Spit Kać – tradicionalno organizovane igre nošenja džakova u Vojvodini

​Tradicionalna manifestacija 17. SPIT u Kaću održan je na imanju Vojislava Maleševa, a Elixir Zorka bila je jedan od sponzora. Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa novim trendovima u agrobiznisu. SPIT je okupio više od 1000 poljoprivrednika koji su imali priliku da učestvuju u različitim igrama i radionicama koje se tradicionalno organizuju na ovom događaju.

Elixir Zorka tradicionalno organizuje trku u najbržem nošenju džakova.

Elixir Zorka je kao i svake godine organizovala takmičenje u najbržem nošenju džakova. Najbolji je bio Radoslav Bekvalac iz Kaća, drugo mesto je pripalo  Milanu Kupincu iz ovog mesta, a treće je osvojio Zoran Marković iz Zrenjanina.

Za bolje prinose – naši agronomi podelili sa poljoprivrednicima korisne savete.

Naš štand je bio veoma posećen, a posetioci su se upoznali sa celokupnim portfoliom Elixir Zorka mineralna đubriva. U razgovora sa našim agronomima bili su u prilici da dobiju savete o pravilnoj primeni mineralnih đubriva i adekvatnih agrotehničkih mera.

Veliko interesovanje za NutrBOOST NP 10:45 i formulacije iz Basic linije.

Naš agronom Milan Vujić ističe da su se tokom manifestacije posetioci raspitivali za dostupnost formulacija za jesenju sezonu. Posebno su ih zanimale aktuelne formulacije NPK 8:15:15:15, NPK 6:12:24, NPK 6:24:12 iz Basic linije, kao i mikrogranulisano đubrivo NutriBOOST NP 10:45. 

Mineralnih đubriva će biti u dovoljnim količinama za potrebe jesenje primene. Svesni smo da je godina teška, ali bez primene mineralnih đubriva se ne mogu očekivati visoki i stabilni prinosi. Ono što posebno raduje nas agronome je visok stepen razvijene svesti o primeni mineralnih đubriva, kao i spremnost da čuju savete o pravinoj primenih svih agrotehničkih mera.

Milan Vujić, senior produkt menadžer

Tokom manifestacije posetioci su bili u prilici da vide izložene savremene poljoprivredne mašine i opremu, rezervne delove, ulja i maziva, pesticide, mineralna đubriva i semena.

Povezani članci


Memorandum o razumevanju

Elixir Fondacija i MZ Prahovo potpisale Memorandum o razumevanju – najavljen nastavak podrške

Memorandum predviđa podršku Elixir Fondacije održivom razvoju i projektima koji unapređuju uslove života meštana Prahova, kao i projektima koji doprinose aktivnom životu dece i mladih, poboljšanju uslova obrazovanja i talentovanim učenicima, kulturi i očuvanju kulturnog nasleđa, zaštiti životne sredine, zdravstvenoj zaštititi i pomoći materijalno ugroženim porodicama, kao i radu lokalnih udruženja i klubova.