Kompanije članice

Kompanije članice poslovnog sistema Elixir Group

Našu porodicu čini šest kompanija članica koje međusobno kolaboriraju i čine poslovni sistem uspešnim i inovativnim.

Kompanije Elixir Group premrežile su Srbiju od zapada do istoka, stacionirane na obalama Save i Dunava – saobraćajnim arterijama regiona.

Sa svojih 6 kompanija članica, Elixir Group je globalno prepoznat brend u hemijskoj industriji i agrobiznisu. Kao vodeći proizvođač kompleksnih mineralnih đubriva i hemikalija, sa dva proizvodna kompleksa u Šapcu i Prahovu, unapređujemo tradiciju i primenjujemo inovativna i održiva rešenja.

Racionalno korišćenje prirodnih resursa i investiranje u napredna tehnološka rešenja u cilju zaštite životne sredine i dugoročnu konkurentnost na globalnom tržištu samo su neka od naših prioritetnih usmerenja koje ostvarujemo kroz delatnosti naših članica. Odgovornost potvrđujemo i podrškom projektima koji unapređuju kvalitet života u lokalnoj zajednici.

Sinergijom do uspeha

Elixir Zorka je regionalni lider u proizvodnji kompleksnih mineralnih đubriva na tržištu Jugoistočne Evrope. Proizvodni portfolio podrazumeva različite NP, PK i NPK formulacije najvišeg kvaliteta, sa visokom koncentracijom hranljivih materija, ujednačenom granulacijom i visokom vodorastvorljivošću u zemljištu.

Elixir Prahovo je 1 od 6 fabrika u Evropi koja proizvodi fosfornu kiselinu, strateški važnu sirovinu za proizvodnju mineralnih đubriva i širokom primenom u mnogim industrijskim granama. Proizvodni procesi hemijske divizije su vertikalno tehnološki integrisani. Deo proizvedene fosforne komponente se koristi u sopstvenoj proizvodnji kompleksnih mineralnih đubriva i drugih proizvoda, a deo se nakon složenog procesa prečišćavanja plasira na domaće i ino tržište.

Elixir Prahovo

Elixir Craft zahvaljujući stručnim i efikasnim timovima koji raspolažu najsavremenijom opremom pruža visok kvalitet usluge u oblastima izgradnje i održavanja svih proizvodnih i infrastrukturnih kapaciteta poslovnog sistema Elixir Group, kao i trećim licima.

Elixir Feed je ekskluzivni distributer velikom broju renomiranih svetskih proizvođača aditiva za stočnu hranu čiji prodajni asortiman obuhvata sve komponente neophodne za proizvodnju kvalitetne stočne hrane i premiksa.

Elixir Fondacija u saradnji sa lokalnim sredinama, predstavnicima gradskih uprava i mesnih zajednica, institucija, organizacija i udruženja, utvrđuje prioritete i pruža podršku, ostvarujući ideju o dobrobiti cele zajednice.

Usmereni smo na održivi razvoj i cirkularnu ekonomiju

Elixir Group se zajedno sa svojim članicama, prateći trendove i prilike u svetu, opredelila za primenu koncepta cirkularne ekonomije. Na obe naše proizvodne lokacije kontinuiranim investicijama i primenom inovativnih rešenja zasnovanih na principima održivosti, težimo što većem stepenu energetske nezavisnosti, uz smanjenje otpada i zaštitu životne sredine.

Održivi razvoj

ODRŽIVO POSLOVANJE

Godišnji izveštaji poslovnog sistema Elixir Group

Pogledajte izveštaje o poslovanju, društvenom uticaju i očuvanju okruženja.

Upoznajte poslovni sistem Elixir Group

Sve naše kompanije posluju u okviru tri divizije. Saznajte više o delatnostima poslovnog sistema.