Superkup utakmica protiv Vojvodine

Rukometaši Metaloplastike Elixir osvojili trofej Superkupa

Rukometaši Metaloplastike Elixir osvojili su Superkup Srbije pobedom protiv Vojvodine.

Meč Superkupa Srbije odigran je u Loznici u sjajnoj atmosferi, a Metaloplastika je do prvog trofeja u sezoni došla pobedom protiv Vojvodine rezultatom 29:28 (12:15). Nakon punih​ šest godina, Metaloplastika je ponovo nosilac ove titule, što je izuzetan uspeh za klub i ovaj sjajan tim mladih rukometaša.

Elixir Zorka je pre nepuna dva meseca postala generalni sponzor kluba i izuzetno smo ponosni što smo za tako kratko vreme uspeli da ih ohrabrimo i damo im podstrek da poboljšaju svoju igru.

Nisu sami, to je naša poruka od samog početka, Šampioni igraju dok ne pobede, i u tome smo zajedno. Drago mi je što svedočimo njihovom uspehu, jer ovo je veliki momenat za sve građane Šapca koji godinama unazad čekaju ovaj rezultat.

Stefan Komazec, direktor Elixir Zorke

Šapčani su do pobede u hali „Lagator“ stigli u poslednjim trenucima meča, a utakmica je bila neizvesna do samog kraja.

Prvo poluvreme proteklo je u znaku državnog šampiona Vojvodine sa tr​i gola razlike, ali Metaloplastika je uspela da u drugom delu igre unese u meč neizvesnost i na kraju da slavi u veoma dramatičnoj završnici. Šest minuta pre isteka meča Metaloplastika je potpuno preokrenula igru, povela prvi put od uvodnih minuta utakmice (27:26) i učinila veliki korak ka trijumfu. Krasila ih je borbenost i upornost i taj trud se na kraju isplatio, pa je Metaloplastika u svoje vitrine odnela još jedan trofej pogotkom u poslednjim trenucima susreta.

Zahvalan sam što imam ovakvu ekipu i zaista držali smo se zajedno tokom čitave utakmice. To se videlo od početka, imali smo izražen timski duh. Dosta tehničkih grešaka u prvom poluvremenu nas je koštalo rezultatskog zaostatka, ali smo uspeli da ih stignemo i damo gol za pobedu. Srećan sam, lepo smo počeli ovu sezonu i nadam se da ćemo do kraja nastaviti ovako.

Mateja Dodić, rukometaš Metaloplastike Elixir

S obzirom na to da radimo zajedno samo šest nedelja mogu biti zadovoljan. Zadovoljan sam pristupom i zadovoljan medaljom. Iskreno, rekao bih da je ova utakmica bila pre borbena, nego kvalitetna, bilo je mnogo grešaka i te greške bih voleo da ispravimo. Mislim da će nam biti potrebno pet, šest meseci da učinimo da sve to bude kako treba. Najvažnije je da momci to žele, da imaju volju da rade i putem video analize i treninga pokušaćemo da broj grešaka svedemo na minimum.

Vladan Matić, trener Metaloplastike Elixir
Rukometaši Metaloplastike Elixir osvojili Superkup_utakmica protiv Vojvodine

Medalje namenjene pobedniku Superkupa Srbije uručila je Milena Delić, predsednica UO RSS i Milan Nedeljković, član gradskog veća grada Loznice zadužen za sport. Pehar u trajno vlasništvo Metaloplastici Elixir uručio je gospodin Nedeljković, dok je prelazni pehar Rukometnog saveza Srbije uručila gospođa Delić.

Za najboljeg igrača Superkupa proglašen je Mateja Dodić, rukometaš Metaloplastike Elixir.

Nagradu mu je uručio Veselin Vujović, naš proslavljeni reprezentativac i rukometni trener, najbolji igrač sveta 1988, član zlatne generacije sa kojom je osvojio OI 1984. i Svetsko prvenstvo 1986. godine.

Mateja Dodić rukometaš Metaloplastika Elixir

Mislim da je utakmicu prelomilo to što smo ispoštovali svaki dogovor sa trenerom na tajm-autu i tokom igre i to je bio naš plus u ovoj utakmici. Individualno priznanje pruža vetar u leđa, ali ne treba da me uzdigne već podstakne u novoj sezoni u kojoj se nadamo što boljem uspehu. Idemo utakmicu po utakmicu, za svaku ekipu ćemo se spremati najbolje što možemo i taktički i fizički.

Mateja Dodić, najbolji pojedinac Superkupa i bronzani “orlić“ sa Evropskog juniorskog prvenstva u Portugalu

Najefikasniji je u Metaloplastici bio Dodić sa osam golova, Simić i Dikić postigli su po četiri za ekipu iz Šapca, Braović je dodao tri, a po dva su dali Jevtić, Srdanović Milovanović i Azis. Jedan gol postigao je Ivanić.

Metaloplastika Elixir i Vojvodina, uz Dinamo iz Pančeva, trebalo bi da budu glavni konkurenti za osvajanje titule u predstojećoj sezoni. 

Nadamo se brojnim uspesima jer Šampioni igraju dok ne pobede!

Povezani članci


Memorandum o razumevanju

Elixir Fondacija i MZ Prahovo potpisale Memorandum o razumevanju – najavljen nastavak podrške

Memorandum predviđa podršku Elixir Fondacije održivom razvoju i projektima koji unapređuju uslove života meštana Prahova, kao i projektima koji doprinose aktivnom životu dece i mladih, poboljšanju uslova obrazovanja i talentovanim učenicima, kulturi i očuvanju kulturnog nasleđa, zaštiti životne sredine, zdravstvenoj zaštititi i pomoći materijalno ugroženim porodicama, kao i radu lokalnih udruženja i klubova.