Preporuke đubrenja duvana

Na kvalitet lista i visinu prinosa duvana kao jednu od ključnih uloga ima kalijum (K) i to u obliku sulfata (SOP)

Osnov za pravilnu ishranu duvana jeste agrohemijska analiza zemljišta, na osnovu koje se određuje vrsta i količina đubriva. Mineralna đubriva, bez sadržaja azota (N), sa optimalnim sadržajem fosfora (P) i većim udelom kalijuma (K) su pokazala odlične rezultate u proizvodnji.

Preporučena količina hraniva zavisi od tipa i sorte duvana, zatim klime, tipa zemljišta i agrotehničkih mera.

Sva tri osnovna elementa azot (N), fosfor (P) i kalijum (K) su potrebna za rast i razvoj biljke duvana, međutim, najveći značaj ipak ima kalijum (K) koji utiče na kvalitet lista duvana i na visinu prinosa.

Najnovija SUPREME proizvodna linija đubriva na bazi kalijum sulfata (SOP) koja je izašla iz pogona Elixir Zorka obuhvata nekoliko pogodnih formulacija za proizvodnju duvana.

Koje mineralno đubrivo preporučujemo u proizvodnji duvana

NPK 12:11:18

Proizvod NPK 12:11:18 + 2% MgO + 15% S + 0,01% B + 0,02% Zn + TE je kompleksno, čvrsto mineralno đubrivo vrhunskog kvaliteta koje se prvenstveno koristi za proizvodnju visoko profitabilnih kultura voća i povrća.

NPK 12:12:17

Proizvod NPK 12:12:17+ 2% Mg + 14% S + 0,02% B + 0,01% Zn omogućava izbalansiranu ishranu velikom broju biljnih vrsta. Pažljivo izabrani sekundarni makro i mirkoelementi osiguravaju visoke prinose i izuzetan kvalitet proizvoda.

PK 15:30

Proizvod PK 15:30 + 11% S predstavlja kompleksno, čvrsto mineralno đubrivo pogodno za gajenje svih biljnih vrsta sa naglašenim potrebama za fosforom (P) i kalijumom (K).

NutriBOOST NP 10:45

NutriBOOST NP 10:45 + 5% S + 1% Zn je mikrogranulisano đubrivo nove generacije sa specijalnim dodatkom koji štiti fosfor (P) od blokade u zemljištu, sprečavajući njegovu reakciju sa drugim elementima kao sto su Ca, Al i Fe.

Proizvodi Elixir Group

NutriBOOST NP 10:45

Primenom NutriBOOST đubriva fosfor je zaštićen.

Fosfor je veoma važan za procese oplodnje kod biljaka kao i za dobro ukorenjavanje i jačanje korenovog sistema. Azot (N) činilac koji se nezavisno od ostalih makroelemenata primenjuje u usevu kukuruza, u tehnologiju proizvodnje treba uvrstiti formulacije koje imaju izraženiji udeo fosfora (P) i kalijuma (K).

NutriBOOST

Kako pomažemo našim klijentima i partnerima

Saveti eksperata

U procesu odabira adekvatnog hraniva za usev duvana, naši ekperti su uvek na raspolaganju poljoprivrednim proizvođačima. Odabirom proizvoda iz palete mineralnih đubriva Elixir Zorke, na osnovu analize zemljišta i potreba gajenog useva, poljoprivredni proizvođači omogućavaju gajenim kulturama uravnotežen rast i razvoj biljaka, kao i stabilne i visoke prinose.

Stabilan rast i visoki prinosi

Pravilan rast i razvoj biljaka zahteva uravnoteženi balans hranljivih elemenata koji se nalaze u zemljištu. Kompleksna mineralna đubriva Elixir Zorka odlikuje visoka koncentracija hranljivih materija, ujednačena granulacija i visoka vodorastvorljivost u zemljištu.

Više o mineralnim đubrivima

Kontaktirajte naš prodajni tim

Saznajte više o našim proizvodima i preporukama đubrenja. Popunite formu niže i neko od naših eksperata će vas kontaktirati.
* Obavezna polja.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.