Učenici škole iz Slovačke posetili Elixir Zorku

Šabačka Srednja poljoprivredna škola sa Domom učenika ugostila je delegaciju učenika iz Nitre, grada u Slovačkoj, u okviru Međunarodnog programa razmene učenika. Kako negujemo dobre odnose sa zajednicom i već imamo uspešnu saradnju sa ovom školom, učenici iz Slovačke posetili su i našu fabriku i upoznali se sa poslovnim sistemom Elixir Group.

Margareta Musić, direktorka Elixir Fondacije i Darko Vuković, finansijski direktor Elixir Grupe, poželeli su dobrodošlicu gostima iz Slovačke, ugostili učenike i profesore predstavljajući im našu kompaniju, kao i neke od aktuelnih projekata.

Deo smo zajednice u kojoj stvaramo, pa nam je veliko zadovoljstvo da smo u prilici da vas ugostimo. Elixir je posvećen ostvarenju svoje vizije, a lokalnim sredinama u kojima poslujemo pouzdan smo partner i oslonac. U CSR projekte u ovoj godini uložili smo više od milion​ evra, a na samom vrhu liste naših prioriteta su deca i njihovo obrazovanje.

Margareta Musić, upraviteljka Elixir Fondacije

Elixir ostvaruje izuzetne rezultate, više od 70% svoje proizvodnje izvozimo na tržišta preko 70 zemalja celog sveta. Na globalnom tržištu uspešno igramo utakmice sa vodećim svetskim proizvođačima, što potvrđuje visok kvalitet proizvoda, kao i našu posvećenost stalnom napretku.

Darko Vuković, finansijski direktor Elixir Group
Ugostili smo učenike iz Slovačke u Šapcu
Darko Vuković i Margareta Musić predstavili učenicima poslovni sistem Elixir Group

Nakon prijema, učenici su upoznali našeg kolegu Aleksandra Trifunovića, supervizora pogona proizvodnje mineralnih đubriva koji ih je poveo u obilazak fabrike.

Srednja poljoprivredna škola je prva škola u Šapcu koja realizuje projekat razmene učenika sa školama istog profesionalnog opredeljenja u regionu i Evropi.

Tokom dve nedelje, učenici iz Slovačke su, zajedno sa učenicima Poljoprivredne škole u Šapcu pohađali praktičnu nastavu sa ciljem razmene znanja i iskustava iz struke u kojoj se učenici obrazuju

Iz Srednje poljoprivredne škole napominju da je ovo odlična prilika da se učenici upoznaju sa svojim vršnjacima iz Evrope, njihovim načinom života, kao i sa dostignućima evropskih zemalja na polju poljoprivrede. Na proleće se očekuje nastavak programa razmene, kada će učenici iz Šapca posetiti Slovačku.

Povezani članci


Memorandum o razumevanju

Elixir Fondacija i MZ Prahovo potpisale Memorandum o razumevanju – najavljen nastavak podrške

Memorandum predviđa podršku Elixir Fondacije održivom razvoju i projektima koji unapređuju uslove života meštana Prahova, kao i projektima koji doprinose aktivnom životu dece i mladih, poboljšanju uslova obrazovanja i talentovanim učenicima, kulturi i očuvanju kulturnog nasleđa, zaštiti životne sredine, zdravstvenoj zaštititi i pomoći materijalno ugroženim porodicama, kao i radu lokalnih udruženja i klubova.