Startovali polazinici drugog ciklusa Super Start programa: dobro došli u Elixir!

​U trci od 300 kandidata, izabrali smo pet najboljih – predstavljamo polaznike drugog ciklusa Super Starta, programa plaćene prakse u Elixiru. U znak dobrodošlice, naš HR tim organizovao je onboarding za nove kolege – upoznavanje Super Startera sa našim poslovnim sistemom i obilazak lokacija na kojima poslujemo u Šapcu, Prahovu, Novom Sadu i Beogradu.

Naša misija je da uspeš!

Super Start program stručnog osposobljavanja ima za cilj da privuče najbolje kadrove različitih stručnih usmerenja i pruži im priliku da usavrše teorijska znanja i steknu nove veštine kroz mentorship program. 

Birali smo ih pažljivo, jer to je tim koji će oblikovati budućnost Elixir Group!

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo naših pet Super Startera.

1. Stefan Milić, Ekonomski fakultet, Sektor finansija i administracije Grupe/Služba finansija i osigur​​anja

2. Tea Jasminović, FTN, Služba strateškog planiranja

3. Kristina Simović, FON Beograd, Sektor za strategiju i poslovni razvoj/ centralna kancelarija za upravljanje projektima

4. Danilo Cvijović, FTN Novi Sad, Odeljenje vodnog transporta

5. Nikola Karačov, Tehnološki fakultet; Centar za lanac snabdevanja, Eco Energy divizija

Super Starteri su Startovali!

Super Starteri su imali priliku da se upoznaju sa direktorima fabrika i sektora.

Zorica Popović, generalna direktorka Elixir Group poželela im je dobrodošlicu u Novom Sadu, lepu saradnju i puno novih saznanja u narednom periodu.  U Šapcu su ih dočekali Stefan Komazec, direktor Elixir Zorke, Dragoljub Pavlović, direktor Tehničkog centra i Darko Vuković, finansijski direktor Elixir Group. 

Nakon što im je predstavljena organizaciona struktura, zajedno sa Nikolom Belobabom, direktorom proizvodnje u Elixir Zorki, obišli su fabriku, Eco Lager, laboratoriju i sektor kontrole kvaliteta u Šapcu. 

Na naše Super Startere poseban utisak je ostavio magacin za skladištenje otpada Eco Lager-a, kao i nivo tehničke opremljenosti sektora za kontrolu kvaliteta, proces proizvodnje i pakovanja NPK đubriva.

Jovana Karahoda, saradnik za brendiranje poslodavca i akviziciju talenata.

Detaljno planiran onboarding proces obuhvatio je i obilazak pogona, skladišta i luke u Prahovu.

Lep doček priredile su im i kolege iz Prahova na čelu sa Majom Radulović, zamenicom direktora Elixir Prahovo uz podršku HR tima. Super Starteri imali su priliku da posete pogon za proizvodnju fosforne kiseline, mineralnih đubriva, energanu, kontrolu kvaliteta i luku Prahovo. 

Sada je vreme za drugu fazu – rad sa mentorima.

Upoznavanjem lokacija i fabrika koje su srce našeg biznisa, završen je proces onboardinga naših Startera. Sada je vreme za drugu fazu koju vode njihovi mentori, kolege – Milica Đorđević, Tamara Milošević, Jovana Tomičić, Dragan Smiljanić, Nenad Grujanić i Strahinja Lazarević.

Starteri su uživali i u čarima prelepe Negotinske Krajine.

Prilikom posete Prahovu, nakon upoznavanja i obilaska fabrike, kolege su ih ugostile i u neformalnij​em okruženju – vinariji Matalj u Negotinu gde su razmenili utiske o svemu što su obišli i videli. Naši Super Starteri najveće oduševljenje pokazali su prema srdačnost i dobrodošlici koji su im ukazali članovi velike Elixir porodice.

Povezani članci

Elixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.


Elixir Zorka demantuje prekoračenje vrednosti hlorovodonika na svom emiteru i podržava formiranje radne grupe za rešavanje ovog pitanja

Demantujemo neistinite navode da je Elixir Zorka odgovorna za navodno prekoračenje vrednosti hlorovodonika (HCl) u vazduhu u Šapcu, u periodu od 19. do 25. marta 2024. godine, koje je objavilo udruženje građana Mame Šapca i snažno podržavamo inicijativu za osnivanje radne grupe koja će transparentno utvrditi da li postoje navedena prekoračenja i šta je njihov uzrok.