Zajednički projekti za bolje uslove života – rekonstruisan Trg Stevana Mokranjca u Negotinu

Za napredak Negotinske krajine - projekat rekonstrukcije trga

Trg Stevana Mokranjca, smešten u centru Negotina, ispred Hotela Beograd i prostorija Elixira, dobio je novi izgled. Rekonstrukcija je izvedena u okviru inicijative ,,Za napredak Negotinske Krajine – složno“, a završne radove obišli su naš Branko Markovićzamenik direktora za korporativne poslove Elixir Prahova i Vladimir Veličkovićpredsednik opštine Negotin.

Do sada je završeno popločavanje platoa, a do proleća će na trgu biti postavljene klupe i uređene predviđene zelene površine. Vrednost realizacije ovog projekta iznosi skoro 4,5 mil. dinara. 

U skladu sa našom vizijom ,,da stvaramo nasleđe kroz održivi razvoj, na dobrobit zajednice i uspeh svakog pojedinca“ pokrenuli smo ovu inicijativu u okviru koje smo donirali 100 miliona dinara i zajedno sa lokalnom samoupra​vom odredili prioritete. Najveći problem u opštini Negotin predstavljala je putna infrastruktura i tu je utrošeno najviše sredstava od celog iznosa. Uloženo je u osnovne i srednje škole, uradili smo trotoar u naselju Borska, četiri nova dečja igrališta i za kraj i ovaj trg koji nosi ime naše​g čuvenog Stevana Mokranjca. Nas u budućnosti čekaju još mnogi projekti kojima hoćemo da poboljšamo uslove života i rada u opštini Negotin, a sve u skladu sa održivim razvojem.

Za napredak Negotinske Krajine - projekat rekonstrukcije trga Stevan MokranjacBranko Marković, zamenik direktora za korporativne poslove Elixir Prahovo

​Za napredak Negotinske Krajine – složno

Pored realizovanih aktivnosti, u okviru ove Inicijative pomogli smo i očuvanje kulturne i istorijske baštine kroz sredstva namenjena manastirima i crkvama u ovom kraju.

Vladimir Veličković istakao je da je ova saradnja donela dobrobit svim sugrađanima i da se nada da će ona u budućnosti biti još intenzivnija.

Za napredak Negotinske Krajine - projekat rekonstrukcije trga Stevan MokranjacVladimir Veličković, predsednik opštine Negotin

Kompanija Elixir donirala je 100 miliona dinara lokalnoj upravi u prošloj godini gde su bili obuhvaćeni svi dosadašnji projekti koje smo uspeli zajedno da realizujemo. Ovo je poslednji projekat tako da smo finalizovali tu donaciju. Zahvaljujemo im se na svim akcijama koje su sproveli ove i tokom prethodnih ​godina i nadam se da ćemo u budućnosti imati još bolju saradnju.

Kolega Branko Marković ovom prilikom je podsetio da su pored ulaganja u lokalnu zajednicu, ove godine započeti i završeni brojni projekti na unapređenju proizvodnog procesa u Elixir Prahovu, od kojih je najvažniji projekat pokretanja fabrike rafinisane fosforne kiseline. 

Ove godine smo investirali 25 miliona evra, najznačajnija nam je investicija u solventnu ekstrakciju u fosfornoj kiselini i to nam je omogućilo da budemo jedna od četiri kompanije u svetu koja proizvodi fosfornu kiselinu takve čistoće.

kazao je Marković ističući da će takva ulaganja povećati broj radnih mesta i život ljudi u ovom kraju učiniti još kvalitetnijim.
Za napredak Negotinske Krajine - projekat rekonstrukcije trga Stevan Mokranjac

Elixir je pouzdan partner i dobar komšija te smo do sada podržali rad velikog broja udruženja u Negotinu i selima na području opštine Negotin, posebno u Prahovu, gde poslujemo. Ovakvu saradnju nastavićemo i u narednom periodu, prepoznajući potrebe zajednica, kroz projekte koji doprinose održivom razvoju.

Novi izgled trga Stevan Mokranjac možete pogledati u prilogu TV Trans Negotin putem sledećeg linka: Završeni radovi na trgu Stevan Mokranjac ​

Povezani članciElixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.