Karijera

Zašto Elixir Group? Naša misija je da uspeš.

Imate ideje koje Vas vuku napred, vođeni ste željom da doprinesete društvu i ostvarite svoj pun potencijal?

Elixir Group svoju tradiciju u poslovanju, kao i budućnost, bazira na izboru i angažovanju visoko profesionalnih, moralnih i etičnih kadrova, kao i njihovom kontinuiranom profesionalnom razvoju. Kao deo našeg tima uživaćete u pozitivnom, stimulativnom i humanom okruženju – uz mogućnosti za rast, pristupom savremenim tehnologijama, na mestu koje vrednuje različite perspektive.

Tim stručnjaka sa zavidnim iskustvom i talentom, unapređen je brižljivim radom kompanije na motivaciji i edukaciji zaposlenih. Znanje, stručnost i veštine zaposlenih unapređuju se odabranim treninzima i programima edukacija.

Glavne lokacije na kojima poslujemo su Prahovo (u blizini grada Negotina), Šabac, Beograd i Novi Sad.

Pridružite se porodici od 1800+ zaposlenih, u najbrže rastućoj proizvodnoj domaćoj kompaniji!

Naša kompanija stalno raste

U fokusu su nam pozicije koje će ojačati, pre svega, naše proizvodne članice – Elixir Zorku i Elixir Prahovo. Profesije koje tražimo su inženjeri – mašinske, elektro i građevinske struke. Imamo stalno otvorene konkurse i za kolege vezane za širenje i unapređenje logističkih operacija. Kod nas su dobrodošli i svi zainteresovani za rad u proizvodnji svetske klase, kvalitetu i održavanju; svi stručnjaci mašinske i elektro struke, saobraćajni tehničari, procesni tehničari, operateri, viljuškaristi, magacioneri. Naše investicije podržavaju vredni i stručni ljudi.

Naši zaposleni koriste širok spektar benefita

BENEFITI KOJE IZDVAJAMO

Privatno lično zdravstveno osiguranje

Kod osiguravajuće kuće sa kojom Poslodavac ima zaključen ugovor po tom osnovu.

Privatno penziono osiguranje

Uz participaciju Poslodavca, kod osiguravajuće kuće sa kojom Poslodavac ima zaključen ugovor.

Jubilarne nagrade

U visini 50% mesečne neto zarade zaposlenog za svakih navršenih 5 godina radnog odnosa.

Posebno brinemo o porodici svakog zaposlenog

Zato imamo i posebne benefite – a ukoliko su oba supružnika/roditelja naši zaposleni, oboje dobijaju pomoć po navedenim osnovama.

1000 EUR za zaključenje braka

Solidarna pomoć zaposlenom u iznosu od 1.000 eur po osnovu zaključenja braka

1000 EUR za rođenje deteta

Solidarna pomoć zaposlenom u iznosu od 1.000 eur po osnovu rođenja svakog deteta

Zašto nas biraju

Osećaj pripadanja

Živimo iste vrednosti. Zajedno postavljamo i ostvarujemo ciljeve. Iskreno verujemo da svaki zaposleni može da kod nas pomeri svoje granice i proširi horizonte, i postigne puni profesionalni i lični razvoj.

Podstičemo učenje

Motivišemo naše zaposlene da pronađu svoju idealnu karijernu putanju, ali im i mi pomažemo u tome. Cilj nam je da naši stručnjaci sa ponosom mogu da stanu rame uz rame sa najboljima na svetu, i budu uzor u svojim strukama.

Odgovorni smo

Usmereni smo na racionalno korišćenje prirodnih resursa i održivi razvoj. Intenzivno radimo na ideji cirkularne ekonomije koja povezuje sve članice našeg sistema, i uključuje nove grane naših biznisa.

Kultura kompanije je, pre svega, otvorena

Svakoga dočekujemo sa poverenjem da ćemo raditi zajedno, kao partneri.

To znači da želimo i očekujemo nove ideje, jer su one generatori rasta i inspiracije. Znači da očekujemo i uvažavamo povratnu informaciju – jer znamo da iz nje znamo gde smo, ali i gde možemo da se poboljšamo. Živimo i radimo konstruktivno – usmereni na rešenja i bolje razumevanje i povezivanje. Mi smo profesionalni i nastupamo sa integritetom – znamo šta smo do sada postigli, ali i koliko još možemo, po najvišim standardima poslovanja.

Čemu težimo

Šta je praksa Super Start?

Plaćena praksa Super Start je program koji ima za cilj da studenti završih godina ili diplomci bez iskustva dobiju priliku da razviju svoj pun potencijal radom na velikim projektima.

Saznaj više

Obrazovanje i saradnje

Podržavamo različite projekte u oblasti obrazovanja i sarađujemo sa velikim brojem institucija kako bi mladi ljudi bili u prilici da spoje teoriju i praksu.

Obrazovni sistem Republike Srbije je naš najvažniji partner u podršci poslovanju, kroz dva glavna pravca razvoja. Partnerstva sa institucijama srednjeg obrazovanja, pre svega kroz programe dualnog obrazovanja. Partnerstva sa organizacijama strukovnih i visokoškolskih studija, kroz saradnje.

Elixir Group Najbolji poslodavci i prilike za mlade

Razvoj karijere

Svake godine zapošljavamo veliki broj mladih stručnjaka i intenzivno radimo na njihovom usavršavanju, kroz različite oblike rada. Najčešći su mentorski rad, obuka na radnom mestu, ali i shadowing, posete domaćim i inostranim konferencijama i sajmovima, kao i uključivanje u projekte razvoja novih tehnologija i unapređenje postojećih.

Naša misija je da uspeš.

Politika upravljanja ljudskim kapitalom zasniva se na principu pružanja jednakih mogućnosti svim kandidatima, isključujući svaki oblik diskriminacije, odlučujući o radnom angažovanju kandidata isključivo na osnovu njihovih kvalifikacija i kompetencija, kao i na praćenju rezultata rada zaposlenih.

U našem izuzetno dinamičnom radnom okruženju, baziranom na definisanim poslovnim i etičkim standardima  rada i ponašanja, kao osnovne vrednosti izdvajaju se timski rad, međusobno poštovanje i uvažavanje znanja, iskustva i različitosti, motivisanost zaposlenih, kao i sinergija individualnih potencijala sa interesima svih privrednih društava u sastavu našeg poslovnog sistema.

Povezane vesti

Elixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.


Elixir Zorka demantuje prekoračenje vrednosti hlorovodonika na svom emiteru i podržava formiranje radne grupe za rešavanje ovog pitanja

Demantujemo neistinite navode da je Elixir Zorka odgovorna za navodno prekoračenje vrednosti hlorovodonika (HCl) u vazduhu u Šapcu, u periodu od 19. do 25. marta 2024. godine, koje je objavilo udruženje građana Mame Šapca i snažno podržavamo inicijativu za osnivanje radne grupe koja će transparentno utvrditi da li postoje navedena prekoračenja i šta je njihov uzrok.