NPK 16:27:7

Kompleksno, čvrsto, mineralno đubrivo koje pored makroelemenata azota (N), fosfora (P), kalijuma (K) i sumpora (S), sadrži i mikroelemente cink (Zn) i bor (B)

Proizvod iz SUPREME linije NPK 16:27:7 + 9% S + 0,1% B + 0,1% Zn sa naglašenim fosforom je idealan za đubrenje različitih biljnih vrsta u prvom redu kukuruza, strnih žita, soje, suncokreta…

Zahvaljujući izrazito visokoj vodorastvorljivosti fosfora i svih drugih hraniva idealna je za primenu u prolećnom ili jesenjem periodu aplikacijom po celoj površini ili lokalizovano u redove sa setvom ili sadnjom.

Sadrži neophodne makro i mikroelemente za uspešnu proizvodnju.

Mikroelementi utiču na brojne fiziološke procese u biljkama: povećanju aktivnosti pojedinih enzima, sintezi hormona, hlorofila, kao i pospešivanju cvetanja i oplodnje biljaka.

Naglašena fosforna (P) komponenta maksimalne vodorastvorljivosti (>95%) koja utiče na bolje i snažnije ukorenjavanje biljaka.

Sumpor (S) doprinosi povećanju kvaliteta proizvoda i efikasnijem usvajanju azota (N).

Šta sadrži
NPK 16:27:7?

Ujednačen odnos hraniva u svakoj granuli i visoka pristupačnost hranljivih elemenata omogućavaju lako usvajanje i ujednačen porast biljaka.

AZOT (N) ukupan 16%
Amonijačni azot 16%
FOSFOR PENTOKSID (P2O5) rastvorljiv u NAC i u vodi 27%
Fosfor(V)oksid (P2O5) rastvorljiv u vodi 25,7%
KALIJUM-OKSID (K2O) rastvorljiv u vodi 7%
Sumpor (S) rastvorljiv u vodi 9%
Bor (B) rastvorljiv u vodi 0,1%
Cink (Zn) ukupan 0,1%

Primenom formulacije NPK 16:27:7 + 9% S + 0,1% B + 0,1% Zn omogućavate gajenim biljkama brz, ujednačen porast i veću fizičku stabilnost useva

Zašto primeniti NPK 16:27:7?

  • Efikasniji azot (N) u amonijačnom obliku
  • Fosforna komponenta visoke vodorastvorljivosti (>95%)
  • Namenjeno zemljištima sa srednjim i visokim sadržajem kalijuma (K)
  • Formulacija odlično izblansirana za primenu u strnim žitima i kukuruzu
  • Idealna za đubrenje jarih useva u prolećnom periodu

Preporučena primena
NPK 16:27:7

Biljna vrstakg/ha*
Strna žita200-400
Kukuruz250-400
Soja200-400
Uljana repica250-400
Suncokret250-350
Preporučene količine uslovljene su načinom proizvodnje, rezultatima agrohemijskih analiza i tipom zemljišta, planiranim prinosima i potrebama biljnih vrsta, klimatskim uslovima…

Resurs centar NPK 16:27:7

Elixir Zorka mineralna đubriva

Kukuruz

Proizvodni asortiman fabrike mineralnih đubriva Elixir Zorka obuhvata paletu različitih formulacija koje svojim odnosom hranivih elemenata odgovaraju zahtevima proizvodnje kukuruza

Webinar – Tehnologija đubrenja kukuruza

Unošenjem adekvatne količine đubriva obezbeđuje se nesmetani rast i razviće biljka i utiče na visinu i stabilnost prinosa

Webinar – Tehnologija đubrenja soje

Proizvodnja soje nije previše zahtevna i veoma se lako može savladati

Istražite druge proizvode iz SUPREME linije

Elixir SUPREME

Ono što SUPREME liniju proizvoda čini posebnom, jeste kalijum (K) koji se u većini formulacija nalazi u sulfatnoj formi (SOP). Ova proizvodna linija obogaćena je pažljivo odabranim mikroelementima i najbolje je rešenje za specifične biljne kulture i za sve tipove zemljišta.

NPK 12:11:18NPK 12:12:17PK 15:30NPK 16:27:7

Pogledajte ponudu iz drugih linija proizvoda

Elixir Basic

Primenom formulacija iz Basic linije omogućavate gajenim kulturama brz, ujednačen porast i veću fizičku stabilnost useva. Takve biljke su mnogo tolerantnije na nepovoljne klimatske uticaje, ostvaruju veće, stabilnije prinose i obezbeđuju sigurnost u poljoprivrednoj proizvodnji.

Elixir Premium

Mikroelementi kojima je posebno obogaćena linija Premium, su visoko vodorastvorljivi i lako dostupni biljkama. Primenom ovih formulacija dodatno utičete na pravilan rast i razvoj biljaka, zahvaljujući primarnim i sekundarnim makroelementima.

Elixir Micro Gran

Mikrogranulisana startna đubriva Elixir Zorka, imaju dobro izbalansiran odnos hranljivih elemenata koji stimulišu rast biljaka u početnim fazama razvoja i doprinose boljem ukorenjavanju biljke.

Kontaktirajte naš prodajni tim

Saznajte više o našim proizvodima i preporukama đubrenja. Popunite formu niže i neko od naših eksperata će vas kontaktirati.
* Obavezna polja.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.