Tim koji smo podržali osvojio treće mesto na Think Green Hakatonu

U Naučno-tehnološkom parku u Beogradu održan je studentski Think Green Hakaton, u okviru projekta „EU podrška Naučno-tehnološkom parku Beograd u pružanju usluga inovativnim kompanijama“. Teme ovog projekta bile su usmerene na zaštitu životne sredine, a tim „Otpadium“ je, nakon saradnje sa našom koleginicom Jelenom Kanjuh, osvojio TREĆE mesto i kvalifikovao se za dalju razradu i podršku ideje na NTP-u.

Tim Otpadium ima ideju da prikuplja biorazgradivi otpad.

Tim „Otpadium“ bavio se temom ponovne upotrebe, odnosno prikupljanja biorazgradivog otpada, primarno od kukuruza i pšenice. Milena Gačić, diplomirani tehnolog, član ovog tima, kontaktirala je našu Jelenu, a ona im je pomogla da sagledaju biznis aspekte isplativosti njihove inicijalne ideje.

Elixir podržava mlade talente.

Jelena ističe da ju je posebno obradovala inicijativa ovog tima i spremnost da se za pomoć obrate nama, prepoznajući Elixir kao primer kompanije koja neguje odgovorno poslovanje zasnovano na principima održivog razvoja.

Naša misija je da uspeš.

Naša misija je da uspeš – to je poruka koju šaljemo i iza koje stojimo. Drago mi je što sam imala priliku da pomognem ovim sjajnim, inicijativnim, mladim ljudima da uspeju na ovom takmičenju i osvoje nagradu.

Jelena Kanjuh, specijalista korporativnih komunikacija.
Jelena Kanjuh, specijalista korporativnih komunikacija

Inovativna ideja tima: website portal za poljoprivrednike.

Projekat kojim su došli do trećeg mesta je website/portal koji povezuje poljoprivredne proizvođače, kao generatore otpada, i kompanije koje bi ovaj otpad koristile kao sirovinu, re-product. Kako bi se generatori motivisali na prikupljanje otpada i kako bi do njih došle ključne poruke, uveli su treću ciljnu grupu, kompanije koje imaju uticaja i koje su primer dobre prakse. Kao primer predstavili su poslovni sistem Elixir Group, koji pored toga što ima direktan kontakt sa poljoprivrednicima i može da ima uticaja na širenje svesti, izuzetno je aktivan u polju podrške lokalnim zajednicama.

Elixir potencijalna spona između poljoprivrednika i tima.

Članovi ovog tima predstavili su listu benefita koje bi generatori mogli da ostvare, gde bi oni koji prikupljaju i skladište otpad – ​operatori, ostvarivali određene popuste na npr. gorivo, mehanizaciju, hraniva i sl.  Regionalni menadžeri Elixir Agrara mogli bi da prepoznaju potencijalne operatore i na taj način pomognu u kreiranju mreže prikupljanja otpada od lokalnih proizvođača, čime bi se saradnja sa ovim mladim ljudima mogla uspešno nastaviti.

Mladi preopoznaju našu viziju kao potencijal za unapređenje društva.

Činjenica da smo na ovakvom događaju bili spomenuti kao kompanija za primer je još jedan dokaz da svakodnevno živimo našu viziju. Rezultate našeg delovanja prepoznaju mlađe generacije i to koriste da unaprede društvo u kojem živimo.

Mnogo nam je značila vaša pomoć i prezahvalni smo na otvorenosti da podelite sa nama toliko korisnih saveta. Elixir je zaista kompanija za primer svima.

Tim „Otpadium“

Potencijal za saradnju.

Jelena je tim „Otpadium“ uputila i na Forum za odgovorno poslovanje, što je timu znatno olakšalo da prepozna u kom pravcu ideja dalje treba da se razvija, u skladu sa benefitima koje bi kompanije članice Foruma mogle da omoguće generatorima ovakvog otpada.

Povezani članciElixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.