Usluge

Usluge koje obezbeđuju efikasnost našim partnerima

Klijentima obezbeđujemo adekvatnu podršku u različitim procesima i fazama poslovanja.

Dobra logistička povezanost je obeležje naših proizvodnih kompleksa koji se nalaze na obalama reka Dunava i Save. Operaterstvo nad lukama i interni železnički koloseci su na raspolaganju trećim licima. Više od 1.5 miliona tona godišnje, različite vrste tereta, transportuje se plovilima iz naših luka. Elixir Group je prepoznat kao pouzdan partner u oblasti organizacije transporta i špedicije. Poslednjih godina prekrcaj opasnih materija, van gabaritnih tereta i kontejnerski transport beleže sve već rast.

Visoko stručan tim koji radi na projektovanju i izvođenju velikih investicionih projekata visokogradnje i niskogradnje na raspolaganju je korisnicima industrijsko-hemijskog parka Prahovo, kao i trećim licima. Poslovi održavanja i specijalistički servisi u proizvodnim kompleksima pružaju sigurnost našim partnerima da neće biti zastoja i da će se ispuniti visoki standardi u pogledu kvaliteta.

U pogledu zaštite životne sredine, najveći doprinos ostvarujemo kroz modele cirkularne ekonomije koje primenjujemo. Upravljanje otpadom je danas jedna od usluga koja u velikoj meri utiče na očuvanje okruženja gde u sinergiji sa više od 80 partnera adekvatno zbrinjavamo otpad. Kroz tretman određenih materija, vraćamo otpadu vrednost i pretvaramo ga u društveno koristan proizvod u našoj proizvodnji.

Usluge koje Elixir Group pruža klijentima

Elixir Group je lider u hemijskoj industriji Jugoistočne Evrope sa širokim opsegom delatnosti.

Logistika

Kompletna usluga po sistemu sve na jednom mestu. Svaku vašu transpotnu ideju možemo da realizujemo poštujući kriterijume optimalanosti troškova.

Privremeno skladistenje Eco Lager postrojenja

Upravljanje otpadom

Pružamo rešenja za bezbedno i efikasno sakupljanje, privremeno skladištenje i zbrinjavanje opasnog i neopasnog otpada.

Izgradnja i održavanje

Pružamo kompletan servis u procesu projektovanja i izgradnje, potpunu podršku proizvodnim procesima kroz investiciona održavanja i sve vrste servisne podrške.

IHP Prahovo budućnot hemijske industrije

Oslanjamo se na razvoj i ulaganje u infrastrukturne kapacitete

Širok opseg delatnosti

Elixir Group je regionalni lider u svojoj industriji.
Pratimo svetske trendove i ulažemo u razvoj sopstvenih resursa  – održivi razvoj regiona je naša misija.

Sve kompanije Poslovnog sistema Elixir Group su logistički povezane

Nalaze se u gradovima na obalama reka Dunava i Save – saobraćajnim arterijama regiona. Dugogodišnje iskustvo u transportu tereta za sopstvene potrebe i operaterstvo nad lukama, uticalo je na proširivanje delatnosti i pružanje usluga trećim licima.

Waste to Energy koncept

U okviru Eco Energy divizije sa ciljem racionalnog korišćenja resursa i zaštite životne sredine, usmereni smo na cirkularnu ekonomiju i bavimo se upravljanjem različitih vrsta otpada.

Razvoj infrastrukture

Razvoj proizvodnih kompleksa inicira i velika infrastrukturna ulaganja. Projektovanje, izgradnja i održavanje ekspertiza su našeg inženjerskog tima.

Povezane vesti

Elixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.


Elixir Zorka demantuje prekoračenje vrednosti hlorovodonika na svom emiteru i podržava formiranje radne grupe za rešavanje ovog pitanja

Demantujemo neistinite navode da je Elixir Zorka odgovorna za navodno prekoračenje vrednosti hlorovodonika (HCl) u vazduhu u Šapcu, u periodu od 19. do 25. marta 2024. godine, koje je objavilo udruženje građana Mame Šapca i snažno podržavamo inicijativu za osnivanje radne grupe koja će transparentno utvrditi da li postoje navedena prekoračenja i šta je njihov uzrok.