Održivi razvoj

Eco Energy divizija

Stvaramo nasleđe kroz održivi razvoj

U skladu sa stateškim prioritetima, Elixir Group pored investicija u postojeće i inovativne tehnologije, pruža podršku zajednicama u kojima posluje i brojnim aktivnostima doprinosi njihovom održivom razvoju.

Ciljevi održivog razvoja predstavljaju okvir poslovne strategije Elixira i grade platformu za kontinuirano unapređenje održivog poslovanja i odnosa prema životnoj sredini. Gradeći partnerstva kroz poverenje i uspostavljajući najbolje prakse, stvaramo okruženje na koje će generacije koje dolaze biti ponosne.

Prelazak sa lineralne na cirkularnu ekonomiju, pored energetske transformacije koja obuhvata niz strateških i operativnih unapređenja, podrazumeva održivost cele zajednice u kojoj poslujemo.

Odgovorno poslovanje, solidarnost sa ugroženim kategorijama stanovništva i humanitarne akcije u kojima učestvujemo pokazuju snažnu posvećenost i nameru da stvaramo nasleđe na dobrobit zajednice i uspeh svakog pojedinca.

Stvaramo okruženje na koje će buduće generacije biti ponosne

Odgovorno postupamo prema okruženju

Briga o ljudima i zajednici je na prvom mestu

Globalno prepoznati po kvalitetu proizvoda i usluga

Cirkularna ekonomija

U konceptu cirkularne ekonomije otpad ne postoji, već samo sirovina koja se opet može ponovo upotrebiti za iste ili druge proizvodne procese. To je utemeljen i održiv sistem koji je dobar za poslovanje, ljude i životnu sredinu.

Obnovljivi izvori energije

Obnovljivi izvori energije su izvori energije koji se obnavaljaju prirodnim putem brže nego što se troše. Potencijali su ogromni i nedovoljno iskorišćeni, a tehnološtka rešenja su sve savremenija i dostupnija.

Otpad kao energent

Proizvodnja energije iz otpada predstavlja vezu između politike klime, energije i cirkularne ekonomije. Proizvodnja energije iz otpada predstavlja vezu između politike klime, energije i cirkularne ekonomije.

Povezane vestiNastavak saradnje EZ - Metaloplastika Elixir

Elixir Zorka sponzor Metaloplastike i u ovoj sezoni – nastavak uspešne saradnje

U okviru obeležavanja 85 godina od osnivanja HI Zorka Šabac, Elixir Zorka obnovila je ugovor o sponzorstvu sa RK Metaloplastika Elixir. Stefan Komazec, direktor Elixir Zorke i Branislav Đurković, predsednik RK Metaloplastika Elixir, potpisali su ugovor o nastavku saradnje prilikom posete predstavnika i igrača kluba našoj fabrici.