Praksa Super Start

Super Start plaćena praksa

Okupljamo tim izuzetnih koji će učestvovati u oblikovanju budućnosti Elixir Group

Super Start ima za cilj da poveže najbolje kandidate i omogući im da započnu svoju karijeru u dinamičnom okruženju, na projektima na kojima će moći da iskažu svoj pun potencijal. Rad na velikim investicionim projektima ili izazovnim tehnološkim rešenjima, nezaboravno je iskustvo za svakog pojedinca koji nam se pridružio.

Super Start je program plaćene prakse namenjen studentima završnih godina, diplomcima i studentima master studija, bez radnog iskustva. Dužina trajanja prakse zavisi od potreba na projektima na kojima će kandidati raditi.

Već decenijama unazad zapošljavamo i organizujemo prakse za mlade ljudi sa fakultetskim obrazovanjem različitih profila i usmerenja. Sa svojom svežom perspektivom na poslovne izazove, uz dobru podršku, doprineli su razvoju inovativnih rešenja u veoma kratkom periodu. Krajem 2021. godine počeo je prvi ciklus Super Start programa koji je kreiran u skladu sa najaktuelnijim pristupima kada je u pitanju Mentorship-Teaching-Coaching pristup.

Super Start je razvijen kroz tri pravca

Program razvoja mladih stručnjaka

Investiocioni projekti na nivou Elixir Group

Prodaja i nastup na tržištu u članici Elixir Agrar

3D modelovanje i projektovanje u timu Tehničkog centra

Naša misija je da uspeš.

2

aktivna programa

500+

prijava

10

mentora

USKORO – prijave za novi ciklus Super Start plaćene prakse

Elixir Prahovo pokreće Super Start za inženjere

Početkom 2023. godine inženjerski tim u Prahovu biće veći za 10 novih članova koji će imati priliku da rade na najvećim investicionim projektima u regionu. Gradimo fabriku budućnosti i baš ti možeš biti tu od samog početka, na samom početku da, Super Startuješ svoju karijeru.

Ukoliko želiš da te obavestimo kada prijave za program plaćene prakse budu krenule, potrebno je da nas kontaktiraš.

Želim obaveštenje

Put do uspeha nema prečice
osim za one koji Super Startuju!

Dobićeš podršku da lider u tebi otkrije sve svoje potencijale i stigne na sam vrh.
Čeka te karijerni plan i ponuda za zaposlenje.

Učenje kroz izazove u agilnom okruženju

Elixir Group je globalni igrač. Sistem je usmeren na cirkularnu ekonomiju i iskorišćenje otpada. Promene su svakodnevne, fleksibilnost neophodna, a radoznalost i stručnost prave razliku.

Mentor sa dugogodišnjim iskustvom, posvećen tebi

Pristup svakom polazniku je individualan, uz posebno dodeljenog mentora sa dugogodišnjim uspešnim iskustvom u globalnom biznis okruženju.

IHP Prahovo budućnot hemijske industrije

Rad na najvećim investicionim projektima

Kroz ove aktivnosti moći ćeš da primeniš sva stečena znanja, ali i da usvojiš mnogo toga iz različitih oblasti poslovanja. Imaćeš priliku da oblikuješ našu budućnost.

Kako Super Start praksa izgleda?

Onboarding

Prvi deo prakse  je posvećen upoznavanju polaznika sa svim relevantnim segmentima poslovanja, u trajanju od najmanje mesec dana. Polaznici obilaze sve članice i lokacije poslovanja Elixir Group.

Grupne rotacije

Kako bi se polaznici što bolje upoznali sa različitim delovima rada u povezanim sektorima, određeni period je posvećen ovakvim rotacijama.

Projektni rad

Uz dodeljene mentore, polaznici se aktivno uključuju u svakodnevno globalno poslovanje, kao i specifične koroporativne razvojne projekte koji su tema programa.

Za kojim profilima tragamo?

Ne postoji spisak fakulteta koje isključivo razmatramo u selekciji prijava. Imajući u vidu da je core biznisa poslovnog sistema hemijska industrija, najznačajniji projekti okupljaju sledeće profile:

  • Inženjerstvo u svim oblastima
  • Informacione tehnologije
  • Građevina i arhitektura
  • Tehnologija i hemija
  • Ekonomija i menadžent
  • Poljoprivreda i zaštita životne sredine

Kako izgleda Super Start proces selekcije?

Najpre je potrebno da se prijaviš!

1

Screening biografija

Selekcija kandidata čije kompetence i obrazovni profili odgovaraju uslovima konkursa.

Online testiranje

Kandidati na online platformi prolaze testove koji se tiču opšte procene sposobnosti i ličnih osobina.

2
3

Intervju sa HR timom

Upoznajemo tebe, ali i ti upoznaješ nas! Imaš priliku da dobiješ odgovore na sva pitanja o nama i našem poslovanju.

Role Play assesment

Zanimljivi zadaci kako bi kandidati pokazali svoje potencijale u timskom radu na definisane teme srodne biznis okruženju.

4
5

Finalni intervju

Mentori ili direktori sektora se još bliže upoznaju sa kandidatima i odlučuju ko će Super Startovati!

Finalni izbor

Mladi talenti za koje procenjujemo da će najbolje odgovoriti potrebama našeg poslovanja dobijaju informaciju o izboru, kao i detaljan plan onboarding-a.

6

Dobrodošlica

Dobro došli! Postajete deo najbrže rastuće proizvodne kompanije u Jugoistočnoj Evropi. Sada počinje vaša nezaboravna avantura. Imaćete jedinstvenu priliku da radite sa najboljim profesionalcima u oblasti hemijske industrije i razvijate svoje stručne i profesionalne veštine kroz podršku mentora, HR kolega, ali i svih ostalih zaposlenih. Od Šapca, preko Novog Sada, Beograda, pa do Prahova, obići ćete ceo naš poslovni sistem. Put od zapada, pa sve do krajnjeg istoka naše zemlje, počinje.

Vežite se, polećemo!

Prijave polaznika sa svih univerziteta u Srbiji

Elixir posluje na četiri lokacije u Srbiji: Prahovu, Šapcu, Novom Sadu i Beogradu i upravo iz tog razloga se razmatraju prijave polaznika sa svih univerziteta u državi. Neki od naših najvećih investicionih projekata su usmereni na region istočne Srbije što je dovelo do ekonomskog razvoja regiona, a ekspanzija se tek očekuje.

Mentorska podrška je veoma važna na početku karijere

Pažljivo smo selektovali naše mentore. Oni su puni znanja i iskustva, ali imaju i želju i veštine da ih prenesu. Mentori svojim iskustvom i izgrađenom kompanijskom kulturom, kanališu i usmeravaju tvoju energiju i nadahnuća. Osluškuju tvoje ideje, načine razmišljanja i pomažu ti da inkorporiraš nove trendove u poslovanje. Mentor usmerava tvoje aktivnosti u pravcu razvoja budućnosti kompanije. I još nešto – mentori su ti najmanje jednom nedeljno, na posebnom sastanku, na raspolaganju. I za stručne, ali i lične dileme. Ne zaboravi – i njih je neko podržao na početku!

Strategija

Šta na kraju prakse?

U zavisnosti od rezultata evaluacije mentora, menadžmenta i rezultata rada koje polaznici pokažu tokom odvijanja prakse sprovodi se reevaluacija svih polaznika i sa zadovljstvom će najboljim polaznicima biti ponuđeno stalno zaposlenje u kompaniji kao i dalji plan karijernog razvoja.

Želja nam je da pomognemo mladim ljudima da što pre pronađu inspiraciju za potpun razvoj svojih potencijala i  da svoje vizije sprovedu u delo. Stoga je i slogan Super Start programa plaćene prakse „Naša misija je da uspeš“.

Povezane vestiNastavak saradnje EZ - Metaloplastika Elixir

Elixir Zorka sponzor Metaloplastike i u ovoj sezoni – nastavak uspešne saradnje

U okviru obeležavanja 85 godina od osnivanja HI Zorka Šabac, Elixir Zorka obnovila je ugovor o sponzorstvu sa RK Metaloplastika Elixir. Stefan Komazec, direktor Elixir Zorke i Branislav Đurković, predsednik RK Metaloplastika Elixir, potpisali su ugovor o nastavku saradnje prilikom posete predstavnika i igrača kluba našoj fabrici.