Elixir Fondacija

Elixir Fondacija – podrška održivom razvoju lokalnih zajednica

Orijentisani smo na odgovorno poslovanje, razvoj lokalnih sredina u kojima poslujemo, kao i cele zajednice, a sa ciljem daljeg strateškog planiranja podrške okruženju. 

Elixir Fondacija osnovana je u decembru 2019. godine, na temelju dugogodišnje posvećenosti Elixir Grupe i njenih članica društveno odgovornom poslovanju. Prioritetne oblasti delovanja Elixir Fondacije su zaštita i unapređenje životne sredine i edukacija građana, podrška unapređenju socijalne i zdravstvene zaštite, obrazovanja, kulture i sporta, kao i svim projektima koje lokalne zajednice, organizacije i institucije prepoznaju kao značajne za dalji razvoj i poboljšanje uslova života.  

U svom delovanju Elixir Fondacija rukovodi se univerzalnim principima o dobrobiti zajednice doprinoseći ostvarenju Ciljeva održivog razvoja – SDG-s, kao i etikom zadužbinara i donatora, čija dela i posvećenost sredini u kojoj su stvarali trajno inspirišu.  

25+

M EUR uplatili smo u budžet Republike SRbije za nove škole, bolnice i puteve

200+

realizovanih CSR projekata

100+

M RSD za putnu mrežu u opštini Negotin od 2019.

10+

M EUR doniraćemo za razvoj Negotinske krajine u narednih 10 godina 

Na dobrobit zajednice

Pomoć lokalnim zajednicama u kojima poslujemo i doprinos njihovom razvoju visoko su na listi prioriteta delovanja Elixir Fondacije. Sa našim partnerima kreiramo odnose zasnovane na poverenju i želji za okruženjem u kom svaki pojedinac oseća stabilnost i pripadnost.

Podržali smo više od 200 projekata

Od svog osnivanja, Fondacija je razvila bogatu mrežu partnera sa kojima realizuje brojne aktivnosti koje su usmerene na razvoj i jačanje lokalnih zajednica. U saradnji sa građanskim, sportskim, obrazovnim i ekološkim udruženjima realizujemo projekte na dobrobit ugroženih kategorija društva, dece, mladih i cele zajednice.

Više o projektima koje podržavamo

Dobitnici smo brojnih nagrada i priznanja

Donacija 100 mil dinara za Opštinu Negotinu za CSR projekte

Elixir Fondacija od svog osnivanja aktivno učestvuje i inicira brojne akcije na polju društvene odgovornosti. U saradnji sa lokalnim sredinama, sve aktivnosti Fondacije planirane su u skladu sa potrebama zajednica u kojima stvaramo. U skladu sa tim, dobitnici smo brojnih priznanja za doprinos i realizaciju projekata i prepoznavanja potreba građana.

U saradnji sa drugima sve namere i ciljeve je moguće ostvariti

Elixir Fondacija je od osnivanja članica Srpskog filantropskog foruma, a upraviteljka naše Fondacije Margareta Musić od 2021. je član Upravnog odbora SFF.

Prepoznajemo značaj razvoja i ulaganja u mlade

Naša misija je da uspeš.

Kako je dobro obrazovanje među najvažnijim Ciljevima održivog razvoja, neophodno je kontinuirano unapređivati uslove za školovanje najmlađih, čemu doprinosimo kroz saradnju sa školama i fakultetima.

Obrazovanje i saradnje
Društevna odgovornost

Kako da vas podržimo?

Ukoliko imate ideju koja je u skladu sa našim ciljevima potrebno je da preuzmete, popunite i pošaljete nam zahtev za donaciju.

Upravni odbor i direktor Elixir Fondacije

Elixir Group je osnivač Elixir Fondacije sa ciljem doprinosa i unapređenja razvoja lokalnih zajednica u Šapcu i Negotinu u oblasti zaštite životne sredine, obrazovanja, nauke, kulture, zdravstvene zaštite i brige o deci i mladima. Elixir Fondacijom upravlja Upravni odbor i direktor Elixir Fondacije.  

Zorica
Popović

Predsednica i član Upravnog odbora Elixir Fondacije

Ružica
Popović

Član Upravnog Odbora Elixir Fondacije

Stanko
Popović

Član Upravnog odbora Elixir Fondacije

Slavica
Brkić

Član Upravnog odbora Elixir Fondacije

Elixir Agrar direktor drustva
Nebojša
Mićić

Član Upravnog odbora Elixir Fondacije

Margareta
Musić

Direktor Elixir Fondacije

Povezane vesti

Obeležena uspešna saradnja sa novinarima i urednicima nacionalnih medija u kafiću „Zvuci srca”

Elixir Group organizovala je novogodišnji koktel za novinare i urednike nacionalnih medija u kafiću „Zvuci srca“ u Beogradu, koji vodi humanitarna organizacija „Dečje srce“, a u kome rade osobe sa smetnjama u razvoju. U neformalnom druženju direktorka Elixir Group Zorica Popović zahvalila se novinarima i urednicima beogradskih redakcija na tome što „dele priče Elixir Grupe“ iElixir Fondacija

Hajduk Veljkova 1
15000 Šabac, Srbija

Imate pitanje za nas?

Kontaktirajte naš tim. Izaberite temu kako bismo u što kraćem roku mogli da odgovorimo na Vaš zahtev.
Ukoliko Vas zanima karijera i želite da postanete deo našeg tima, popunite Formu na stranici Zaposlenje.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.