Sertifikacija instruktora za dualno obrazovanje u Elixir Prahovu

Proaktivan odnos naše kompanije predstavlja ostvarenje misije da „odgovorno planiramo, proizvodimo i rastemo, usvajajući nova znanja i veštine“. Tako je u okviru projekta dualnog obrazovanja u Elixir Prahovu završena sertifikacija naših kolega, koji su zvanično obučeni za mentorski rad sa učenicima koji će pohađati nastavu po programu dualnog obrazovanja od školske 2021/2022. godine. 

Elixir Prahovo i Tehnička škola u Negotinu deo dualnog obrazovanja od 2021/2022. školske godine.

Naša članica Elixir Prahovo je zajedno sa Tehničkom školom u Negotinu pokrenula projekat dualnog obrazovanja u Negotinskoj krajini. Učenici će imati prilike da se obrazuju za bravare i elektromontere mreža i postrojenja. Školovanje traje tri godine, pri čemu će od druge godine krenuti da uče kroz rad u našoj fabrici u Prahovu.

Instruktor je lice zaposleno kod poslodavca, koje neposredno obezbeđuje da se tokom učenja kroz rad realizuju sadržaji propisani planom i programom nastave i odgovorno je da učenici steknu kompetencije propisane standardom kvalifikacije. Naše kolege iz Tehničkog sektora u Elixir Prahovu su tokom maja 2021. pohađali pedagoško – didaktičku obuku u cilju sticanja znanja i veština pomoću kojih će na najbolji način prenositi već bogata znanja iz svojih struka. 

Ponosni smo na kolege koji su posvetili svoje vreme i energiju ovom projektu, izuzetno važnom za dalji rast i razvoj. Instruktori koji će biti uključeni u proces dualnog obrazovanja su: ​

Dragan Adamović, energetičar za elektromotorne pogone

Boban Milošević, elektrotehničar automatike

Ivica Ćirković, bravar

Zoran Ratković, bravar

Čedomir Živić, inženjer mašinogradnje

Goran Milenković, elektrotehničar automatike

Nenad Ceković, elektrotehničar​ za motorna vozila

Dragan Stojković, bravar i

Miloš Matejević, mašinbravar

Dualno obrazovanje i Elixir kao primer dobre prakse bili su tema teksta u Novostima, koji možete pročitati na sledećem linku: Dualno obrazovanje u Tehničkoj školi Negotin

Povezani članciDonacija automatske merne stanice Opštini Negotin

Potpisan ugovor o donaciji automatske merne stanice Opštini Negotin 

Elixir Group donirala je automatsku mernu stanicu za praćenje kvaliteta vazduha opštini Negotin. Projekat uspostavljanja monitoringa kvaliteta vazduha na području Opštine Negotin pokrenut je kao odgovor na inicijativu građana Negotina sa ciljem kontinuiranog praćenja kvaliteta vazduha u ovom gradu i preduzimanja mera na poboljšanju.