Preporuke đubrenja maline

Malina se svrstava u red kaliofilnih biljaka, a najveće potrebe za ovim elementom ima u vreme cvetanja, zametanja i razvoja ploda

Malina spada među privredno najznačajnije vrste jagodastog voća u svetu i od svih jagodastih voćaka uzima najveće količine hranljivih elemenata iz zemljišta. Visoki zahtevi za hranljivim materijama proističu iz toga što malina svake godine razvija veliki broj novih izdanaka, dok se na starim izdancima formira visok rod.

Prema načinu primene i vrsti đubriva, mineralna ishrana malinjaka u rodu, može se sastojati od osnovnog đubrenja, azotne (N) prihrane, dopunskog đubrenja sistemom kap po kap (gde je to moguće) i đubrenja folijarnim đubrivima.

Od osnovnih makroelemenata malina najviše usvaja kalijum (K), zatim azot (N) i fosfor (P).

Za uspešno đubrenje maline Elixir Zorka preporučuje nekoliko formulacija iz najkvalitetnije proizvodne linije SUPREME.

Ova vrhunska kompleksna mineralna đubriva omogućavaju postizanje visokih, stabilnih i kvalitetnih prinosa maline.

Koje mineralno đubrivo preporučujemo u zasadu maline

NPK 6:12:24

Proizvod NPK 6:12:24 + 6% S po svom odnosu hraniva predstavlja dobro izbalansiranu formulaciju za postizanje visokih i stabilnih prinosa svih gajenih biljaka koje imaju povećane potrebe za kalijumom (K).

NutriVeg NPK 10:10:20

NutriVeg NPK 10:10:20 +2% MgO +9% S +0,2% B +0,1% Zn predstavlja kompleksno, čvrsto mineralno đubrivo čijom primenom se gajenim biljkama obezbeđuje potpuna ishrana sa svim neophodnim makro i mikroelementima u toku proizvodnog ciklusa.

NPK 12:11:18

Proizvod NPK 12:11:18 + 2% MgO + 15% S + 0,01% B + 0,02% Zn + TE je kompleksno, čvrsto mineralno đubrivo vrhunskog kvaliteta koje se prvenstveno koristi za proizvodnju visoko profitabilnih kultura voća i povrća.

NPK 12:12:17

Proizvod NPK 12:12:17+ 2% Mg + 14% S + 0,02% B + 0,01% Zn omogućava izbalansiranu ishranu velikom broju biljnih vrsta. Pažljivo izabrani sekundarni makro i mirkoelementi osiguravaju visoke prinose i izuzetan kvalitet proizvoda.

Prolećna prihrana maline podrazumeva upotrebu azotnih đubriva, jer je azot nosilac prinosa maline

Proizvodi Elixir Group

Amosulfan 20% N + 24% S

AmoSulfan sadrži azot u amonijačnoj formi.

Ovakav oblik azota se lakše vezuje i teže ispira iz zemljišnog profila čime je duže dostupan biljkama u ishrani. Sumpor kao glavni makroelement direktno utiče na povećanje kvaliteta strnih žita, jer učestvuje u sintezi proteina.

AmoSulfan

Kako pomažemo našim klijentima i partnerima

Saveti eksperata

U procesu odabira adekvatnog hraniva za usev maline, naši ekperti su uvek na raspolaganju poljoprivrednim proizvođačima. Odabirom proizvoda iz palete mineralnih đubriva Elixir Zorke, na osnovu analize zemljišta i potreba gajenog useva, poljoprivredni proizvođači omogućavaju gajenim kulturama uravnotežen rast i razvoj biljaka, kao i stabilne i visoke prinose.

Stabilan rast i visoki prinosi

Pravilan rast i razvoj biljaka zahteva uravnoteženi balans hranljivih elemenata koji se nalaze u zemljištu. Kompleksna mineralna đubriva Elixir Zorka odlikuje visoka koncentracija hranljivih materija, ujednačena granulacija i visoka vodorastvorljivost u zemljištu.

Više o mineralnim đubrivima

Kontaktirajte naš prodajni tim

Saznajte više o našim proizvodima i preporukama đubrenja. Popunite formu niže i neko od naših eksperata će vas kontaktirati.
* Obavezna polja.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.