Delatnosti

Elixir Group je regionalni lider u hemijskoj industriji

Pratimo svetske trendove i ulažemo u razvoj sopstvenih resursa.

Razvoj modela cirkularne ekonomije usmeren je na maksimiziranje cirkularnosti u procesima hemijske proizvodnje i cirkularne sinergije sa drugim povezanim industrijama.

Investicije u nove tehnologije i resursnu efikasnost u skladu sa savremenim i održivim rešenjima predstavljaju okosnicu poslovanja Elixir Group.

Portfolio proizvoda i usluga hemijske divizije Elixir Group uspešno odgovara zahtevima tržišta i izazovima savremenog agrobiznisa obezbeđujući klijentima svu neophodnu logističku i agronomsku podršku zasnovanu na znanju i stručnosti. Uz odgovoran odnos prema zaposlenima, partnerima, klijentima i okruženju stvaramo nasleđe na koje će generacije posle nas biti ponosne.

Sledimo put stabilnog rasta i razvoja, diverzifikujući svoje poslovanje kroz tri divizije

Hemijska divizija

Elixir Group je vodeći proizvođač fosforne kiseline i kompleksnih mineralnih đubriva u Jugoistočnoj Evropi sa dva proizvodna kompleksa u Šapcu i Prahovu. Sa godišnjom proizvodnjom od preko milion tona, 70 % proizvoda plasiramo na inostrana tržišta u više od 85 država na svim kontinentima.

Eco Energy divizija

Eco Energy divizija

Eco Energy divizija se razvija kroz tehnološki savremene operacije upravljanja otpadom, uključujući reciklažu i ponovno iskorišćenje otpada konceptom Waste to Energy. Na ovaj način doprinosimo racionalnom korišćenju raspoloživih resursa, razvoju cirkularne ekonomije i očuvanju životne sredine.

Divizija industrijskih usluga

Elixir Group nudi klijentima usluge i podršku u oblasti logistike i transporta, izgradnje i održavanja, saradnje u oblasti cirkularne ekonomije i upravljanja otpadom, kao i projektantske usluge.

Kvalitet

Globalno prepoznati po kvalitetu proizvoda i usluga

Sinergijom do uspeha

Elixir Zorka je regionalni lider u proizvodnji kompleksnih mineralnih đubriva na tržištu Jugoistočne Evrope. Proizvodni portfolio podrazumeva različite NP, PK i NPK formulacije najvišeg kvaliteta, sa visokom koncentracijom hranljivih materija, ujednačenom granulacijom i visokom vodorastvorljivošću u zemljištu.

Elixir Prahovo je 1 od 6 fabrika u Evropi koja proizvodi fosfornu kiselinu, strateški važnu sirovinu za proizvodnju mineralnih đubriva i širokom primenom u mnogim industrijskim granama. Proizvodni procesi hemijske divizije su vertikalno tehnološki integrisani. Deo proizvedene fosforne komponente se koristi u sopstvenoj proizvodnji kompleksnih mineralnih đubriva i drugih proizvoda, a deo se nakon složenog procesa prečišćavanja plasira na domaće i ino tržište.

Elixir Prahovo

Elixir Craft zahvaljujući stručnim i efikasnim timovima koji raspolažu najsavremenijom opremom pruža visok kvalitet usluge u oblastima izgradnje i održavanja svih proizvodnih i infrastrukturnih kapaciteta poslovnog sistema Elixir Group, kao i trećim licima.

Elixir Feed je ekskluzivni distributer velikom broju renomiranih svetskih proizvođača aditiva za stočnu hranu čiji prodajni asortiman obuhvata sve komponente neophodne za proizvodnju kvalitetne stočne hrane i premiksa.

Elixir Fondacija u saradnji sa lokalnim sredinama, predstavnicima gradskih uprava i mesnih zajednica, institucija, organizacija i udruženja, utvrđuje prioritete i pruža podršku, ostvarujući ideju o dobrobiti cele zajednice.