Nastavak projekta rekonstrukcije dvorišta šabačkih vrtića – novo lice vrtića Poletarac i Radost  

U dvorištu vrtića „Poletarac” održan je program i likovna radionica sa decom povodom nastavka projekta rekonstrukcije dvorišta šabačkih vrtića. Programu su, uz roditelje, vaspitače i rukovodstvo PU “Naše dete” prisustvovali Margareta Musić, upraviteljka Elixir Fondacije, Stefan Komazec, direktor Elixir Zorke i partneri na projektu.  

Ovaj projekat je pokrenut prošle godine u oktobru u vrtiću „Bajka”, a ovog proleća su dečje sprave za igru, nove zelene površine i obnovljen ogradni zid urađeni i u vrtićima „Poletarac” i „Radost”. 

Dečja radost, njihovi osmesi i graja daju pravi smisao projektu rekonstrukcije dvorišta šabačkih vrtića koji smo pokrenuli u oktorbu prošle godine. Nakon 280 dece u vrtiću „Bajka” svoje nove sprave i prostor za igru i druženje dobilo je i preko 300 mališana u vrtićima „Radost”,  „Poletarac” i „Snežana”. Ovaj projekat deo je sveobuhvatne podrške Elixir Fondacije unapređenju uslova u obrazovanju i predstavlja ostvarenje naše vizije da stvaramo nasleđe kroz održivi razvoj, na dobrobit zajednice. Velika nam je radost što se družimo sa mališanima i što prvi put vidimo da dečje sprave, igralište i zid koji je oslikan imaju svoju pravu namenu i daju pravi smisao ovom projektu.

Margareta Musić, upraviteljka Elixir Fondacije
Margareta Musić_vrtići

Nastavak projekta predstavlja važan korak ka stvaranju inspirativnih uslova za razvoj dece od najmlađeg uzrasta.  

Vladimir Rabrenović

Želeo bih da se u ime PU „Naše dete” zahvalim na ovoj donaciji. Naglasio bih da je prepoznato ono što nam je trebalo, u čemu će naši zaposleni da ostvare još kvalitetniji vaspitno-obrazovni rad u prirodnim i stimulativnim uslovima što decu posebno usrećuje. BItno je naglasiti da je ovo primer dobre prakse, gde privreda može da doprinese i pomogne. Mi smo ovaj projekat započeli, on traje i trajaće. Na ovaj način uključujemo I povezujemo decu u lokalnu zajednicu od malih nogu.

Vladimir Rabrenović, direktor PU „Naše dete”

Za igru i druženje

U drugoj fazi radova koja se očekuje na jesen, planirana je rekonstrukcija ograde u vrtiću „Snežana”, uređenje zelene površine i postavljanje zalivnog sistema.  U ova tri vrtića je trenutno nešto više od 300 mališana, od jaslenog do predškolskog uzrasta. Vrednost izvedenih i planiranih radova u ova tri vrtića je oko 6 miliona dinara. 

U okviru istog projekta prošle jeseni postavljene su dečje sprave, uređeno dvorište i ograda u vrtiću „Bajka“. Vrednost radova u tom šabačkom vrtiću bila je oko 4 miliona dinara. 

Ovaj projekat ima za cilj podršku mladim šabačkim preduzetnicima, pa su i na radovima u ova tri vrtića partneri  bili „CortenArt“, „Mali atelje“ i „Rasadnik Džagić“. 

Rekonstrukcija dvorišta šabačkih vrtića predstavlja važan korak ka stvaranju boljih i inspirativnijih uslova za razvoj dece u najmlađem dobu. Budući radovi će dodatno unaprediti uslove boravka i igre najmlađih, doprinoseći njihovom celokupnom razvoju.

Povezani članci


Elixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.


Elixir Zorka demantuje prekoračenje vrednosti hlorovodonika na svom emiteru i podržava formiranje radne grupe za rešavanje ovog pitanja

Demantujemo neistinite navode da je Elixir Zorka odgovorna za navodno prekoračenje vrednosti hlorovodonika (HCl) u vazduhu u Šapcu, u periodu od 19. do 25. marta 2024. godine, koje je objavilo udruženje građana Mame Šapca i snažno podržavamo inicijativu za osnivanje radne grupe koja će transparentno utvrditi da li postoje navedena prekoračenja i šta je njihov uzrok.