Saradnjom do održivosti: Forum za odgovorno poslovanje predstavio novi ESG/SDG Barometar u Elixiru

Elixir Grupa bila je domaćin prvom u nizu „Sustainability talks” koji je u okviru platforme „Održivi razvoj za sve” organizovao Forum za odgovorno poslovanje. Ovom prilikom je predstavljen je novi ESG/SDG Barometar za 2023. godinu.

Zorica Popovićgeneralna direktorka Elixir Group, poželela je dobrodošlicu gostima, predstavila poslovanje Elixir Group, projekte kojima Elixir doprinosi održivom razvoju lokalnih zajednica, kao i projekte za budućnost. ​​

Zorica Popović FOP u Elixiru
Neven Marinović

Drugo izdanje ESG/SDG barometra predstavio je Neven Marinovićdirektor Foruma za odgovorno poslovanje, koji se osvrnuo na najaktuelnije teme na polju održivosti i izneo najvažnije refleksije i perspektive za buduće zajedničko delovanje na polju društvene odgovornosti.

ESG (Environmental, Social and Corporate Governance)/SDG (Sustainable Development Goals) Barometar namenjena je ključnim donosiocima odluka u poslovnim organizacijama kao resurs za upravljanje promenama koje su proizvod globalnog talasa održivosti. Publikacija se bavi stavovima biznisa i pruža set preporuka drugim relevantnim partnerima. ESG/SDG Barometar je rezultat detaljne analize globalnih trendova i istraživanja stavova predstavnika domaće poslovne zajednice, a izrađena je uz podršku platforme ,,Održivi razvoj za sve“ koju podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internation.

U drugom izdanju ESG/SDG 2023, Elixir Group istaknut je kao primer koji doprinosi barometru G iz skraćenice ESG koji se odnosi na korporativno upravljanje. Kroz delovanje Odbora za strategiju i održivi razvoj, Elixir Group upravlja strateškim prioritetima održivog razvoja biznis divizija i korporativnih funkcija i donosi sve važne odluke za njihovu uspešnu implementaciju.

Nakon predstavljanja ESG/SDG Barometra, održan je panel Saradnjom do održivosti kojim je moderirala Margareta Musićdirektorka Elixir Fondacije i direktorka sektora korporativnih komunikacija. Na panelu su govorili Branislav Jovanović, ESG menadžer kompanije A1, Marijana Jović, menadžerka marketinga i komunikacija Schneider Electric, Lana Hadži-Niković, projektna koordinatorka Centra za visoke ekonomske studije CEVES, Marija Radojčić, preduzetnica, organizatorka festivala Novosadski noćni bazar i Maja Sokić, rukovodilac sektora za strateška istraživanja, inovacije i razvojnu ekonomsku politiku, iz Razvojna agencija Vojvodine. 

Predstavljajući​ neke od najznačajnijih projekata kompanija i organizacija u kojima rade, a koje za cilj imaju doprinos ciljevima održivog razvoja, panelisti ističu da samo zajedničkim delovanjem možemo da pomeramo granice i doprinosimo održivoj budućnosti.

Umrežavanje, sinergija i udruživanje su put do održive budućnosti!

saglasni su panelisti.

Sa ciljem konstantnog unapređenja svog doprinosa zajednici, Elixir Group je članica Foruma za odgovorno poslovanje od 2020. godine. Bilo nam je veliko zadovoljstvo da ugostimo predstavnike kompanija članica Foruma i budemo deo „Sustainability talks“ u povodu predstavljanja novog ESG/SDG Barometra.​

Povezani članciDonacija automatske merne stanice Opštini Negotin

Potpisan ugovor o donaciji automatske merne stanice Opštini Negotin 

Elixir Group donirala je automatsku mernu stanicu za praćenje kvaliteta vazduha opštini Negotin. Projekat uspostavljanja monitoringa kvaliteta vazduha na području Opštine Negotin pokrenut je kao odgovor na inicijativu građana Negotina sa ciljem kontinuiranog praćenja kvaliteta vazduha u ovom gradu i preduzimanja mera na poboljšanju.