Pravila o kolačićima

Hvala što ste posetili veb sajt Poslovnog sistema Elixir Group na domenu www.elixirgroup.rs koga čine privredno društvo ELIXIR GROUP DOO i njegova povezana društva (u daljem tekstu: „Poslovni sistem„). Hvala na interesovanju za naše poslovanje, proizvode, usluge ili zaposlenje.

Posetom našeg veb sajta, pristajete na skladištenje neophodnih kolačića na svom uređaju. Ostale tipove kolačića odobravate samostalno a sve u cilju da Vam pružimo najrelevantnije iskustvo. Ukoliko niste saglasni sa ovim Pravilima o kolačićima, nemojte više koristiti veb sajt Poslovnog sistema.

Šta su „kolačići“ ?

Kolačić (engl. cookie) je mala tekstualna datoteka koja se šalje Vašem računaru prilikom posete nekom veb sajtu. Oni Vam omogućavaju efikasnije kretanje po stranicama našeg sajta, čuvaju Vaša podešavanja i generalno, doprinose boljem doživljaju sajta i sadržaja.

Pravila o kolačićima

Kako bi veb sajt Poslovnog sistema ispravno funkcionisao, ponekad na Vaš uređaj postavljamo male datoteke pod nazivom „kolačići“. Oni omogućavaju funkcionalnost sajta i pružaju bolje korisničko iskustvo tako što pamte Vaše radnje, podešavanja i preferencije (poput jezika, veličine fonta i drugih podataka…) tokom određenog perioda pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na stranice odnosno pri prelasku s jedne stranice na drugu.

Direktiva Evropske unije 2009/136/EZ (primena se odnosi i na zemlje i organizacije sa sedištem van EU, ukoliko koriste podatke građana EU ili prodaju proizvode gađanima Europske unije), dopušta skladištenje kolačića na Vašem uređaju ukoliko su oni neophodni za funkcionisanje ovog sajta, dok je za sve druge kolačiće neophodna Vaša saglasnost.

Slobodni ste da izaberete da li želite da pretraživač na Vašem računaru ili mobilnom uređaju automatski prihvata i čuva sve kategorije kolačića koje su opisane u nastavku.

Dok morate prihvatiti neophodne kolačiće, kako bi sajt normalno funkcionisao, sve druge kolačiće slobodno birate: možete prihvatiti sve kolačiće ili izvršiti podešavanja shodno Vašim izborima.

Kategorije„kolačića“

Neophodni kolačići – su operativni kolačići (autentifikacija i tehnički podaci) koji pomažu da internet stranica bude upotrebljiva, omogućavajući Vam da se krećete po veb sajtu i koristite njegove funkcije. Npr veb lokacija ne može pravilno funkcionisati bez ovih kolačića.

Statistički kolačići – anonimizirani podaci koji pomažu vlasniku veb sajta da razume kako posetioci koriste navedeni sajt. U tu svrhu, kako bismo analizirali posećenost veb sajta, pratili posećenost određenih sadržaja i unapredili pružanje naših usluga, koristimo Gugl analitiku (Google Analytics) – uslugu za veb analitiku koju pruža Google Inc.

Reklamni kolačići – Reklamni kolačići koriste se za pružanje reklama koje su relevantne za posetioce. Ovi kolačići prate posetioce na različitim veb lokacijama na Internetu i prikupljaju informacije o njihovim interesovanjima, potrebnim za pružanje prilagođenih reklama.

Kolačići trećih strana – ponegde, i ponekad, se prikazuju sadržaji drugih pružaoca usluga. Kako biste videli te sadržaje trećih strana, prvo morate prihvatiti njihove posebne uslove. To uključuje njihova pravila o postupanju s kolačićima, koja mi ne kontrolišemo.

Kolačići (treće strane) nam pomažu da unapredimo sadržaj naših stranica dajući nam podatke o poseti korisnika, delove stranica koji su najposećeniji, broj poseta ili pretraživanje (npr, Google Search-a). Kolačići treće strane potpuno su anonimni i ne mogu Vas lično identifikovati. Napredne postavke za analitiku podataka (uključuju prikupljanje demografskih podataka i interes korisnika) pomažu nam u unapređenju usluga, te pružanju informacije o novim proizvodima ili uslugama koje možete koristiti, ali i mogućnostima za zaposlenjem u skladu sa vašim interesovanjem.

Pročitajte više o Politikama privatnosti i Uslovima korišćenja.