PG Željko Batalo ostvarilo visoke prinose pšenice

Poljoprivredni proizvođač Željko Batalo iz Beške, koji važi za velikog poznavaoca ishrane bilja, iako mu je svega 23 godine, ove godine postigao je prinos hlebnog žita od 9 t/ha. Ovaj mladi poljoprivrednik ističe da je Šabac prava adresa za nabavku đubriva, kako zbog dobrog kvaliteta tako i zbog mogućnosti izbora različitih formulacija.

Na jesen je primenio NPK 6:24:12 sa dodatkom kalcijuma i sumpora, jer je analiza zemljišta pokazala deficit fosfora. Elixir Zorka mineralna đubriva koristi već dve godine za sve ratarske useve koje gaji – pšenicu, kukuruz, šećernu repu.

Pristalica je analize zemljišta na osnovu čijih parametara, kako ističe, bi trebalo prilagoditi hranivo. Ovaj mladi poljoprivrednik ništa ne prepušta slučaju, tako da je već isplanirao jesenju proizvodnju i vrste Elixirovih đubriva koja će primenjivati. A otkrio nam je i planove za proleće. Za setvu kukuruza odlučio je da proba mikrogranulisano đubrivo Elixir Zorke – SuperStart. Kako kaže, na parcelama od kolega poljoprivrednika, gde je primenjeno ovo đubrivo, kukuruz je imao brz start, razvijen koren, a biljka je izrasla u snažnu i jaku.

Super Start omogućava gajenoj biljci da prevaziđe stresne uslove koji se mogu pojaviti u početnim fazama razvoja i ostaviti značajnije posledice na biljku i očekivani prinos. Ekonomski efekat Super Start đubriva je uočljiv već prve godine primene, naročito u limitiranim uslovima za razvoj mlade biljke.

Super Start se primenjuje zajedno sa setvom uz pomoć uređaja za deponovanje mikrogranula koji se nalaze na sejalici. Preporučen način primene je unošenjem direktno u red sa semenom, a u odredjenim uslovima može se upotrebljavati i fizičkim mešanjem sa zemljišnim insekticidima.

Povezani članci

Elixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.


Elixir Zorka demantuje prekoračenje vrednosti hlorovodonika na svom emiteru i podržava formiranje radne grupe za rešavanje ovog pitanja

Demantujemo neistinite navode da je Elixir Zorka odgovorna za navodno prekoračenje vrednosti hlorovodonika (HCl) u vazduhu u Šapcu, u periodu od 19. do 25. marta 2024. godine, koje je objavilo udruženje građana Mame Šapca i snažno podržavamo inicijativu za osnivanje radne grupe koja će transparentno utvrditi da li postoje navedena prekoračenja i šta je njihov uzrok.