Proizvodi hemijske divizije

Proizvodi Elixir Group

Lider u proizvodnji fosforne kiseline i kompleksnih mineralnih đubriva.

Naš fokus je pružanje rešenja i podrške različitim industrijama na svim kontinentima od hemijske, automobilske, aluminijumske do poljoprivredne.

Više od 70% proizvodnje izvozi se u više od 85 država na svim kontinentima. Proizvodi Elixir Zorke i Elixir Prahova se na domaće i inostrano tržište plasiraju kroz prodajnu i distributivnu mrežu Elixir Agrara, koji svojim klijentima pruža svu neophodnu logističku i savetodavnu podršku.

Proizvodni program

Fosforna kiselina industrijskog kvaliteta

Fosforna kiselina je strateški proizvod Hemijske divizije. Proizvodnja fosforne kiseline kao bazne sirovinske komponente predstavlja ključ razvojne strategije Elixir Prahovo u pravcu povećanja proizvodnih kapaciteta, viših faza prečišćavanja fosforne kiseline i proizvodnje soli feed, tehničkog i food kvaliteta.

Kompleksna mineralna đubriva Elixir Zorka odlikuje visoka koncentracija hranljivih materija, ujednačena granulacija i visoka vodorastvorljivost u zemljištu

Aluminijum fluorid visokog kvaliteta

AlumoFluor (AlF3) je visoko kvalitetan proizvod, visoke koncentracije (tipično više od 97%) i niskog sadržaja nečistoća.

Prednosti saradnje sa nama

Proizvodi za vaše potrebe

Razvijamo proizvode u skladu sa potrebama klijenata na globalnom tržištu.

Pravovremena distribucija

Odlična logistička povezanost sa celim svetom i pružanje usluga u organizaciji transporta.

Ekološka odgovornost

Primenom načela cirkularne ekonomije koristimo pun potencijal resursa.

Inovativnost i nove tehnologije

Kontinuiranim ulaganjem u proizvodne procese pratimo svetske trendove.

Evropski standardi

Svi proizvodni procesi i proizvodi su u skladu sa EU standardima i regulativama.

Duga tradicija u hemijskoj industriji

Ekspertiza u proizvodnji hemijskih proizvoda gradi se više od 80 godina.

Izvozimo u više od 85 država na svim kontinentima

Od fabrike do krajnjih potrošača

Elixir Prahovo

Elixir Prahovo ima tradiciju dugu više od 60 godina u proizvodnji hemijskih proizvoda. Nakon privatizacije 2012. i modernizacije svih postrojenja i infrastrukture, proizvodnja fosforne kiseline je pokrenuta 2013, a mineralnih đubriva 2017. Rekonstruisana fabrika aluminijum fluorida je počela sa radom 2021.

Elixir Zorka je sinonim za proizvodnju mineralnih đubriva u regionu sa tradicijom dužom od 80 godina. Nakon što je izgrađena nova fabrika 2013, Zorka u svojoj ponudi ima paletu NP, PK i NPK mineralnih đubriva najvišeg kvaliteta.

Najnovije vesti