Priznanja za razvoj dobročinstva i filantropije

Elixir Group i Elixir Fondacija dobitnici su priznanja za razvoj dobročinstva i filantropije na svečanosti povodom Nacionalnog dana davanja, koja je, u organizaciji Srpskog filantropskog foruma i Fonda B92 održana u Beogradu. Priznanja su uručili Veran Matić, izvršni direktor SFF i Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Povelju „za izuzetan doprinos tokom bitke protiv koronavirusa i za razvoj dobročinstva i filantropijedobila je Elixir Group, a naša Elixir Fondacija povelju je dobila za „izuzetan doprinos akciji Srbija bez barijera“. Svečanosti, koja je održana u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ u Beogradu, prisustvovala je Margareta Musić, upraviteljka Elixir Fondacije.

Elixir Group je tokom pandemije donirao 30 miliona dinara za nabavku respiratora i medicinske opreme.

Ova donacija je za nas značila mogućnost da damo više šanse za spasavanje života ljudi, više stabilnosti za naš zdravstveni sistem i podršku zdravstvenim radnicima.

Izutetna nam je čast, jer da se podsetimo, Elixir Fondacija je mladi član Foruma za odgovorno poslovanje. Početkom ove godine smo predstavili poslovanje Elixir Group i brojne akcije u koje je poslednjih godina uloženo više od milion evra. To su bili različiti projekti u oblastima koje doprinose razvoju lokalnih sredina u kojima poslujemo.

Margareta Musić, upraviteljka Elixir Fondacije

Pod sloganom „Srbija bez barijera“ treći po redu Nacionalni dan davanja ove godine je posvećen osobama sa invaliditetom, kroz akcije za uklanjanje prepreka i izgradnju infrastrukture koja bi omogućila pristup informacijama i kretanje svima, kako osobama sa invaliditetom, tako i starim osobama, majkama sa decom i svim građanima.

Za manje od godinu dana od osnivanja, naša Fondacija bila je inciijator i akter važnih akcija čiji je cilj društvo bez nejednakosti. Ovo je prvo priznanje koje smo dobili, a verujemo da će narednih godina biti još mnogo aktivacija koje možemo da podržimo kako bismo stvorili bolje okruženje za buduće generacije i pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Nacionalni dan davanja ustanovljen je 2018. godine na inicijativu Srpskog filantropskog foruma, a pod pokroviteljstvom predsednice Vlade Republike Srbije. Od tada se svake godine obeležava 9. oktobra na dan rođenja Mihajla Pupina, velikog srpskog inovatora i dobrotvora.

Povezani članciElixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.