Saradnjom za zajednički razvoj: Elixir Fondacija i PU Naše dete u projektu rekonstrukcije i uređenja šabačkih vrtića

U dečijoj nedelji, koja se ove godine obeležava pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“, Elixir Fondacija i PU Naše dete Šabac ozvaničile su saradnju na strateškom projektu rekonstrukcije dvorišta šabačkih vrtića, sa ciljem daljeg unapređenja kvaliteta i uslova rada u predškolskom obrazovanju.

Na svečanosti koja​ je održana u upravnoj zgradi Elixir Group u Šapcu, ugovor o saradnji potpisale su Margateta Musić, direktorka Elixir Fondacije i Sandra Mićić, direktorka PU Naše dete, u prisustvu dece, vaspitača, roditelja i predstavnika našeg poslovnog sistema.

Cilj nam je da kroz saradnju sa PU „Naše dete“ stvorimo bolje uslove za boravak dece i rad zaposlenih u šabačkim vrtićima. Činjenica da zaposleni Predškolske ustanove svakodnevno brinu o 3600 mališana najbolje ilustruje ozbiljnost posla koji rade. U želji da im budemo podrška u tom poslu, pokrenuli smo ovaj projekat kojem se jako radujemo. Ovaj projekat je deo sveobuhvatne podrške Elixir Fondacije obrazovanju, čime dajemo doprinos ostvarenju cilja 4 Agende 2030 UN, a podsećamo i da kvalitetno obrazovanje predstavlja jedan od prioriteta konvencije o pravima deteta. Posebna vrednost ovog projekta su mladi, preduzetni, Šapčanke i Šapčani, koji će biti uključeni u njegovu realizaciju.

Margareta Musić, direktorka Elixir Fondacije

To je jedan od načina da i mi koji radimo sa decom i čitavo društvo razvijamo i gradimo svest o značaju ranog razvoja i važnosti ulaganja u njega. Vrtić „Bajka“ u opremljenom prostoru centra za roditelje ima kutak u kome se realizuju programi posvećeni upravo roditeljima i u tim prostorijama naši zaposleni i stručna lica pružaju podršku roditeljima. Ovde su sa nama saradnici iz različitih delatnosti sa kojima smo već zajedno realizovali neke projekte i to je razlog više da u ovaj projekat uđemo sa još većim zadovoljstvom. Uređenje zajedničkih prostora u dvorištu vrtića, a i u čitavom naselju, podstiče zajedničku igru, a i druženje sve dece. Zadovoljstvo je biti deo ovog projekta. Otvorenog srca krećemo u realizaciju aktivnosti i preuzimamo odgovornost za njegovu održivost.

Sandra Mićić, direktor PU Naše dete.

Prvi vrtić čije će dvorište dobiti potpuno nov izgled je vrtić „Bajka“ u naselju Triangla, koji je otvoren 2011. godine, a u kom je više od 260-oro dece i oko 30 zaposlenih. Projekat ima za cilj i podršku i partnerstvo sa lokalnim preduzetnicima i firmama, koje će biti angažovane na izvođenju radova. Tako će dečje igralište i sprave koje doprinose pravilnom razvoju dece postaviti Corten Art, zelene površine urediće Rasadnik Dzagić , a mural će sa mališanima ovog vrtića oslikati Mali Atelje.

Ukupna vrednost projekta rekonstrukcije i uređenja dvorišta vrtića „Bajka“ je 3,6 miliona dinara. Radovi počinju u prvoj nedelji oktobra, a završetak se očekuje sredinom novembra.

Zadovoljstvo nam je da učestvujemo u ovom projektu i doprinesemo kvalitetnijem odrastanju naših mališana. Nadamo se da će ovakvi projekti da zažive kako bi ovaj grad bio lepše mesto za život, a mališani imali sve uslove za pravilan rast i razvoj.

Bojan Lolić, CortenArt

Radimo na idejnom rešenju za oslikavanje murala na zidu u dvorištu vrtića dužine 11 metara.  Čim idejno rešenje bude usvojeno počinjemo sa oslikavanjem zida dužine 11 metara, a u koje će biti uključena i deca iz vrtića što me posebno raduje.

Jelena Spasojević, Mali Atelje

Neizmerno me raduje saradnja na ovom projektu, učinićemo sve da dvorište vrtića bude prava zelena oaza za mališane. Biljke su simbol rasta zbog toga će Rasadnik Džagić donirati sadnice fotinije koje će dodatno oplemeniti dvorište vrtića kada svi radovi budu gotovi.

Slobodan Džagić, Rasadnik Džagić

U okviru svečanog programa u holu upravne zgrade izloženi su dečiji radovi, a Filip, Neda, Dunja i Mihajlo svojim recitacijama dodir​nuli su srce svih prisutnih. Nakon nastupa šabačke flautistkinje Ive Vujanić, koju je Elixir podržao u odlasku na takmičenje i u nabavci instrumenta,  u znaku dugoročne saradnje i prijateljstva zasnovanog na poverenju, deca, predstavnici vrtića i Elixira posadili su dve fotinije u dvorištu upravne zgrade Elixir Group. 

Nastavak projekta planiran je za proleće sledeće godine, kada će novi izgled dobiti dvorišta vrtića „Snežana“ i „Poletarac“.​

Povezani članci

Elixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.


Elixir Zorka demantuje prekoračenje vrednosti hlorovodonika na svom emiteru i podržava formiranje radne grupe za rešavanje ovog pitanja

Demantujemo neistinite navode da je Elixir Zorka odgovorna za navodno prekoračenje vrednosti hlorovodonika (HCl) u vazduhu u Šapcu, u periodu od 19. do 25. marta 2024. godine, koje je objavilo udruženje građana Mame Šapca i snažno podržavamo inicijativu za osnivanje radne grupe koja će transparentno utvrditi da li postoje navedena prekoračenja i šta je njihov uzrok.