Obeležena uspešna saradnja sa novinarima i urednicima nacionalnih medija u kafiću „Zvuci srca”

Elixir Group organizovala je novogodišnji koktel za novinare i urednike nacionalnih medija u kafiću „Zvuci srca“ u Beogradu, koji vodi humanitarna organizacija „Dečje srce“, a u kome rade osobe sa smetnjama u razvoju.

U neformalnom druženju direktorka Elixir Group Zorica Popović zahvalila se novinarima i urednicima beogradskih redakcija na tome što „dele priče Elixir Grupe“ i prenose viziju ove kompanije do šire javnosti. Takođe, podsetila je na ostvarene rezultate u poslovanju i predstavila planove kompanije za 2024. godinu.

Zahvalna sam na vašoj podršci u realizaciji aktivnosti koje doprinose postizanju ciljeva održivog razvoja, dekarbonizacije i očuvanja životne sredine. Naša kompanija broji 2.000 zaposlenih, a u prethodnih 10 godina izgradili smo 8 fabrika. Planiramo ozbiljne investicije u narednom periodu potpuno posvećene održivom razvoju, Zelenoj agendi, dekarbonizaciji i cirkularnoj ekonomiji, koji će doprineti dugoročnoj stabilnosti i održivosti kako naše kompanije, tako i privrede Republike Srbije. Najviše smo prisutni na tržištu Evropske unije i moramo da sledimo propise za evropske kompanije, ali i za one koji su prisutni na tom tržištu.

Zorica Popović, generalna direktorka Elixir Group

Direktorka Elixir Fondacije Margareta Musić se zahvalila predstavnicima medija na vremenu izdvojenom na informisanju javnosti o važnim aktivnostima Fondacije.

Nalazimo se u „Zvucima srca“, nismo bez razloga ovde. Ima simbolike između imena mesta koje smo izabrali za ovo naše današnje druženje i onoga u šta mi verujemo. Zvuci srca – jer, verujemo da i pre i dok postajemo uspešni i ostvareni u bilo čemu što radimo, moramo osluškivati baš te zvuke. Oni su i najbolji korektiv na putu najrazličitijih izazova vremena u kom živimo. Elixir Grupa nastala je iz jedne neobično smele vizije prvog čoveka poslovnog sistema. Razvija se i raste zahvaljujući velikom znanju, istrajnosti i posvećenosti velikog broja ljudi – svih članova našeg tima. Opet, na tom putu dugom 33 godine, pomerajući iznova granice u poslovnim poduhvatima, čujemo i „zvuke srca“. Iz te sinergije poslovne ambicije i lekovite moći empatije i čovekoljublja nastali su današnji rezultati Elixir Grupe, ali pre 4 godine i Elixir Fondacije, u čije ime vam ja zahvaljujem na dosadašnjoj divnoj saradnji.

Margareta Musić, direktorka Elixir Fondacije

Transparentnost u radu i potpuna otvorenost za dijalog o svim pitanjima važnim za dalji zajednički razvoj i održivost spadaju u prioritete naše kompanije, a ovaj vid saradnje biće nastavljen i u godini pred nama u kojoj smo predstavnicima medija poželeli dobro zdravlje, uspeh u radu, inspirativne ideje i dobre zajedničke priče, kako je na početku druženja poručila Slobodanka Stamenićmenadžer za odnose s javnošću Elixir Group.

Povezani članciElixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.