Priznanja za razvoj dobročinstva i filantropije

Elixir Group i Elixir Fondacija dobitnici su priznanja za razvoj dobročinstva i filantropije na svečanosti povodom Nacionalnog dana davanja, koja je, u organizaciji Srpskog filantropskog foruma i Fonda B92 održana u Beogradu. Priznanja su uručili Veran Matić, izvršni direktor SFF i Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Svečanost povodom Nacionalnog dana davanja u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ u Beogradu

Povelju „za izuzetan doprinos tokom bitke protiv koronavirusa i za razvoj dobročinstva i filantropije“ dobila je Elixir Group, a naša Elixir Fondacija povelju je dobila za „izuzetan doprinos akciji Srbija bez barijera“. Svečanosti, koja je održana u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ u Beogradu, prisustvovala je Margareta Musić, upraviteljka Elixir Fondacije.

Veran Matić, izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma i Fonda B92 uručuje priznanja Margareti Musić, upraviteljki naše Elixir Fondacije

Pod sloganom „Srbija bez barijera“ treći po redu Nacionalni dan davanja ove godine je posvećen osobama sa invaliditetom, kroz akcije za uklanjanje prepreka i izgradnju infrastrukture koja bi omogućila pristup informacijama i kretanje svima, kako osobama sa invaliditetom, tako i starim osobama, majkama sa decom i svim građanima.

Obraćanje Zorana Đorđevića, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije

Nacionalni dan davanja ustanovljen je 2018. godine na inicijativu Srpskog filantropskog foruma, a pod pokroviteljstvom predsednice Vlade Republike Srbije. Od tada se svake godine obeležava 9. oktobra na dan rođenja Mihajla Pupina, velikog srpskog inovatora i dobrotvora.