O nama

O nama

Vodeći brend. Pouzdan partner. Oslonac zajednici.

Elixir Group je poslovni sistem koji se kontinuirano razvija u oblasti hemijske industrije i agrobiznisa, kroz brojne projekte posvećene održivom razvoju, primeni modela cirkularne ekonomije i unapređenju resursne efikasnosti.

Više od tri decenije, primenom najboljih tehnologija, inovativnih i održivih rešenja, Elixir Group postavlja standarde po pitanju kvaliteta hemijskih proizvoda i industrijskih usluga. Kompanija je osnovana 1990. godine i razvijala se kroz privatizaciju proizvodnih kompanija i kontinuirane investicije kojima je Elixir Group unapredio tradiciju hemijske industrije dugu 80 godina i postao regionalni lider u Jugoistočnoj Evropi.

Naš poslovni sistem danas čini 6 kompanija koje međusobno kolaboriraju sa više od 1.800 zaposlenih. Da su ljudi naša najveća snaga i kapital potvrđuje stabilan i posvećen tim iskusnih profesionalaca i konstantan priliv mladih talenata.

Poslovni sistem Elixir Group svoju razvojnu strategiju kreira na temeljima kvaliteta i saradnje, kroz snažnu podršku održivom razvoju lokalnih zajednica u kojima posluje i unapređenje dugoročne konkurentnosti na međunarodnom tržištu.

Delatnosti poslovnog sistema

Elixir Group je vodeći proizvođač fosforne kiseline i kompleksnih mineralnih đubriva u Jugoistočnoj Evropi sa dva proizvodna kompleksa u Šapcu i Prahovu. Sa godišnjom proizvodnjom od preko milion tona, 70% proizvoda plasiramo na inostrana tržišta u preko 80 država na svim kontinentima.

Eco Energy divizija

Eco Energy divizija se razvija kroz tehnološki savremene operacije upravljanja otpadom, uključujući reciklažu i ponovno iskorišćenje otpada konceptom Waste to Energy. Na ovaj način doprinosimo racionalnom korišćenju raspoloživih resursa i očuvanju životne sredine.

Elixir Group nudi klijentima usluge i podršku u oblasti logistike i transporta, izgradnje i održavanja, saradnje u oblasti cirkularne ekonomije i upravljanja otpadom, kao i projektantske usluge.

Elixir Group je inovator i inicijator promena i tehnoloških unapređenja

Ko smo i čemu težimo? Pogledajte video.

ODRŽIVO POSLOVANJE

Godišnji izveštaji poslovnog sistema Elixir Group

Pogledajte izveštaje o poslovanju, društvenom uticaju i očuvanju okruženja.

Sinergijom do uspeha

Elixir Zorka je regionalni lider u proizvodnji kompleksnih mineralnih đubriva na tržištu Jugoistočne Evrope. Proizvodni portfolio podrazumeva različite NP, PK i NPK formulacije najvišeg kvaliteta, sa visokom koncentracijom hranljivih materija, ujednačenom granulacijom i visokom vodorastvorljivošću u zemljištu.

Elixir Prahovo je 1 od 6 fabrika u Evropi koja proizvodi fosfornu kiselinu, strateški važnu sirovinu za proizvodnju mineralnih đubriva i širokom primenom u mnogim industrijskim granama. Proizvodni procesi hemijske divizije su vertikalno tehnološki integrisani. Deo proizvedene fosforne komponente se koristi u sopstvenoj proizvodnji kompleksnih mineralnih đubriva i drugih proizvoda, a deo se nakon složenog procesa prečišćavanja plasira na domaće i ino tržište.

Elixir Prahovo

Elixir Craft zahvaljujući stručnim i efikasnim timovima koji raspolažu najsavremenijom opremom pruža visok kvalitet usluge u oblastima izgradnje i održavanja svih proizvodnih i infrastrukturnih kapaciteta poslovnog sistema Elixir Group, kao i trećim licima.

Elixir Feed je ekskluzivni distributer velikom broju renomiranih svetskih proizvođača aditiva za stočnu hranu čiji prodajni asortiman obuhvata sve komponente neophodne za proizvodnju kvalitetne stočne hrane i premiksa.

Elixir Fondacija u saradnji sa lokalnim sredinama, predstavnicima gradskih uprava i mesnih zajednica, institucija, organizacija i udruženja, utvrđuje prioritete i pruža podršku, ostvarujući ideju o dobrobiti cele zajednice.

Lokacije na kojima poslujemo

Sve kompanije Elixir Group su administrativno i logistički umrežene i smeštene na obalama Dunava i Save preko kojih su vodenim putevima povezane sa celim svetom. Lokacije na kojima poslujemo – Prahovo, Šabac, Beograd, Novi Sad.

Mapa Srbije i kompanije Elixir Group

Odogovornost i održivost

Odgovornost u svemu što radimo i održivost za sve su temeljni principi u poslovanju Elixir Grupe. Elixir je danas ime za kvalitet u celom svetu zahvaljujući znanju i stalnom usavršavanju u svakom segmentu našeg poslovanja. Zato su zaposleni jedan od stubova na kojima temeljimo uspeh Elixir Grupe. Očuvanje kapaciteta, kontinuirano unapređenje tehnologije, poštovanje najviših standarda i evropskih propisa, kao i bezbednosti i zdravlja radnika, imperativ su u našem radu.
Drugi važan stub je zajednica u kojoj stvaramo i njena dobrobit. Svoju privrženost zajednici potvrđujemo podrškom brojnim projektima koji doprinose održivom razvoju. Uveren sam da sinergija sa zajednicom, nastala iz razumevanja i saradnje, pruža mogućnost za zajednički rast i razvoj.
Zahvaljujući viziji da nasleđe stvaramo kroz održivi razvoj, ostajemo vodeći brend, pouzdan partner i oslonac zajednici

Stanko Popović, predsednik Elixir Group

Odgovorni smo prema resursima i usmereni na inovacije

Briga o ljudima i zajednici je na prvom mestu

Stvaramo okruženje na koje će buduće generacije biti ponosne i odgovorni smo prema resursima primenom načela cirkularne ekonomije.

Održivi razvoj

Dobitnici smo brojnih nagrada i priznanja

Dva priznanja za Elixir Group za doprinos akciji Spasimo hranu i pomoći stanovništvu Ukrajine
Muzej Krajine dodeljuje Povelju Elixir Fondaciji za doprinos zaštiti kulturnih dobara Muzeja Krajine u Negotinu
Nagrada Elixir Prahovu za očuvanje 60 tradicije IHP
Margareta Musić, direktor Elixir Fondacije, uručenje priznanja na svečanom zatvaranju 56. Mokranjčevih dana
Nagrada za poseban doprinos razvoju privrede regiona za 2022. godinu

Najnovije vesti

Obeležena uspešna saradnja sa novinarima i urednicima nacionalnih medija u kafiću „Zvuci srca”

Elixir Group organizovala je novogodišnji koktel za novinare i urednike nacionalnih medija u kafiću „Zvuci srca“ u Beogradu, koji vodi humanitarna organizacija „Dečje srce“, a u kome rade osobe sa smetnjama u razvoju. U neformalnom druženju direktorka Elixir Group Zorica Popović zahvalila se novinarima i urednicima beogradskih redakcija na tome što „dele priče Elixir Grupe“ i