Elixir Prahovo

Fosforna kiselina

Elixir Prahovo – industrija hemijskih proizvoda

Regionalni lider u proizvodnji fosforne kiseline, kao strateški važne sirovine za proizvodnju kompleksnih mineralnih đubriva.

Elixir Prahovo je danas najuspešnija i najbrže rastuća kompanija u regionu Istočne Srbije sa više od 800 zaposlenih. Investicije u proizvodnju fosforne kiseline i NPK đubriva, prečišćavanje fosforne kiseline, otvaranje novih pogona kao što je Aluminijum fluorid (AlF3), ulaganje u tehnološki i infrastukturni razvoj, briga o bezbednosti, zdravlju i okruženju – su u fokusu strateškog razvoja.

Revitalizacijom postojećih postrojenja i infrastrukture Elixir Prahovo obezbeđuje strateški važnu sirovinu – fosfornu kiselinu, kao i povećanje ukupnog proizvodnog kapaciteta NPK đubriva u saradnji sa Elixir Zorka Šabac. Danas smo hemijski gigant u regionu koji u kompanijama članicama koje posluju na lokaciji Prahovo zapošljava više od 1.000 ljudi.

Elixir Prahovo

60+

godina tradicije

800+

zaposlenih

20+

država u koje se izvozi

180.000

tona godišnje proizvodnje fosforne kiseline

5

proizvodnih postrojenja

300.000

tona godišnje proizvodnje NPK đubriva

Proizvodni program

Fosforna kiselina industrijskog kvaliteta

Fosforna kiselina

Fosforna kiselina je strateški proizvod zbog mogućnosti samostalnog kontrolisanja sastava fosforne kiseline industrijskog i tehničkog kvaliteta.

Mineralna đubriva

Kompleksna mineralna đubriva Elixir Zorka odlikuje visoka koncentracija hranljivih materija, ujednačena granulacija i visoka vodorastvorljivost u zemljištu

Aluminijum fluorid visokog kvaliteta

Aluminijum fluorid

AlumoFluor (AlF3) je visoko kvalitetan proizvod, visoke koncentracije (tipično više od 97%) i niskog sadržaja nečistoća.

Polja biljka 1

Preporuke đubrenja

Odabirom proizvoda iz palete mineralnih đubriva brenda Elixir Zorke, na osnovu analize zemljišta i potreba useva/zasada, poljoprivredni proizvođači omogućavaju gajenim biljkama uravnotežen rast i razvoj, kao i stabilne i visoke prinose.

Nastup na svetskom tržištu

Od proizvođača fosforne kiseline za potrebe sopstvene proizvodnje postali smo važan dobavljač ove sirovine raznim industrijama u 20+ visokorazvijenih evropskih država. Tako se fosforna kiselina Elixir Prahova danas koristi na plantažama paradajza u Italiji, industriji deterdženata u Poljskoj, zaštiti drveta u Švedskoj, prečišćavanju otpadnih voda i papirnoj industriji u Austriji, u automobilskoj industriji i mnogim drugim namenama. AlumoFlour (AlF3) takođe nalazi primenu u različitim industrijama širom sveta, a NPK mineralna đubriva brend Elixir Zorka se primenjuju u više od 80 država na svim kontinentima.

Tehnološki procesi

Proces proizvodnje je obezbeđen najsavremenijom opremom koja odgovara svim zahtevima moderne industrijske proizvodnje. Svi proizvodni pogoni u Prahovu rade po visokim evropskim standardima, sa potpuno novom opremom uz primenu najnovijih tehnologija, koje odgovaraju svetskim parametrima, a sve u cilju očuvanja životne sredine i kvaliteta proizvoda. Dosadašnja investiciona ulaganja u proizvodne kapacitete Elixir Prahova, kao i planirana investiciona ulaganja u narednom periodu u funkciji su unapređenja proizvodnih kapaciteta, kvaliteta i zaštite životne sredine.

Primena međunarodnih standarda

Proizvodnja u Elixir Prahovu odvija se po najvišim standardima i u skladu sa referentnim dokumentima EU (BAT reference document – BREF) i najboljim dostupnim tehnikama (Best Available Techniques – BAT) relevantnim za proces proizvodnje i aktivnosti, kao i sa domaćom zakonskom regulativom iz oblasti zaštite životne sredine.

Ekologija

Ekologija

Svesni smo da je očuvanje životne sredine od primarnog značaja za život svakog od nas i život budućih generacija. U fokusu poslovanja su bezbednost zaposlenih, zaštita životne sredine i zdravo okruženje. Uspostavljen sistem upravljanja zaštitom životne sredine sprovodi se primenom načela održivog razvoja i čistije proizvodnje uz poštovanje svih akata srpske, regionalne, kao i evropske zakonske regulative.

Karijera u Elixir Prahovo

Naša misija je da uspeš.

Postani deo našem tima i učestvuj u značajnim razvojnim projektima.

Otvorene pozicije

Top menadžment Elixir Prahovo

Kompaniju vode ljudi sa dugogodišnjim internacionalnim iskustvom i ekspertizom u hemijskoj industriji.

Elixir Prahovo direktor društva
Ljuba
Stojčić

Direktor društva

Elixir Prahovo zamenik direktora društva
Maja
Radulović

Zamenik direktora društva

Elixir Prahovo Zamenik direktora društva za korporativne poslove
Branko
Marković

Zamenik direktora društva za korporativne poslove

Elixir Prahovo direktor proizvodnje
Goran
Mladenović

Direktor proizvodnje

Nadica
Lekić

Direktor kontrole kvaliteta

Elixir Prahovo Direktor tehničkog sektora
Zoran
Dimitrijević

Direktor tehničkog sektora

Elixir Prahovo EHS direktor
Ana
Luković

EHS direktor

Naše znanje gradi se od 1960. godine

Saznajte više o istoriji razvoja Elixir Prahovo i koji su to događaji obeležili prethodnih šest decenija naš poslovni sistem.

Povezane vestiElixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.

Elixir Prahovo

Braće Jugovića 2
19330 Prahovo, Srbija

Imate pitanje za nas?

Kontaktirajte naš tim. Izaberite temu kako bismo u što kraćem roku mogli da odgovorimo na Vaš zahtev.
Ukoliko Vas zanima karijera i želite da postanete deo našeg tima, popunite Formu na stranici Zaposlenje.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.