Program Moja prva plata – u radni odnos primljena su već dva polaznika

Poslovni sistem Elixir Group već drugu godinu uspešno učestvuje u programu Nacionalne službe za zapošljavanje „Moja prava plata“.

14 polaznika u okviru programa Moja Prva Plata u 2022. godini.

U skladu sa našim sloganom „Naša misija je da uspeš“, naša kompanija je ozbiljno pristupila programu i u prethodnom ciklusu, što je rezultiralo zapošljavanjem mladih kadrova. U ovom ciklusu, 14 polaznika na nivou poslovnog sistema započelo je stručno osposobljavanje. Naši mentori su prepoznali snage mladih kolega i ove godine – uspeli su da u periodu od šest meseci mlade stručnjake obuče za samostalan rad.

Potpisani su prvi ugovori o radu, pre isteka programa.

Iako program zvanično nije završen, do sada smo u radni odnos primili dve koleginice koje su pokazale izvanredne rezultate, visok nivo motivacije i samoinicijative. Maja Paunović i Marija Miljković pojačanje su u EHS i HR timovima u Elixir Prahovo. 

Izuzetno mi je drago što smo već sada primili u radni odnos dva polaznika programa.

Nevena Rajković, HR biznis partner.

Maja Paunović i Marija Miljković zvanično su deo tima Elixir Prahova.

Maja Paunović, EHS inženjer saradnik

Maja Paunović je sposobna, samostalna osoba izraženih komunikacionih veština, koja je uspešno savladavala zahtevne poslovne zadatke i danas je deo EHS tima, ističu njeni mentori.

Tokom poslednjih 6 meseci rada u Elixir Prahovu, Maja je dala izuzetan doprinos povećanju efikasnosti i kvalitetu našeg svakodnevnog poslovanja. Osim što je bila profesionalna i predana poslu, mnogima od nas Maja je postala i dobra prijateljica.

Zahvalna sam Elixir Prahovu na pruženoj prilici za posao u mom rodnom gradu u kome ću učestvovati u održavanju  bezbednosti i zdravlja na radu  za koje smatram da će mi pružati široko iskustvo. Rado bih budućim inženjerima i praktikantima preporučila Elixir kao firmu koja pruža svim početnicima podršku i velike mogućnosti za usavršavanje.

Marija Miljković je u prethodnih​ 6 meseci bila izvrstan saradnik u HR sektoru. Od samog početka je učestvovala u svim procesima HR-a, pokazala spremnost i sposobnost da odgovori na mnoge zadatke koje administriranje podrazumeva, kao i procesima regrutacije, a svoje kvalitete posebno je predstavila u davanju brojnih kreativnih rešenja koja su se ticala promotivnih aktivnosti za potrebe Elixira u Prahovu.

Drago mi je da sam putem ove prakse dobila priliku da se oprobam u administrativnim poslovima u okviru sektora ljudskih resursa, a zatim budem uključena i u proces regrutacije i selekcije kandidata. Pored sveobuhvatnog iskustva iz domena HR-a, Elixir Prahovo mi je otvorio vrata i za mnogobrojna poznanstva, što bih izdvojila kao posebnu čar velikog kolektiva.

Marija Miljković, HR administrator

Čestitamo koleginicama i želimo im mnogo uspeha u daljem radu. Zahvaljujemo se svima koji aktivno učestvuju u programima osposobljavanja mladih ljudi. Nadamo se da će svako od njih pronaći svoje mesto u Elixir porodici.

Elixir će nastaviti da prati i aktivno uzima učešće u različitim programima prakse za mlade.

Moja Prva Plata je program koji će, nadamo se, biti aktivan i ove godine, a mi svakako nastavljamo istim tempom i pružamo priliku mladima da steknu prvo radno iskustvo, steknu znanja, razviju veštine i grade budućnost našeg poslovnog sistema.

Biti podrška nekome na početku karijere je velika i značajna stvar.

Polaznici prvog ciklusa Programa Moja Prva Plata danas su važan deo Elixir tima. Nakon iskustva koje su stekli zahvalni su na ukazanoj prilici i ponosni na uspeh koji su postigli!

Povezani članci

Elixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.


Elixir Zorka demantuje prekoračenje vrednosti hlorovodonika na svom emiteru i podržava formiranje radne grupe za rešavanje ovog pitanja

Demantujemo neistinite navode da je Elixir Zorka odgovorna za navodno prekoračenje vrednosti hlorovodonika (HCl) u vazduhu u Šapcu, u periodu od 19. do 25. marta 2024. godine, koje je objavilo udruženje građana Mame Šapca i snažno podržavamo inicijativu za osnivanje radne grupe koja će transparentno utvrditi da li postoje navedena prekoračenja i šta je njihov uzrok.