NPK 7:20:30

Visokokoncentrovano kompleksno mineralno đubrivo koje sadrži sve neophodne makroelemente- azot (N), fosfor (P) i kalijum (K) uz dodatak sumpora (S)

Odlično rešenje za biljne vrste koje imaju naglašene potrebe za fosforom (P) i kalijumom (K).

Namenjeno je za ishranu različitih biljnih vrsta, a pogotovu onih sa povećanim zahtevima za kalijumom i fosforom kao i na svim tipovima zemljišta sa srednjim i niskim sadržajem ovih elemenata.

Prisustvo sekundarnog makrolementa sumpora (S), utiče na efikasnije korišćenje azota (N), sintezu proteina, hlorofila kao i aktivnost brojnih enzima. Odlikuje ga visoka vodorastvorljivost fosfora (90%), koja obezbeđuje efikasno i kontinuirano snadbevanje biljaka ovim elementom tokom vegetacije.

Šta sadrži
NPK 7:20:30?

Svaka granula se odlikuje izbalansiranim odnosom hranljivih elemenata.

AZOT (N) ukupan 7%
Amonijačni azot 7%
Fosfor(V)oksid (P2O5) rastvorljiv u NAC i u vodi 20%
Fosfor(V)oksid (P2O5) rastvorljiv u vodi 18%
KALIJUM-OKSID (K2O) rastvorljiv u vodi 30%
Sumpor (S) rastvorljiv u vodi 3%

Primenom formulacije NPK 7:20:30 +3% S omogućavate gajenim biljkama brz, ujednačen porast i veću fizičku stabilnost useva

Zašto primeniti NPK 7:20:30?

  • Sadrži sve neophodne makroelemente za uspešnu proizvodnju
  • Veća iskorišćenost fosfora (P) i kalijuma (K) u toku vegetacije
  • Doprinosi postizanju visokih, stabilnih i kvalitetnih prinosa
  • Obezbeđuje kontinuirano i ciljano snabdevanje biljaka sa visokopristupačnim hranivima

Preporučena primena
NPK 7:20:30

Biljna vrstakg/ha*
Voće350-700
Povrće400-700
Šećerna repa400-600
Uljana repica200-400
Kukuruz200-500
Suncokret200-400
Pšenica200-400
Soja150-300
Preporučene količine uslovljene su načinom proizvodnje, rezultatima agrohemijskih analiza i tipom zemljišta, planiranim prinosima i potrebama biljnih vrsta, klimatskim uslovima…

Resurs centar NPK 7:20:30

Elixir Zorka mineralna đubriva

Malina

Malina je kaliofilna biljka koja zahteva najviše kalijuma (K) u vreme cvetanja, zametanja i razvoja ploda. Zbog toga malinjake u rodu je potrebno đubriti svake godine sa NPK đubrivima koja imaju akcenat na kalijumu (K)

Jagoda

Jagoda kao i malina zahteva najviše kalijuma (K) u vreme cvetanja, zametanja i razvoja ploda te ju je potrebno đubriti sa formulacijama koje imaju naglašen upravo ovaj element

Kupus

Kupus ima visoke zahteve za hranivima s obzirom na veliku količinu vegetativne mase i prinose koje ostvaruje. Pored azota (N), fosfora (P) i kalijuma (K) veliku ulogu u metabolizmu ima i sumpor (S)

Webinar – Tehnologija đubrenja uljane repice

Na svetskom nivou zajedno sa sojinim, palminim i suncokretovim uljem čini preko 2/3 ukupne proizvodnje ulja

Webinar – Tehnologija đubrenja maline

Intezivna i savremena proizvodnja maline podrazumeva niz agrotehničkih mera od kojih je đubrenje jedna od najkomleksnijih

Istražite druge proizvode iz BASIC linije

Elixir Basic

Primenom formulacija iz Basic linije omogućavate gajenim biljkama brz, ujednačen porast i veću fizičku stabilnost useva. Takve biljke su mnogo tolerantnije na nepovoljne klimatske uticaje, ostvaruju veće, stabilnije prinose i obezbeđuju sigurnost u poljoprivrednoj proizvodnji.

NPK 8:15:15NPK 6:12:24NPK 5:20:10NP 16:20NP 5:30NPK 6:24:12NPK 5:15:15NPK 7:20:30PK 20:30NPK 7:21:21NP 10:20NPK 15:15:15NPK 16:16:16

Pogledajte ponudu iz drugih linija proizvoda

Elixir Premium

Mikroelementi kojima je posebno obogaćena linija Premium, su visoko vodorastvorljivi i lako dostupni biljkama. Primenom ovih formulacija dodatno utičete na pravilan rast i razvoj biljaka, zahvaljujući primarnim i sekundarnim makroelementima.

Elixir Supreme

Ono što Supreme liniju proizvoda čini posebnom, jeste kalijum (K) koji se u većini formulacija nalazi u sulfatnoj formi (SOP). Ova proizvodna linija obogaćena je pažljivo odabranim mikroelementima i najbolje je rešenje za specifične biljne kulture i za sve tipove zemljišta.

Elixir Micro Gran

Mikrogranulisana startna đubriva Elixir Zorka, imaju dobro izbalansiran odnos hranljivih elemenata koji stimulišu rast biljaka u početnim fazama razvoja i doprinose boljem ukorenjavanju biljke.

Kontaktirajte naš prodajni tim

Saznajte više o našim proizvodima i preporukama đubrenja. Popunite formu niže i neko od naših eksperata će vas kontaktirati.
* Obavezna polja.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.