Partneri iz Gruzije posetili našu fabriku i poljoprivrednike

Ostvarujući svoju misiju, kroz odgovorno planiranje, rast i razvoj, kontinuirano unapređujemo svoj rad na svakom polju, uspostavljajući nova i razvijajući postojeće partnerstva. Dosadašnju saradnju sa korisnicima i partnerima u Gruziji dodatno smo osnažili kroz posetu delegacije poslovnih partnera iz ove zemlje kojima su domaćini bili kolege Ivan Pobor, saradnik prodaje mineralnih đubriva zadužen za tržište Gruzije i Miloš Blagojević, senior produkt menadžer. 

Miloš i Ivan ugostili su delegaciju, predstavili im portfolio Elixir Zorke i upoznali ih sa primenom mineralnih đubriva na različitim poljoprivrednim kulturama. Nakon prijema u Novom Sadu, kolege su sa partnerima obišle fabrički kompleks Elixir Zorke u Šapcu, Luku i skladišta. 

Ispunjavamo svoja obećanja prema partnerima – zajedno se razvijamo i razmenjujemo znanja.

​Jedan od najvažnijih ciljeva posete bio je da se znanja i tehnologija đubrenja prenesu agronomima iz Gruzije, kako bi mogli da razviju bolji pristup u poljoprivrednoj proizvodnji u svojoj zemlji. Iz tog razloga deo posete bio je usmeren na obilazak različitih poljoprivrednih kultura na kojima se primenjuje đubrivo Elixir Zorka, a koje su prisutne i u Gruziji. 

Naš tim je sa partnerima iz Gruzije obišao useve različitih biljnih kultura na kojima se primenjuju mineralna đubriva Elixir Zorka.

Tokom posete, delegacija je imala priliku da se uveri u rezultate primene naših formulacija na različitim biljnim kulturama – kukuruzu, suncokretu, malini, lešniku, borovnici, paprici, krastavcu, šargarepi, krompiru i vinovoj lozi. 

Utisci gostiju su da je proizvodnja u Srbiji na veoma visokom nivou pa ih nisu začudili bolji rezultati i stabilni prinosi. Po mentalitetu su veoma slični nama što doprinosi lakšoj komunikaciji i razumevanju, a samim tim i uspostavljanju dobrih odnosa i uspešnoj saradnji .

Ivan Pobor, saradnik prodaje mineralnih đubriva

U Gruziju izvozimo formulacije iz Elixir Basic, Elixir Supreme i Elixir Micro Gran linije proizvoda.

Poslovna saradnja sa partnerima iz Gruzije započeta je 2019. i bazirala se na liniji Elixir Basic proizvoda. Vremenom su se povećavale količine, saradnja je napredovala, a samim tim se širio i portfolio proizvoda koje izvozimo na tržište Gruzije.  Kolege danas ponosno ističu da se osim Elixir Basic programa, izvozi i Elixir Supreme, a od 2022. godine i Elixir Micro Gran.

Naša đubriva su zastupljena u Gruziji za većinu kultura, žitarice, uljarice, voće i povrće.

​Iako je poljoprivreda u Gruziji još uvek u razvoju sa prisutnim poluintenzivnim proizvodnim karakterom, kolega Miloš Blagojević ističe da se u Gruziji, između ostalog, sa uspehom gaji lešnik na preko 70.000 ha i da su Gruzijci jedan od najvećih proizvođača i izvoznika. Takođe, najstariji su proizvođači vina u svetu sa više od petsto registrovanih sorti grožđa, od kojih sa više od 80% koristi za proizvodnju vina.

Fokus na klijenta je strateški prioritet Elixira.

 Uvereni smo da će i ova poseta doprineti novim uspesima u poljoprivrednoj proizvodnji u Gruziji, a naša saradnja i ubuduće biti plodotvorna i uspešna. 

obilazak postojenja i poljoprivrednika

Povezani članci

Elixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.


Elixir Zorka demantuje prekoračenje vrednosti hlorovodonika na svom emiteru i podržava formiranje radne grupe za rešavanje ovog pitanja

Demantujemo neistinite navode da je Elixir Zorka odgovorna za navodno prekoračenje vrednosti hlorovodonika (HCl) u vazduhu u Šapcu, u periodu od 19. do 25. marta 2024. godine, koje je objavilo udruženje građana Mame Šapca i snažno podržavamo inicijativu za osnivanje radne grupe koja će transparentno utvrditi da li postoje navedena prekoračenja i šta je njihov uzrok.