NutriMAP NP 10:40

Kompleksno, čvrsto, mineralno đubrivo sa naglašenim sadržajem fosfora (P) sa dodatkom sekundarnih makroelemenata kalcijuma (Ca), sumpora (S) i mikroelementa cinka (Zn)

NutriMAP je mineralno đubrivo proizvedeno sa ciljem da poljoprivrednim proizvođačima ponudi kompletno rešenje kada je u pitanju ishrana najvećeg broja biljnih vrsta, naročito na zemljištima koja su visoko obezbeđena kalijumom (K).

Homogen hemijski i ujednačen granulometrijski sastav ove formulacije, omogućava ravnomernu distribuciju hranljivih elemenata na zemljištu, čime se povećava efikasnost ishrane gajenih biljaka.

Tehnološki unapređena formulacija za ishranu različitih biljnih vrsta.

Sadrži efikasniji azot (N) koji je odmah dostupan korenovom sistemu. Doprinosi značajnom povećanju iskorišćenosti fosfora (P) u toku vegetacionog perioda.

Šta sadrži
NutriMAP NP 10:40?

Svaka granula se odlikuje izbalansiranim odnosom hranljivih elemenata.

Azot (N) ukupan 10%
Amonijačni azot 10%
FOSFOR PENTOKSID (P2O5) ukupan 40%
FOSFOR PENTOKSID (P2O5) rastvorljiv u NAC i u vodi 36%
Fosfor(V)oksid (P2O5) rastvorljiv u vodi 32%
Kalcijum (Ca) rastvorljiv u vodi 2%
Sumpor (S) rastvorljiv u vodi 2%
Cink (Zn) ukupan 1%

Primenom formulacije NutriMAP NP 10:40 + 2% Ca + 4% S + 0.1% Zn omogućavate gajenim biljkama brz, ujednačen porast i veću fizičku stabilnost useva

Zašto primeniti NutriMAP NP 10:40?

  • Odlično rešenje za kulture koje imaju naglašene potrebe za fosforom (P)
  • Povoljno utiče na sintezu proteina i kvalitet proizvoda
  • Osigurava ujednačen porast i fizičku stabilnost useva
  • Podstiče sintezu auksina, prirodnog hormona rasta
  • Povećava tolerantnost biljaka prema stresnim i nepovoljnim uslovima spoljašnje sredine
  • Maksimalni prinosi, veća profitabilnost

Preporučena primena
NutriMAP NP 10:40

Biljna vrstakg/ha*
Pšenica150-200
Kukuruz200-300
Ječam150-250
Raž150-200
Suncokret150-250
Uljana repica150-200
Šećerna repa200-400
Voće200-300
Povrće200-300
Preporučene količine uslovljene su načinom proizvodnje, rezultatima agrohemijskih analiza i tipom zemljišta, planiranim prinosima i potrebama biljnih vrsta, klimatskim uslovima…

Resurs centar NutriMAP NP 10:40

Elixir Zorka mineralna đubriva

Pšenica

Iskustva u ratarskoj proizvodnji su pokazala da se dobri rezultati u proizvodnji strnih žita postižu primenom NP i NPK formulacija sa naglašenim fosforom (P)

Kukuruz

Proizvodni asortiman fabrike mineralnih đubriva Elixir Zorka obuhvata paletu različitih formulacija koje svojim odnosom hranivih elemenata odgovaraju zahtevima proizvodnje kukuruza

Webinar – Tehnologija đubrenja pšenice

Pšenica predstavlja osnovnu hlebnu biljku kojom se hrani danas oko 70% stanovništva na planeti

Istražite druge proizvode iz PREMIUM linije

Elixir PREMIUM

Mikroelementi kojima je posebno obogaćena linija Premium, su visoko vodorastvorljivi i lako dostupni biljkama. Primenom ovih formulacija dodatno utičete na pravilan rast i razvoj biljaka, zahvaljujući primarnim i sekundarnim makroelementima.

AmoSulfanNutriVeg NPK 10:10:20NutriMAP NP 10:40

Pogledajte ponudu iz drugih linija proizvoda

Elixir Basic

Primenom formulacija iz Basic linije omogućavate gajenim kulturama brz, ujednačen porast i veću fizičku stabilnost useva. Takve biljke su mnogo tolerantnije na nepovoljne klimatske uticaje, ostvaruju veće, stabilnije prinose i obezbeđuju sigurnost u poljoprivrednoj proizvodnji.

Elixir Supreme

Ono što Supreme liniju proizvoda čini posebnom, jeste kalijum (K) koji se u većini formulacija nalazi u sulfatnoj formi (SOP). Ova proizvodna linija obogaćena je pažljivo odabranim mikroelementima i najbolje je rešenje za specifične biljne kulture i za sve tipove zemljišta.

Elixir Micro Gran

Mikrogranulisana startna đubriva Elixir Zorka, imaju dobro izbalansiran odnos hranljivih elemenata koji stimulišu rast biljaka u početnim fazama razvoja i doprinose boljem ukorenjavanju biljke.

Kontaktirajte naš prodajni tim

Saznajte više o našim proizvodima i preporukama đubrenja. Popunite formu niže i neko od naših eksperata će vas kontaktirati.
* Obavezna polja.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.