Preporuke đubrenja lubenice

Usvajanje hranljivih materija kod lubenice je intezivno, stoga za normalan rast i razvoj, kao i dobar prinos neophodno je obezbediti dovoljne količine istih

Za uspešnu proizvodnju lubenica za normalan rast i razvoj, kao i dobar prinos zahteva velike količine hraniva. Pored toga što zahteva velike količine mineralnih đubriva, ishrana lubenica mora biti i izbalansirana na adekvatan način.

Izraženi zahtevi za kalijumom (K) određuju i izbor formulacije koje treba primenjivati u proizvodnji lubenica. Kod donošenja odluke takođe treba imati u vidu, da su lubenice biljke koje su osetljive na prisustvo hlora (Cl) naročito ukoliko se đubriva primenjuju neposredno pred zasnivanje proizvodnje.

Proizvodni program Elixir Zorke ima nekoliko formulacija koje su odlično rešenje za primenu u proizvodnji lubenica. Naročito ističemo SUPREME liniju mineralnih đubriva vrhunskog kvaliteta, koja sadrže kalijum (K) koji se nalazi u obliku kalijum-sulfata (SOP).

Koje mineralno đubrivo preporučujemo u usevu lubenice

Proizvod NPK 6:12:24 + 6% S po svom odnosu hraniva predstavlja dobro izbalansiranu formulaciju za postizanje visokih i stabilnih prinosa svih gajenih biljaka koje imaju povećane potrebe za kalijumom (K).

AmoSulfan spada u kategoriju azotnih đubriva. Izuzetno je pogodan za prihranu svih biljnih vrsta. Primenom AmoSulfana značajno se poboljšava dostupnost i usvajanje fosfora na alkalnim i neutralnim zemljištima.

NutriVeg NPK 10:10:20 +2% MgO +9% S +0,2% B +0,1% Zn predstavlja kompleksno, čvrsto mineralno đubrivo čijom primenom se gajenim biljkama obezbeđuje potpuna ishrana sa svim neophodnim makro i mikroelementima u toku proizvodnog ciklusa.

Proizvod NPK 12:11:18 + 2% MgO + 15% S + 0,01% B + 0,02% Zn + TE je kompleksno, čvrsto mineralno đubrivo vrhunskog kvaliteta koje se prvenstveno koristi za proizvodnju visoko profitabilnih kultura voća i povrća.

Proizvod NPK 12:12:17+ 2% Mg + 14% S + 0,02% B + 0,01% Zn omogućava izbalansiranu ishranu velikom broju biljnih vrsta. Pažljivo izabrani sekundarni makro i mirkoelementi osiguravaju visoke prinose i izuzetan kvalitet proizvoda.

NutriBOOST NP 10:45 + 5% S + 1% Zn je mikrogranulisano đubrivo nove generacije sa specijalnim dodatkom koji štiti fosfor (P) od blokade u zemljištu, sprečavajući njegovu reakciju sa drugim elementima kao sto su Ca, Al i Fe.

Prolećna prihrana lubenice podrazumeva upotrebu azotnih đubriva, jer je azot nosilac prinosa lubenice

Proizvodi Elixir Group

Amosulfan 20% N + 24% S

AmoSulfan sadrži azot u amonijačnoj formi.

Ovakav oblik azota se lakše vezuje i teže ispira iz zemljišnog profila čime je duže dostupan biljkama u ishrani. Sumpor kao glavni makroelement direktno utiče na povećanje kvaliteta strnih žita, jer učestvuje u sintezi proteina.

AmoSulfan

Kako pomažemo našim klijentima i partnerima

Saveti eksperata

U procesu odabira adekvatnog hraniva za usev lubenice, naši ekperti su uvek na raspolaganju poljoprivrednim proizvođačima. Odabirom proizvoda iz palete mineralnih đubriva Elixir Zorke, na osnovu analize zemljišta i potreba gajenog useva, poljoprivredni proizvođači omogućavaju gajenim kulturama uravnotežen rast i razvoj biljaka, kao i stabilne i visoke prinose.

Stabilan rast i visoki prinosi

Pravilan rast i razvoj biljaka zahteva uravnoteženi balans hranljivih elemenata koji se nalaze u zemljištu. Kompleksna mineralna đubriva Elixir Zorka odlikuje visoka koncentracija hranljivih materija, ujednačena granulacija i visoka vodorastvorljivost u zemljištu.

Više o mineralnim đubrivima

Contact our sales team

Learn more about our products and fertilization recommendations. Fill out the form below and one of our experts will contact you.
* Mandatory fields.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.