Tim Elixira na Međunarodnom akademskom kongresu studenata građevinarstva ACCESS

Prvog dana Međunarodnog akademskog kongresa studenata građevinarstva ACCESS, koji se održava pod okriljem Međunarodnog udruženja studenata građevinarstva IACES, učestvovale su naše koleginice Jovana Karahoda,  saradnik HR i opštih poslova Elixir Group, Jelena Kanjuh, specijalista za komunikacije Elixir Group i kolega Miloš Markiš, senior vođa projekata Elixir Craft-a.

Elixir Craft Zlatni sponzor kongresa studenata građevinarstva.

Tim Elixira je učestvovao na otvaranju, a naša članica Elixir Craft podržala je događaj kao Zlatni sponzor. Tim povodom prof. dr Miroslav Marjanović, prodekan za nauku Građevinskog fakulteta u Beogradu, lično je zahvalio na podršci ovako značajnom događaju. 

Dogovorili smo nastavak saradnje. Razgovarali smo o opcijama i došli smo da različitih ideja koje ćemo u narednom periodu realizovati.

Jelena Kanjuh, specijalista za komunikacije

Inostrani studenti bili su oduševljeni prilikama koje imaju naši studenti građevine.

Studentima građevine iz više od 20 zemalja, u svečanoj sali Univerziteta u Beogradu, Jelena Kanjuh predstavila je naš poslovni sistem i kompaniju Elixir Craft. Upoznala ih je sa našim planovima i projektima, sa fokusom na IHPP i cirkularnu ekonomiju. Miloš Markiš je studentima predstavio projekat rekonstrukcije i proširenja Luke Prahovo, govorio o izazovima, kao i zanimljivostima koje oni do tada nisu imali prilike da čuju.​

Jelena Kanjuh na ACCESS Kongresu
Miloš Markiš predstavio projekat rekonstrukcije Luke Prahovo

Studenti su nakon predavanja imali razna pitanja,​ kako tehnička, tako i o samoj kompaniji i mogućnosti posete, prakse, zaposlenja.

Jovana Karahoda, saradnik HR i opštih poslova

Studenti iz Porta zainteresovani za naše projekte.

Kako nam prenose naše kolege, tokom neformalnog druženja, saznali su da su studenti iz Porta zainteresovani da dođu u Prahovo i učestvuju na projektima izgradnje Industrijsko-hemijskog parka Prahovo, ističući da su takvi projekti ili retki ili nisu dostupni mladima u zemljama iz kojih dolaze.

To je posebno obradovalo studente Građevinskog fakulteta u Beogradu koji nakon završetka fakulteta mogu da dobiju priliku angažmana u ozbiljnim projektima i tako započnu svoju karijeru.

Kongres okupio studente iz više od 70 država.

Lokalni komitet Beograd imao je čast da bude domaćin ACCESS-a, i uz to, proslavi tridesetogodišnjicu svog postojanja. Događaj je počeo 3. oktobra i završava se 8. oktobra, a studenti iz 70 država imali su priliku da se kroz niz predavanja i radionica, kao i posetu gradilištima, bolje upoznaju i razmene iskustva koja nose iz svojih zemalja. ​

Povezani članciZa napredak Negotinske krajine - projekat rekonstrukcije trga

Zajednički projekti za bolje uslove života – rekonstruisan Trg Stevana Mokranjca u Negotinu

Trg Stevana Mokranjca, smešten u centru Negotina, ispred Hotela Beograd i prostorija Elixira, dobio je novi izgled. Rekonstrukcija je izvedena u okviru inicijative ,,Za napredak Negotinske Krajine – složno“, a završne radove obišli su naš Branko Marković, zamenik direktora za korporativne poslove Elixir Prahova i Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.