Seminari – mikrogranulisano đubrivo Super Start

Kompanija Elixir Zorka je već tradicionalno organizovala niz stručnih predavanja u toku zimskih meseci, koja su održavana u svim regionima naše zemlje. Poslednja dva koja su organizovana u Zrenjaninu 28.2.2020. i Somboru 4.3.2020. bila su specijalizovana i posvećena primeni mikrogranulisanog startnog đubriva Super Start. Broj prisutnih poljoprivrednih proizvođača (Zrenjanin 200 i Sombor 100) govori o potrebi profesionalnih poljoprivrednika da ulažu u proizvodnju i spremno prihvataju inovativne tehnologije đubrenja.

Razlog za održavanje ovih seminara je prezentacija rezultata u implementaciju mikrogranulisanog đubriva Super Start u Svetu i razmena iskustava sa domaćim korisnicima. Cilj svakako jeste ukazivanje domaćim poljoprivrednim proizvođačima da konstantna ulaganja u nove tehnologije proizvodnje i koncept đubrenja kakav je Super Start doprinosi stabilnosti u proizvodnji i veću zaradu.

U sklopu predavanja prezentovane su i aktivnosti kompanije Elixir na Svetskom tržištu. Kao rezultat kontinuiranog ulaganja u proizvodne procese i kvalitet proizvoda kompanija posluje i na najzahtevnijim svetskim tržištima. Za sada kompanija Elixir izvozi svoje proizvode u 65 zemalja sa tendencijom daljeg rasta.
Jedna od tema bila je i preporuka Elixir Zorke za prolećnu setvu ratarskih kultura. Najadekvatnija standardna kompleksna đubriva su poznata đubriva iz linije Basic NPK 8:15:15 i NPK 6:24:12, iz linije Premium formulacija NutriVeg, kao i odlična formulacija NPK 16:27:7 iz poslednje linije proizvoda Supreme koja je nastala kao kruna razvoja kompanije.
Ideja jeste da ovakve vrste susreta postanu tradicionalne i da se redovno održavaju pre početka svake proizvodne sezone, kako bi poljoprivredni proizvođači dobili korisne savete i upoznali se sa novostima koje dolaze iz proizvodnog asortimana kompanije Elixir Zorka.

Povezani članci


Memorandum o razumevanju

Elixir Fondacija i MZ Prahovo potpisale Memorandum o razumevanju – najavljen nastavak podrške

Memorandum predviđa podršku Elixir Fondacije održivom razvoju i projektima koji unapređuju uslove života meštana Prahova, kao i projektima koji doprinose aktivnom životu dece i mladih, poboljšanju uslova obrazovanja i talentovanim učenicima, kulturi i očuvanju kulturnog nasleđa, zaštiti životne sredine, zdravstvenoj zaštititi i pomoći materijalno ugroženim porodicama, kao i radu lokalnih udruženja i klubova.