CSR projekti

CSR projekti i inicijative

Od samog osnivanja Elixir Group je humanim delovanjem pomogao stotinama hiljada ljudi.

Elixir Fondacija je nastavila tradiciju solidarnosti i kroz podršku različitim inicijativama pokazala da podrška sa fokusom daje mnogo bolje rezultate. U nastavku su neki od projekata koje ističemo i na koje smo izuzetno ponosni. To su projekti koji zahtevaju dobru organizaciju i izuzetno jaku volju, uključuju pojedince i druge organizacije.

Zalažemo se za dobrobit zajednice i uspeh svakog pojedinca

Elixir Fondacija Inicijativa Moj put do uspeha

Elixir za znanje: donacija udžbenika svim prvacima u Negotinu

​Na dobrobit dece, uz podršku njihovim porodicama, sa uverenjem da je znanje temelj uspeha celog društva, Elixir Fondacija je u okviru inicijative Moj Put Do Uspeha donirala udžbenike svim prvacima negotinskih osnovnih škola za školsku 2023/2024 godinu.

Prva radionica Moj put do uspeha

Moj put do uspeha

Projekat Moj put do uspeha pokrenula je Elixir Fondacija u saradnji sa Ekološkim udruženjem Badem, Negotinskom gimnazijom, školom Aritmetike Malac Genijalac i NG portalom, sa ciljem da učenike osnovnih i srednjih škola podstakne i ohrabri prilikom izbora budućih profesija.

Elixir Fondacija opremila informatički kabinet Tehničkoj školi

Za bolje uslove obrazovanja

Sa ciljem da kreiramo podsticajnu klimu za učenje, svake godine doniramo sredstva obrazovnim ustanovama na teritoriji Šapca i Negotina.

Vrtić u šumi

Projekat ,,Vrtić u šumi” omogućava mališanima da uče i grade odgovoran odnos prema prirodi. Šuma na jedan dan postaje „radna soba”, a lupe, mikroskopi i kabanice menjaju knjige i olovke.

Za napredak Negotinske krajine – složno!

U okviru ove Inicijative Elixir Group je uložio 100 miliona dinara u projekte koji doprinose održivom razvoju u ovoj sredini.

Obeležavanje 14. godina od osnivanja Fondacije Humano srce Šapca

Podrška unapređenju socijalne zaštite u Šapcu

U saradnji sa Humanim srcem Šapca, podržavamo različite humanitarne akcije i projekte koji doprinose smanjenju siromaštva i unapređenju kvaliteta socijalne zaštite.

Donacija đubriva Elixir Zorka

Podrška Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji

Svake godine doniramo nekoliko desetina tona đubriva za održavanje Poljoprivrednog gazdinstva kojim rukovodi Eparhija raško-prizrenska.

Margareta Musić i Veran Matić uručenje priznanja na svečanosti NDD 2022

Nacionalni dan davanja

Dobitnici smo priznanja za razvoj dobročinstva i filantropije u prethodnim godinama, za angažovanje i pomoć u projektima koji se tiču ugroženih grupa stavnovništva.

Solidardnost bez granica: pomoć stanovništvu Sirije i Turske

Nakon razornog zemljotresa koji je odneo nekoliko desetina hiljada života, Elixir Fondacija se među prvima pridružila donacijom za pomoć nastradilima u Turskoj i Siriji, a Elixir Group donirala je i pola miliona dolara za pomoć građanima u Siriji.

Donacija Petrinje

Međunarodna podrška

Među prvima smo se uključivali u akcije solidarnosti i pružili pomoć građanima Hrvatske i Ukrajine, u saradnji sa partnerima.

Covid kriza i reakcija

Na samom početku Covid pandemije donirali smo više od 30 miliona dinara zdravstvenom sistemu Srbije, za nabavku respiratora i medicinske opreme.

200+ CSR PROJEKATA

Rezultati Elixir Fondacije

25+ M EUR

uplatili smo u budžet Republike Srbije za nove škole, bolnice i puteve

100+ M RSD

za putnu mrežu u opštini Negotin od 2019.

10+ M EUR

doniraćemo za razvoj Negotinske Krajine u narednih 10 godina

CSR je deo naše vizije