Elixir Zorka

Elixir Zorka – dobro za zemlju

Elixir Zorka je regionalni lider u proizvodnji kompleksnih mineralnih đubriva.

Elixir Zorka je lider u proizvodnji mineralnih đubriva u Jugoistočnoj Evropi. Proizvodni portfolio čini preko 30 različitih formulacija kompleksnih NP, PK i NPK đubriva najvišeg kvaliteta, sa visokom koncetracijom hranljivih materija, ujednačenom granulacijom i visokom vodorastvorljivošću u zemljištu. Svi proizvodi Elixir Zorke su dizajnirani tako da poboljšaju ishranu biljaka, povećaju efikasnost primene i profit u proizvodnji uz minimizaciju negativnih uticaje na životnu sredinu.

Visok kvalitet proizvoda, širok proizvodni portfolio, primena najsavremenijih tehnologija, kako bi se zadovoljile potrebe kupaca iz svih delova sveta i očuvalo okruženje. Usmereni na primenu modela cirkularne ekonomije u proizvodnom procesu kroz koncept Waste to Chemicals, koji omogućava ponovno iskorišćenje reciklabilnih hemikalija kao alternativnih sirovina u procesu proizvodnje. Kapaciteti za preradu reciklabilnih hemikalija su u razvoju i uz ostale planirane projekte u planu je potpuna dekarbonizacija poslovanja do 2030. godine.

Elixir Zorka

80+

godina tradicije

400+

zaposlenih

85+

država u koje se izvozi

300.000

tona kapacitet godišnje proizvodnje

Proizvodni program

Stvaramo optimalna rešenja za poljoprivrednike širom sveta oslanjajući se na poznavanje i razumevanje njihovih zahteva i potreba.

Polja biljka 1

Preporuke đubrenja

Odabirom proizvoda iz palete mineralnih đubriva brenda Elixir Zorke, na osnovu analize zemljišta i potreba useva/zasada, poljoprivredni proizvođači omogućavaju gajenim biljkama uravnotežen rast i razvoj, kao i stabilne i visoke prinose.

Odlična logistička povezanost

Mapa Srbije i kompanije Elixir Group

Industrijski kompleks Elixir Zorka se nalazi na obali reke Save u blizini grada Šapca, na oko 80 km od Beograda.
Elixir Zorka je operater međunarodne Luke Šabac. Povoljna pozicija i razvijen železnički, drumski i rečni transport omogućavaju efikasnu logistiku svih vrsta roba i poštovanje rokova prema partnerima. Usluge transporta i logistike pružamo i trećim licima.

Tehnološki procesi

Elixir Zorka usmerena je na konstantne inovacije i primenu najnovijih tehnologija u oblasti mineralnih đubriva sa ciljem da svojim kupcima obezbedi proizvode vrhunskog kvaliteta.

Kompleksna mineralna đubriva Elixir Zorke proizvode se hemijskom reakcijom, koja se između tečnih komponenata odvija u cevnom reaktoru, nakon čega se, uz dodavanje čvrstih sirovina, sekundarnih i mikroelemenata formiraju granule čiji je sadržaj hraniva ujednačen i lako usvojiv za sve biljne vrste u svim tipovima zemljišta.

Proces hemijske granulacije poseduje niz prednosti u odnosu na ostale dostupne tehnologije za proizvodnju mineralnih đubriva, kao što su:

  • Mogućnost dobijanja širokog asortimana NP, PK i NPK formulacija
  • Visok i ujednačen kvalitet granula u finalnom proizvodu

Primena međunarodnih standarda

Prilikom projektovanja fabrike primenjena su najmodernija tehnološka rešenja, tako da Elixir Zorka u potpunosti ispunjava domaće i evropske standarde kvaliteta kao i najzahtevnije evropske ekološke normative. Ugrađena oprema i tehnologija je u skladu sa BAT zahtevima EU za proizvodnju NPK đubriva, a  proizvodni procesi su usklađeni sa HAZOP sistemom analize.

Ekologija

Ekologija

Svesni smo da je očuvanje životne sredine od primarnog značaja za život svakog od nas i život budućih generacija. U fokusu poslovanja su bezbednost zaposlenih, zaštita životne sredine i zdravo okruženje. Uspostavljen sistem upravljanja zaštitom životne sredine sprovodi se primenom načela održivog razvoja i čistije proizvodnje uz poštovanje svih akata srpske, regionalne, kao i evropske zakonske regulative.

Karijera u Elixir Zorka

Naša misija je da uspeš.

Postani deo našeg tima i učestvuj u značajnim razvojnim projektima.

Otvorene pozicije

Top menadžment Elixir Zorka

Kompaniju vode ljudi sa dugogodišnjim internacionalnim iskustvom i ekspertizom u hemijskoj industriji.

Elixir Zorka direktor drustva
Stefan Komazec

Direktor društva

Luka Rajaković
Luka Rajaković

Zamenik direktora društva za računovodstvo, finansijsku administraciju i nabavku

Elixir Zorka Direktor kapitalnih investicija
Branko
Obradović

Direktor kapitalnih investicija

Nikola Belobaba

Direktor proizvodnje mineralnih đubriva

Miroslav Zec
Miroslav
Zec

Direktor održavanja

Elixir Zorka Direktor lučko-logističkih operacija
Vladimir
Mitrović

Pomoćnik direktora proizvodnje mineralnih đubriva

Elixir Zorka Direktor EHS
Milan
Stošić

Direktor EHS sektora

Naše znanje gradi se od 1938. godine

Saznajte više o istoriji razvoja poslovnog sistema i koji su to događaji obeležili prethodnih osam decenija.

85 godina tradicije

Povezane vesti

Obeležena uspešna saradnja sa novinarima i urednicima nacionalnih medija u kafiću „Zvuci srca”

Elixir Group organizovala je novogodišnji koktel za novinare i urednike nacionalnih medija u kafiću „Zvuci srca“ u Beogradu, koji vodi humanitarna organizacija „Dečje srce“, a u kome rade osobe sa smetnjama u razvoju. U neformalnom druženju direktorka Elixir Group Zorica Popović zahvalila se novinarima i urednicima beogradskih redakcija na tome što „dele priče Elixir Grupe“ iElixir Zorka

Hajduk Veljkova 1
15000 Šabac, Srbija

Imate pitanje za nas?

Kontaktirajte naš tim. Izaberite temu kako bismo u što kraćem roku mogli da odgovorimo na Vaš zahtev.
Ukoliko Vas zanima karijera i želite da postanete deo našeg tima, popunite Formu na stranici Zaposlenje.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.