Novi koraci ka stambeno-poslovnom kompleksu Elixir Garden u Negotinu

Elixir je, privatizacijom nekadašnjeg hemijskog giganta, IHP, otvorio perspektivu za razvoj Negotinske krajine. Naša vizija o održivom razvoju, na dobrobit zajednice, podrazumeva i nove šanse za posao i bolji život u ovom delu Srbije. 

Projekti za bolji život ljudi u Istočnoj Srbiji.

​Industrijsko-hemijski park Prahovo predstavlja izuzetnu šansu za nove investicije i zapošljavanje, što podrazumeva i rast životnog standarda i stvaranje adekvatnih uslova za život. Upravo na toj potrebi nastala je i ideja o izgradnji poslovno-stambenog kompleksa Elixir Garden, a ovih dana učinjeni su i novi koraci na  ostvarenju ovog plana.

Profesori i arhitekte sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta iz Niša prof. dr Aleksandar Keković, arhitekte Slaviša Kondić i Marjan Petrović i predstavnici Elixir Prahova potpisali su ugovor sa firmom Teking, o izradi idejnog rešenja, urbanističkog i građevinskog projekta. Ovi ugovori su važan korak ka nastavku realizacije ideje o obezbeđivanju stambenog prostora u Negotinu po najvišim standardima savremenog života.

Potpisivanje ugovora u Elixir Prahovu

Realizacija projekta počinje na proleće 2022. godine

Na projektu će raditi 17 predstavnika fakulteta, kako profesora, tako i asistenata, a u tim će biti uključeni prvonagrađeni studenti koji su pobedili na našem konkursu. Očekuje se da idejno rešenje bude završeno najkasnije do kraja godine. Planovi su da na proleće 2022. godine krenemo sa izvođenjem radova.​

Uručenje nagrada studentima najboljih rešenja stambeno-poslovnog kompleksa Elixir Garden

Nagrađeni studenti –  Ivan i Anastasija autori najboljih rešenja projekta

Autore tri najbolja rešenja, studente Građevinsko-arhitektonskog fakulteta iz Niša nagradili smo u okviru svečanosti povodom početka inicijative Za napredak Negotinske krajine, koja je održana u junu. Izložba nagrađenih radova postavljena je u prostorijama Elixir Fondacije u centru Negotina, a autori prvonagrađenog rada su Ivan Milenković i Anastasija Ilić, mentor docent dr Milica Živković.

Povezani članci

Elixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.


Elixir Zorka demantuje prekoračenje vrednosti hlorovodonika na svom emiteru i podržava formiranje radne grupe za rešavanje ovog pitanja

Demantujemo neistinite navode da je Elixir Zorka odgovorna za navodno prekoračenje vrednosti hlorovodonika (HCl) u vazduhu u Šapcu, u periodu od 19. do 25. marta 2024. godine, koje je objavilo udruženje građana Mame Šapca i snažno podržavamo inicijativu za osnivanje radne grupe koja će transparentno utvrditi da li postoje navedena prekoračenja i šta je njihov uzrok.