Preporuke đubrenja kukuruza

Od ukupno usvojene količine fosfora (P) kukuruz poljoprivrednim prinosom iznese više od 70%

Intezivna proizvodnja kukuruza zahteva kvalitetno i pravovremeno obavljanje svih agrotehničkih mera, kojima je neophodno obezbediti visoku i stabilnu proizvodnju. Među agrotehničkim merama treba posvetiti pažnju pravilnom đubrenju, odnosno unošenju hraniva, koje treba da obezbedi pravilan rast i razvoj biljaka.

Veoma je važno raditi agrohemijske analize zemljišta kako bi imali tačne informacije o potrebnoj količini hraniva koje bi trebalo primeniti. Količine pojedinih hraniva i njihov odnos proizilaze iz nivoa plodnosti zemljišta, potrebe biljaka, planiranih prinosa, klimatskih uslova, tehnologije proizvodnje itd.

Sistem primene mineralnih đubriva u usevu kukuruza trebao bi biti povezan sa sistemom obrade, strukturom setve, đubrenjem za predusev, izborom hibrida, ali i sa zaoravanjem žetvenih ostataka.

Proizvodni asortiman Elixir Zorka obuhvata paletu različitih formulacija koje svojim odnosom hranivih elemenata odgovaraju zahtevima intezivne proizvodnje kukuruza, omogućavajući postizanje visokih i stabilnih prinosa.

Koje mineralno đubrivo preporučujemo u usevu kukuruza

Proizvod NPK 8:15:15 + 3% Ca + 9% S se primenjuje u đubrenju velikog broja biljnih vrsta zbog ujednačenog odnosa fosfora (P) i kalijuma (K). Odlikuje ga dobra rastvorljivost i pristupačnost fosfora (P) u toku vegetacionog perioda.

Proizvod NPK 6:24:12 + 5%S + 2%Ca + 0,05% Zn. Pored naglašenog sadržaja fosfora (P) sadrži i sekundarne makroelemente sumpor (S) i kalcijum (Ca), kao i mikroelement cink (Zn), čije prisustvo utiče na brojne fiziološke procese u biljkama.

AmoSulfan spada u kategoriju azotnih đubriva. Izuzetno je pogodan za prihranu svih biljnih vrsta. Primenom AmoSulfana značajno se poboljšava dostupnost i usvajanje fosfora na alkalnim i neutralnim zemljištima.

NutriBOOST NP 10:45 + 5% S + 1% Zn je mikrogranulisano đubrivo nove generacije sa specijalnim dodatkom koji štiti fosfor (P) od blokade u zemljištu, sprečavajući njegovu reakciju sa drugim elementima kao sto su Ca, Al i Fe.

NutriBOOST NP 10:45

Primenom NutriBOOST đubriva fosfor je zaštićen.

Fosfor je veoma važan za procese oplodnje kod biljaka kao i za dobro ukorenjavanje i jačanje korenovog sistema. Azot (N) činilac koji se nezavisno od ostalih makroelemenata primenjuje u usevu kukuruza, u tehnologiju proizvodnje treba uvrstiti formulacije koje imaju izraženiji udeo fosfora (P) i kalijuma (K).

NutriBOOST

Kako pomažemo našim klijentima i partnerima

Saveti eksperata

U procesu odabira adekvatnog hraniva za usev kukuruza, naši ekperti su uvek na raspolaganju poljoprivrednim proizvođačima. Odabirom proizvoda iz palete mineralnih đubriva Elixir Zorke, na osnovu analize zemljišta i potreba gajenog useva, poljoprivredni proizvođači omogućavaju gajenim kulturama uravnotežen rast i razvoj biljaka, kao i stabilne i visoke prinose.

Stabilan rast i visoki prinosi

Pravilan rast i razvoj biljaka zahteva uravnoteženi balans hranljivih elemenata koji se nalaze u zemljištu. Kompleksna mineralna đubriva Elixir Zorka odlikuje visoka koncentracija hranljivih materija, ujednačena granulacija i visoka vodorastvorljivost u zemljištu.

Više o mineralnim đubrivima

Kontaktirajte naš prodajni tim

Saznajte više o našim proizvodima i preporukama đubrenja. Popunite formu niže i neko od naših eksperata će vas kontaktirati.
* Obavezna polja.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.