Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta iz Novog Sada posetili Elixir Zorku

Preko četrdeset studenata departmana za hemiju, biologiju i zaštitu životne sredine Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu posetilo je prethodne nedelje fabriku Elixir Zorka u Šapcu.

Studente je ugostila Biljana Hadžić, HR biznis partner Elixir Zorke, a prezentaciju o kompaniji, realizovanim i budućim projektima vezanim za zaštitu životne sredine održale su naše kolege tehnolozi – Milan Đurđević i Ilija Nenadović, eksperti za proizvodnju i tehnološki razvoj hemijske divizije i Aleksandar Trifunović, supervizor pogona proizvodnje mineralnih đubriva. 

Studenti su u okviru vežbi na predmetu Hemijska tehnologija u obavezi da pohađaju terenske vežbe koje podrazumevaju posetu nekom od najinteresantnijih fabrika hemijske i prehrambene industrije. U ime cele grupe zahvaljujem vam na gostoprimstvu.

Jasmina Agbaba, direktor departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine.

Nakon upoznavanja studenata sa delatnošću Elixir Group, zajedno sa kolegama obišli su krug fabrike i imali priliku da se upoznaju sa tehnologijama koje primenjujemo u proizvodnji mineralnih đubriva.

Studenti PMF posetili Elixir Zorku

Svoje znanje sa studentima podelile su i kolege iz kontrole kvaliteta – Marko Spasić, menadžer interne laboratorije i Ivan Savić, menadžer​ kontrole kvaliteta proizvoda.

Imajući u vidu trajno opredeljenje našeg poslovnog sistema da su deca i mladi u fokusu našeg interesovanja, intenzivna saradnja sa školama i fakultetima i unapređenje uslova obrazovanja jedan je od prioriteta u svemu što radimo, u cilju podrške razvoju budućih profesionalaca. Novosadski studenti iz Šapca su poneli lepo iskustvo i korisne savete, a naše kolege su ih pozvale da u narednom periodu posete i fabriku u Prahovu.

Povezani članci

Obeležena uspešna saradnja sa novinarima i urednicima nacionalnih medija u kafiću „Zvuci srca”

Elixir Group organizovala je novogodišnji koktel za novinare i urednike nacionalnih medija u kafiću „Zvuci srca“ u Beogradu, koji vodi humanitarna organizacija „Dečje srce“, a u kome rade osobe sa smetnjama u razvoju. U neformalnom druženju direktorka Elixir Group Zorica Popović zahvalila se novinarima i urednicima beogradskih redakcija na tome što „dele priče Elixir Grupe“ i