Elixir BASIC

Primenom formulacija iz BASIC linije omogućavate gajenim biljnim vrstama brz, ujednačen porast i veću fizičku stabilnost useva. Takve biljke su mnogo tolerantnije na nepovoljne klimatske uticaje, ostvaruju veće, stabilnije prinose i obezbeđuju sigurnost u poljoprivrednoj proizvodnji.

Kompleksna mineralna đubriva iz BASIC linije odlikuje visoka koncentracija hranljivih elemenata.

Elixir BASIC – mineralna đubriva u potpunosti ispunjavaju potrebe biljnih kultura za svim elementima i omogućavaju gajenim kulturama brz, ujednačen porast i veću fizičku stabilnost useva.

Biljke su mnogo tolerantnije na nepovoljne klimatske uticaje, ostvaruju veće, stabilnije prinose i obezbeđuju sigurnost u poljoprivrednoj proizvodnji.

Formulacije đubriva iz Elixir BASIC linije

NPK 8:15:15

Proizvod NPK 8:15:15 + 3% Ca + 9% S se primenjuje u đubrenju velikog broja biljnih vrsta zbog ujednačenog odnosa fosfora (P) i kalijuma (K). Odlikuje ga dobra rastvorljivost i pristupačnost fosfora (P) u toku vegetacionog perioda.

NPK 6:12:24

Proizvod NPK 6:12:24 + 6% S po svom odnosu hraniva predstavlja dobro izbalansiranu formulaciju za postizanje visokih i stabilnih prinosa svih gajenih biljaka koje imaju povećane potrebe za kalijumom (K).

NPK 5:20:10

Proizvod NPK 5:20:10 + 3% CaO + 16% SO3 + 1% Fe čvrsto, kompleksno, mineralno đubrivo sa naglašenim sadržajem fosfora (P) uz dodatak sekundarnih makroelemenata kalcijuma (Ca), sumpora (S) i mikroelementa gvožđa (Fe) pogodno za primenu u različitim biljnim vrstama na svim tipovima zemljšta.

NP 16:20

Proizvod NP 16:20 + 12% S + 0,05% B je kompleksno, čvrsto, mineralno đubrivo koje pored azota (N) i fosfora (P), obogaćeno dodatnim hranivima kao što su sumpor (S) i mikroelement bor (B).

NP 5:30

Proizvod NP 5:30 + 5% Ca + 6% S je namenjen za ishranu različitih biljnih vrsta na svim tipovima zemljista, a naročito onim koja se odlikuju visokim sadržajem kalijuma (K). Prisustvom sekundarnih makroelemenata kalcijuma (Ca) i sumpora (S) utičemo na krajnji kvalitet i visinu prinosa.

NPK 6:24:12

Proizvod NPK 6:24:12 + 5%S + 2%Ca + 0,05% Zn. Pored naglašenog sadržaja fosfora (P) sadrži i sekundarne makroelemente sumpor (S) i kalcijum (Ca), kao i mikroelement cink (Zn), čije prisustvo utiče na brojne fiziološke procese u biljkama.

NPK 5:15:15

Proizvod NPK 5:15:15 + 3% Ca + 8% S je pogodan za primenu kod velikog broja biljnih vrsta zbog ujednačenog sadržaja fosfora (P) i kalijuma (K), koji pored primarnih makroelemenata, sadrži i mezo elemente sumpor (S) i kalcijum (Ca).

NPK 7:20:30

Proizvod NPK 7:20:30 +3% S je visokokoncentrovano kompleksno mineralno đubrivo. Namenjen je ishrani različitih biljnih vrsta, pogotovo onih sa povećanim zahtevima za kalijumom (K) i fosforom (P). Odlikuje ga visoka vodorastvorljivost fosfora-90%.

PK 20:30

Proizvod PK 20:30 + 6% Ca je visokokoncentrovano kompleksno mineralno đubrivo. Namenjen je ishrani različitih biljnih vrsta, pogotovo onih sa povećanim zahtevima za kalijumom (K) i fosforom (P). Odlikuje ga visoka vodorastvorljivost fosfora-90%.

NPK 7:21:21

Proizvod NPK 7:21:21 + 4% S + 0,05% Zn je kompleksno, čvrsto, mineralno đubrivo sa ujednačenim sadržajem fosfora (P) i kalijuma (K), koje pored primarnih makroelemenata, sadrži i sekundarni element sumpor (S) i mikroelement cink (Zn).

NP 10:20

Proizvod NP 10:20 + 2% Ca + 11% S se primenjuje u velikom broju useva, a naročito se preporučuje za ishranu ozimih kultura. Prisustvom sekundarnih makroelemenata kalcijuma i sumpora dodatno utičemo na kvalitet i visinu prinosa.

NPK 15:15:15

Proizvod NPK 15:15:15 + 11% S je kompleksno, čvrsto, mineralno đubrivo sa ujednačenim sadržajem primarnih makroelementa-azota (N), fosfora (P) i kalijuma (K), uz dodatak sekundarnog makroelementa – sumpora (S).

NPK 16:16:16

Proizvođačima čije su navike da u proizvodnji koriste đubriva sa ujednačenim sadržajem azota (N), fosfora (P) i kalijuma (K), Elixir Zorka preporučuje upotrebu standardne formulacije NPK 16:16:16 + 10 % S.

Pogledajte ponudu iz drugih linija proizvoda

Elixir Premium

Mikroelementi kojima je posebno obogaćena linija Premium, su visoko vodorastvorljivi i lako dostupni biljkama. Primenom ovih formulacija dodatno utičete na pravilan rast i razvoj biljaka, zahvaljujući primarnim i sekundarnim makroelementima.

Elixir Supreme

Ono što Supreme liniju proizvoda čini posebnom, jeste kalijum (K) koji se u većini formulacija nalazi u sulfatnoj formi (SOP). Ova proizvodna linija obogaćena je pažljivo odabranim mikroelementima i najbolje je rešenje za specifične biljne kulture i za sve tipove zemljišta.

Elixir Micro Gran

Mikrogranulisana startna đubriva Elixir Zorka, imaju dobro izbalansiran odnos hranljivih elemenata koji stimulišu rast biljaka u početnim fazama razvoja i doprinose boljem ukorenjavanju biljke.

Kontaktirajte naš prodajni tim

Saznajte više o našim proizvodima i preporukama đubrenja. Popunite formu niže i neko od naših eksperata će vas kontaktirati.
* Obavezna polja.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.