Studenti polaznici „Sustainability Starter-a” u Elixiru razgovarali o održivom i odgovornom poslovanju

Sustainability Starter 2023

​U okviru edukativnog programa za mlade „Sustainability Starter“ u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanjeElixir Grupa ugostila je studente osnovnih i master studija sa različitih fakulteta i predstavila svoje aktivnosti na polju doprinosa ostvarenju Zelene agende i održivog poslovanja.

Studentima je dobrodošlicu poželela Margareta Musićupraviteljka Elixir Fondacije i direktorka Korporativnih komunikacija, a aktivnosti Elixir Grupe u različitim oblastima predstavile su naše kolege Nataša Todorovmenadžer održivog razvojaDejan Ivanovićmenadžer IT Grupe i Jelena Magosenior specijalista strateškog planiranja i ESG.

Nataša Todorov govorila je o primeni cirkularne ekonomije u Elixir Grupi, inovativnim tehnologijama koje se primenjuju​ u Elixir Zorki i projektima posvećenim smanjenju uticaja na životnu sredinu i dekarbonizaciji.

O digitalizaciji poslovanja, primeni sigurne štampe i video konferencijskim sistemima govorio je kolega Dejan Ivanović, a koleginica Jelena Mago osvrnula se na teme iz prvog Izveštaja o održivom poslovanju Elixir Group, koji je nedavno publikovan.

Sustainability Starter 2023
Sustainability Starter 2023
Sustainability Starter 2023
Sustainability Starter 2023
Sustainability Starter 2023

Isidora Dragićević, iz Foruma za odgovorno poslovanje, koji je inicirao program, zahvalila je na gostoprimstvu i prilici da studenti kroz razgovor saznaju više o poslovanju našeg sistema.

Izuzetno mi je drago što smo danas ovde. Elixir je veoma aktivan i podržava sve naše programe i inicijative. Ovo je odlično iskustvo za sve polaznike našeg programa, posebno mi je drago što su mogli da razgovaraju sa stručnjacima Elixira i na taj način upoznaju se sa praksom koju primenjujete.

Isidora Dragićević

Nakon prezentacija održanih u Showroom-u za cirkularnu ekonomiju, studenti su obišli fabrički kompleks Elixir Zorke.

Sustainability Starter 2023
Sustainability Starter 2023
Sustainability Starter 2023
Sustainability Starter 2023

Pratim Elixir na društvenim mrežama i mogu reći da ste ovom posetom opravdali sva očekivanja koja sam imala u vezi kompanije. Hvala na srdačnoj dobrodošlici i temama koje ste nam predstavili na primeru vašeg poslovanja. Korisno i inspirativno druženje za sve nas.

kazala je jedna od učesnica programa Sustainability Starter

Program Sustainability Starter namenjen je studentima i diplomcima koji žele da grade karijere u oblasti održivog i društveno odgovornog poslovanja, dobiju praktična znanja i povežu se sa poslovnom zajednicom. Cilj programa je, da kroz niz predavanja u velikim poslovnim sistemima, mladi otvore vrata ka poslovima u ovoj oblasti i da se na konkretnim primerima poslovnih praksi upoznaju sa održivim poslovanjem.

Povezani članci

Elixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.


Elixir Zorka demantuje prekoračenje vrednosti hlorovodonika na svom emiteru i podržava formiranje radne grupe za rešavanje ovog pitanja

Demantujemo neistinite navode da je Elixir Zorka odgovorna za navodno prekoračenje vrednosti hlorovodonika (HCl) u vazduhu u Šapcu, u periodu od 19. do 25. marta 2024. godine, koje je objavilo udruženje građana Mame Šapca i snažno podržavamo inicijativu za osnivanje radne grupe koja će transparentno utvrditi da li postoje navedena prekoračenja i šta je njihov uzrok.