Preporuke đubrenja suncokreta

Suncokret je biljna vrsta koja razvija moćan korenov sistem i veliku nadzemnu masu zbog čega ima veliku potrebu za hranljivim materijama

Suncokreta stvara veliku količinu organske materije. Za postizanje visokih i stabilnih prinosa suncokreta, posebnu pažnju treba posvetiti pravilnoj mineralnoj ishrani, odnosno izbalansiranom đubrenju. Količine mineralnih đubriva koje treba primeniti svakako treba bazirati na osnovu rezultata analiza zemljišta odnosno kontrole plodnosti.

Jedna od osnovnih karakteristika suncokreta je njegov snažan korenov sistem koji mu omogućava da koristi hraniva iz dubljih slojeva koja su ostalim kulturama nedostupna, međutim to ne znači da primenu NPK đubriva treba smanjiti ili izostaviti što se često može sresti u praksi.

Suncokret spada u kaliofilne biljne vrste, te se preporučuje da u tehnologiju proizvodnje upotrebljavaju formulacije koje imaju izraženiji udeo kalijuma (K).

Elixir Zorka ima u svojoj paleti nekoliko proizvoda koje po svom odnosu hraniva predstavljaju odlično rešenje za postizanje kvalitetnih i visokih prinosa suncokreta.

Koje mineralno đubrivo preporučujemo u usevu suncokreta

Proizvod NPK 8:15:15 + 3% Ca + 9% S se primenjuje u đubrenju velikog broja biljnih vrsta zbog ujednačenog odnosa fosfora (P) i kalijuma (K). Odlikuje ga dobra rastvorljivost i pristupačnost fosfora (P) u toku vegetacionog perioda.

Proizvod NPK 6:12:24 + 6% S po svom odnosu hraniva predstavlja dobro izbalansiranu formulaciju za postizanje visokih i stabilnih prinosa svih gajenih biljaka koje imaju povećane potrebe za kalijumom (K).

AmoSulfan spada u kategoriju azotnih đubriva. Izuzetno je pogodan za prihranu svih biljnih vrsta. Primenom AmoSulfana značajno se poboljšava dostupnost i usvajanje fosfora na alkalnim i neutralnim zemljištima.

NutriBOOST NP 10:45 + 5% S + 1% Zn je mikrogranulisano đubrivo nove generacije sa specijalnim dodatkom koji štiti fosfor (P) od blokade u zemljištu, sprečavajući njegovu reakciju sa drugim elementima kao sto su Ca, Al i Fe.

NutriBOOST NP 10:45

Primenom NutriBOOST đubriva fosfor je zaštićen.

Fosfor je veoma važan za procese oplodnje kod biljaka kao i za dobro ukorenjavanje i jačanje korenovog sistema. Azot (N) činilac koji se nezavisno od ostalih makroelemenata primenjuje u usevu kukuruza, u tehnologiju proizvodnje treba uvrstiti formulacije koje imaju izraženiji udeo fosfora (P) i kalijuma (K).

NutriBOOST

Kako pomažemo našim klijentima i partnerima

Saveti eksperata

U procesu odabira adekvatnog hraniva za usev suncokreta, naši ekperti su uvek na raspolaganju poljoprivrednim proizvođačima. Odabirom proizvoda iz palete mineralnih đubriva Elixir Zorke, na osnovu analize zemljišta i potreba gajenog useva, poljoprivredni proizvođači omogućavaju gajenim kulturama uravnotežen rast i razvoj biljaka, kao i stabilne i visoke prinose.

Stabilan rast i visoki prinosi

Pravilan rast i razvoj biljaka zahteva uravnoteženi balans hranljivih elemenata koji se nalaze u zemljištu. Kompleksna mineralna đubriva Elixir Zorka odlikuje visoka koncentracija hranljivih materija, ujednačena granulacija i visoka vodorastvorljivost u zemljištu.

Više o mineralnim đubrivima

Kontaktirajte naš prodajni tim

Saznajte više o našim proizvodima i preporukama đubrenja. Popunite formu niže i neko od naših eksperata će vas kontaktirati.
* Obavezna polja.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.