Elixir MICRO GRAN

Primenom mikrogranulisanih đubriva postiže se brži, intezivniji i efikasniji rast i razvoj biljaka. To dovodi do ujednačenijeg sklopa, bržeg sklapanja redova, manjeg razvoja korova, ali i boljeg čuvanja vlage u usevu.

Elixir MICRO GRAN linija proizvoda obuhvata mikrogranulisana kompleksna mineralna đubriva razvijena korišćenjem najnovijih tehnologija:

  • Dust Prills Free (DPF) – sprečava pojavu čestica prašine u finalnom proizvodu
  • Micro Gran tehnologija – je namenski projektovana za proizvodnju granula dimenzija 0,5-1,2 mm.

Mikrogranulisana startna đubriva Elixir Zorka, imaju dobro izbalansiran odnos hranljivih materija: primarnih, sekundarnih makro i esencijalnih mikroelemenata, koji stimulišu rast biljaka u početnim fazama razvoja i doprinose boljem ukorenjavanju biljke.

Zahvaljujući ultralokalizovanoj primeni (u red sa semenom), visoko vodorastvorljivim hranivima i granulama veličine 0,5-1,2 mm ostvaruje se veća dodirna površina sa zemljištem, brža difuzija hraniva, a time i njihovo intezivnije usvajanje od strane biljaka.

Cilj upotrebe mikrogranulisanih đubriva je preciznija aplikacija i distribucija mineralnog đubriva radi efikasnijeg iskorišćavanja hraniva od strane biljaka.

Formulacije đubriva iz Elixir MICRO GRAN linije

NutriBOOST NP 10:45

NutriBOOST NP 10:45 + 5% S + 1% Zn je mikrogranulisano đubrivo nove generacije sa specijalnim dodatkom koji štiti fosfor (P) od blokade u zemljištu, sprečavajući njegovu reakciju sa drugim elementima kao sto su Ca, Al i Fe.

SuperStart NP 10:35

Super Start NP 10:35 + 5% S + 2% Mg + 2% Zn. Zahvaljujući visokom sadržaju dobro vodorastvorljivog fosfora (P) i cinka (Zn) pomaže biljkama da formiraju razvijen i moćan korenov sistem, a samim tim pospešuje i ubrzava njihov početni rast.

Pogledajte ponudu iz drugih linija proizvoda

Elixir Basic

Primenom formulacija iz Basic linije omogućavate gajenim kulturama brz, ujednačen porast i veću fizičku stabilnost useva. Takve biljke su mnogo tolerantnije na nepovoljne klimatske uticaje, ostvaruju veće, stabilnije prinose i obezbeđuju sigurnost u poljoprivrednoj proizvodnji.

Elixir Premium

Mikroelementi kojima je posebno obogaćena linija Premium, su visoko vodorastvorljivi i lako dostupni biljkama. Primenom ovih formulacija dodatno utičete na pravilan rast i razvoj biljaka, zahvaljujući primarnim i sekundarnim makroelementima.

Elixir Supreme

Ono što Supreme liniju proizvoda čini posebnom, jeste kalijum (K) koji se u većini formulacija nalazi u sulfatnoj formi (SOP). Ova proizvodna linija obogaćena je pažljivo odabranim mikroelementima i najbolje je rešenje za specifične biljne kulture i za sve tipove zemljišta.

Kontaktirajte naš prodajni tim

Saznajte više o našim proizvodima i preporukama đubrenja. Popunite formu niže i neko od naših eksperata će vas kontaktirati.
* Obavezna polja.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.