PK 15:30

Kompleksno, čvrsto, mineralno đubrivo koje odlikuje visoko vodorastvorljiv fosfor (P) i kalijum (K) u sulfatnoj formi (SOP)

Proizvod SUPREME linije kojeg karakteriše visoka koncentracija aktivne materije, sa naglašenim kalijumom (K) uz prisustvo sekundarnog makroelementa sumpora (S).

Fosforna komponenta (P) je visoke vodorastvorljivosti.

Kalijum (K) je na sulfatnoj osnovi (SOP) što proizvod čini odličnim rešenjem za primenu u usevima osetljivim na hlor (Cl).

Naglašeni sadržaj kalijuma (K) utiče na efikasnije regulisanje vodnog bilansa i prometa ugljenih hidrata čime obezbeđujemo postizanje visokih i kvalitetnih prinosa.

Sumpor (S) pozitivno utiče na sintezu proteina, ulja, ugljenih hidrata, enzimsku aktivnost biljaka kao i njihovu tolerantnost na stresne uslove spoljašnje sredine i napad patogena.

Šta sadrži
PK 15:30 (SOP)?

Ujednačen odnos hraniva u svakoj granuli i visoka pristupačnost hranljivih elemenata omogućavaju lako usvajanje i ujednačen porast biljaka.

FOSFOR PENTOKSID (P2O5) ukupan 15%
Fosfor(V)oksid (P2O5) rastvorljiv u NAC i u vodi 12%
Fosfor(V)oksid (P2O5) rastvorljiv u vodi 11%
KALIJUM-OKSID (K2O) rastvorljiv u vodi 30%
Sumpor (S) rastvorljiv u vodi 11%

Primenom formulacije PK 15:30 + 11% S (SOP) omogućavate gajenim biljkama brz, ujednačen porast i veću fizičku stabilnost useva

Zašto primeniti PK 15:30 (SOP)?

  • Svaka granula sadrži potpuno isti odnos hraniva
  • Visoka vodorastvorljivost fosfora (P)
  • Pogodna formulacija za biljne vrste koji imaju naglašenu potrebu za fosforom (P), naročito kalijumom (K)
  • Doprinosi postizanju visokih, stabilnih i kvalitetnih prinosa
  • Obezbeđuje kontinuirano i ciljano snabdevanje biljaka sa visokopristupačnim hranivima

Preporučena primena
PK 15:30 (SOP)

Biljna vrstakg/ha*
Povrće400-800
Luk400-700
Voće350-600
Višnja400-600
Vinova loza350-600
Duvan300-500
Preporučene količine uslovljene su načinom proizvodnje, rezultatima agrohemijskih analiza i tipom zemljišta, planiranim prinosima i potrebama biljnih vrsta, klimatskim uslovima…

Resurs centar PK 15:30 (SOP)

Elixir Zorka mineralna đubriva

Duvan

Osnov za pravilnu ishranu duvana jeste analiza zemljišta. Upotreba mineralnih đubriva sa optimalnim sadržajem fosofora (P) i naglašenim sadržajem kalijuma (K) u obliku sulfata su pokazala odlične rezultate

Webinar – Tehnologija đubrenja duvana

Odlične rezultate u đubrenju duvana su pokazala đubriva sa manjim udelom ili bez sadržaja azota (N), sa optimalnim sadržajem fosfora (P) i većim udelom kalijuma (K)

Istražite druge proizvode iz SUPREME linije

Elixir SUPREME

Ono što SUPREME liniju proizvoda čini posebnom, jeste kalijum (K) koji se u većini formulacija nalazi u sulfatnoj formi (SOP). Ova proizvodna linija obogaćena je pažljivo odabranim mikroelementima i najbolje je rešenje za specifične biljne kulture i za sve tipove zemljišta.

NPK 12:11:18NPK 12:12:17PK 15:30NPK 16:27:7

Pogledajte ponudu iz drugih linija proizvoda

Elixir Basic

Primenom formulacija iz Basic linije omogućavate gajenim kulturama brz, ujednačen porast i veću fizičku stabilnost useva. Takve biljke su mnogo tolerantnije na nepovoljne klimatske uticaje, ostvaruju veće, stabilnije prinose i obezbeđuju sigurnost u poljoprivrednoj proizvodnji.

Elixir Premium

Mikroelementi kojima je posebno obogaćena linija Premium, su visoko vodorastvorljivi i lako dostupni biljkama. Primenom ovih formulacija dodatno utičete na pravilan rast i razvoj biljaka, zahvaljujući primarnim i sekundarnim makroelementima.

Elixir Micro Gran

Mikrogranulisana startna đubriva Elixir Zorka, imaju dobro izbalansiran odnos hranljivih elemenata koji stimulišu rast biljaka u početnim fazama razvoja i doprinose boljem ukorenjavanju biljke.

Kontaktirajte naš prodajni tim

Saznajte više o našim proizvodima i preporukama đubrenja. Popunite formu niže i neko od naših eksperata će vas kontaktirati.
* Obavezna polja.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.