Nova formulacija NPK 16:16:16 SPECIAL

Novo đubrivo iz pogona Elixir Zorke

U petak 19.08.2016. godine iz pogona fabrike Elixir Zorka u Šapcu izašla je nova formulacija, kompleksno mineralno đubrivo NPK 16:16:16 SPECIAL.

Nova formulacija je svrstana u novu paletu proizvoda Elixir Zorke pod nazivom „SPECIAL“. Kompleksno mineralno đubrivo NPK 16:16:16 SPECIAL, u odnosu na slične formulacije koje egzistiraju na tržištu, se izdvaja po tome što je vodorastvorljistvost fosfora u đubrivu preko 90%.

Visoku vodotopivosti fosfora prati i visoka vodotopivost i pristupačnost ostalih elementa u formulaciji. Zahvaljujući ovim karakteristikama, gajene kulture su u mogućnosti da već u prvoj godini primene u potpunosti iskoriste aplicirana hraniva. Upotrebom kompleksnog đubriva Elixir Zorka NPK 16:16:16 SPECIAL omogućavamo biljkama da dostignu maksimalne prinose u gajenim uslovima.

Ova mineralna đubriva u potpunosti ispunjavaju potrebe biljnih kultura za svim elementima, bez obzira na specifičnosti useva, biljne proizvodnje ili razlike u kvalitetu zemljišta.

Primenom formulacija iz Basic linije omogućavamo gajenim kulturama brz, ujednačen porast i veću fizičku stabilnost useva. Takve biljke su mnogo tolerantnije na nepovoljne klimatske uticaje, ostvaruju veće, stabilnije prinose i obezbeđuju sigurnost u poljoprivrednoj proizvodnji.

Novo na tržištu – NPK 16:16:16 SPECIAL Elixir Zorka

Prilagodljivost fabrike mineralnih đubriva Elixir Zorka iz Šapca, pokazuje se kroz konstantno proširenje palete proizvoda. Tako u paleti proizvoda fabrike mineralnih đubriva iz Šapca, svoje mesto je pronašla i naširoko popularna formulacija NPK 16:16:16 SPECIAL.

Ono što izdvaja ovu formulaciju iz Elixir Zorka pogona jeste visoka vodotopivost svih elemenata.
Azot je amonijačnog oblika vodorastvorljivosti maksimalnih 100%.

Fosfor u obliku ortofosfata sa preko 90% vodorastvorljivosti čini ovu formulaciju jedinstvenom na tržištu gde se iste fomulacije mogu naći sa svega 60-75% vodorastvoljivosti.

Kalijum u obliku soli omogućuje da formulacija Elixir Zorke NPK 16:16:16 SPECIAL bude maksimalnih 100% vodorastvoljiva.

Inovacija novih i povećanje kvaliteta postojećih formulacija čini osnovu Elixir Zorka politike. Fabrika nastoji da kontinuirano povećava proizvodne kapacitete i u potpunosti zadovolji potrebe kako domaćeg, tako i stranog tržišta.

Povezani članciElixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.