Prilika za studente Tehnološkog fakulteta u Leskovcu – saradnja sa Elixir Prahovom

Elixir Prahovo ugostilo je grupu profesora sa Tehnološkog fakulteta iz Leskovca povodom potpisivanja ugovora o budućoj saradnji. Ugovor o realizaciji stručne prakse studenata ovog fakulteta u Elixiru potpisali su Ljuba Stojčić, direktor Elixir Prahova i Dragiša Savić, dekan Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Leskovcu. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i naš kolega Aleksandar Stanković, pomoćnik direktora za planiranje R&D projekata hemijske divizije. 

Prilika za studente i pojačanje u redovima inženjera Elixir Prahova.

Ugovor o saradnji daje prostor za realizaciju zajedničkih projekata stručnog osposobljavanja budućih tehnologa kroz praksu u Elixir Prahovu, kao i mogućnost saradnje na zajedničkim istraživačkim projektima i unapređenja praktične nastave.

Elixir Prahovo i Tehnološki fakultet ​prepoznaju zajednički interes u realizaciji stručne prakse u našoj fabrici. Nastavljamo da radimo na pripremi i organizovanju stručne prakse za studente.

Aleksandar Stanković, pomoćnik direktora za planiranje R&D projekata hemijske divizije

U našoj fabrici u Prahovu radi 20 tehnologa iz Leskovca.

Nekadašnji studenti, danas inženjeri u Elixir Prahovu iskoristili su ovu posetu za razgovor sa profesorima i podsećanje na studentske dane.

Elixir Prahovo sarađuje sa velikim brojem fakulteta i srednjih škola u cilju unapređenja obrazovnog sistema i stvaranja dobrih prilika za zapošljavanje. U našoj fabrici u Prahovu radi dvadeset tehnologa koji su obrazovanje stekli na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu, pa je nastavak ovog partnerstva nova prilika za pojačanje u redovima naših inženjera i mogućnost studentima da svoj profesionalni put grade u našem poslovnom sistemu.

Povezani članci

Elixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.


Elixir Zorka demantuje prekoračenje vrednosti hlorovodonika na svom emiteru i podržava formiranje radne grupe za rešavanje ovog pitanja

Demantujemo neistinite navode da je Elixir Zorka odgovorna za navodno prekoračenje vrednosti hlorovodonika (HCl) u vazduhu u Šapcu, u periodu od 19. do 25. marta 2024. godine, koje je objavilo udruženje građana Mame Šapca i snažno podržavamo inicijativu za osnivanje radne grupe koja će transparentno utvrditi da li postoje navedena prekoračenja i šta je njihov uzrok.