Sertifikacija instruktora za dualno obrazovanje u Elixir Prahovu

Proaktivan odnos naše kompanije predstavlja ostvarenje misije da „odgovorno planiramo, proizvodimo i rastemo, usvajajući nova znanja i veštine“. Tako je u okviru projekta dualnog obrazovanja u Elixir Prahovu završena sertifikacija naših kolega, koji su zvanično obučeni za mentorski rad sa učenicima koji će pohađati nastavu po programu dualnog obrazovanja od školske 2021/2022. godine. 

Elixir Prahovo i Tehnička škola u Negotinu deo dualnog obrazovanja od 2021/2022. školske godine.

Naša članica Elixir Prahovo je zajedno sa Tehničkom školom u Negotinu pokrenula projekat dualnog obrazovanja u Negotinskoj krajini. Učenici će imati prilike da se obrazuju za bravare i elektromontere mreža i postrojenja. Školovanje traje tri godine, pri čemu će od druge godine krenuti da uče kroz rad u našoj fabrici u Prahovu.

Instruktor je lice zaposleno kod poslodavca, koje neposredno obezbeđuje da se tokom učenja kroz rad realizuju sadržaji propisani planom i programom nastave i odgovorno je da učenici steknu kompetencije propisane standardom kvalifikacije. Naše kolege iz Tehničkog sektora u Elixir Prahovu su tokom maja 2021. pohađali pedagoško – didaktičku obuku u cilju sticanja znanja i veština pomoću kojih će na najbolji način prenositi već bogata znanja iz svojih struka. 

Ponosni smo na kolege koji su posvetili svoje vreme i energiju ovom projektu, izuzetno važnom za dalji rast i razvoj. Instruktori koji će biti uključeni u proces dualnog obrazovanja su: ​

Dragan Adamović, energetičar za elektromotorne pogone

Boban Milošević, elektrotehničar automatike

Ivica Ćirković, bravar

Zoran Ratković, bravar

Čedomir Živić, inženjer mašinogradnje

Goran Milenković, elektrotehničar automatike

Nenad Ceković, elektrotehničar​ za motorna vozila

Dragan Stojković, bravar i

Miloš Matejević, mašinbravar

Dualno obrazovanje i Elixir kao primer dobre prakse bili su tema teksta u Novostima, koji možete pročitati na sledećem linku: Dualno obrazovanje u Tehničkoj školi Negotin

Povezani članci