Ikonija Anđelić razgovor sa predstavnicima kompanije Chimpex

Naše kolege iz odeljenja vodnog transporta na manifestaciji „Dan Luke Konstanca”

U Novom Sadu je po četrnaesti put obeležen Dan Luke Konstanca. Svečanosti su prisustvovale naše kolege iz Odeljenja vodnog transporta sektora Centra za lanac snabdevanja hemijske divizije Elixir Group (CLS).

Na jednom od glavnih događaja u oblasti transporta i logistike koji okuplja stručnjake iz celog regiona, naše kolege imale su priliku da razgovaraju sa predstavnicima Luke Konstanca koji su predstavili rezultate rada luke u prethodnih godinu dana, kao i planove za naredni period.

Ikonija Anđelić razgovor sa predstavnicima kompanije Chimpex
14. Dan Luke Konstanca održan je u Novom Sadu

Ovim povodom istaknut je značaj učvršćivanja i intenziviranja kooperacije srpskih i rumunskih luka i Luke Konstanca, kao i saradnje strateških partnera iz oblasti logistike. Gostima se obratila Silvia Davidoiu, ambasadorka Rumunije u Srbiji i Veljko Kovačević, vd pomoćnik ministra za vodni saobraćaj i bezbednost plovidbe. Oni su istakli značaj unapređenja vodnog transporta prvenstveno za privredni sektor zemalja, dok su predstavnici Agencije za u​pravljanje lukama govorili o budućim projektima lučkog sektora, odnosno vodnog transporta Srbije. 

Naše kolege iz Odeljanja vodnog transporta Elixir Group razgovarale su o radu logistike vodnog transporta, lučko-logističkog sektora Luke Prahovo i Luke Šabac i najvažnijim aspektima unapređenja i produbljivanja saradnje sa partnerima iz Luke Konstanca, prvenstveno sa prisutnim predstavnicima kompanija Chimpex, DP World, Umex, TTS, Comvex. ​

Analizirajući aktuelnu situaciju u brodarstvu i posledice globalnih događanja, izneli smo aktuelne potrebe za prevozom, odnosno dopremom sirovina  i otpremom našeg gotovog proizvoda kako bi se stvorili uslove za buduće pregovore o efikasnijem zakupu brodskog prostora.

Ikonija Anđelić, senior specijalista vodnog saobraćaja
Ikonija Anđelić Elixir Group na događaju Dan Luke Konstanca
Kolege iz Odeljanja vodnog transporta na čelu sa Vladimirom Todorovićem ugostili su predstavnike Luke Konstanca

Predstavnici Luke Konstanca u Elixiru – unapređenje i produbljivanje saradnje.

Predstavnici CLS vodnog transporta Elixir Group, na čelu sa Vladimirom Todorovićem, potpredsednikom kompanije, ugostili su na našoj lokaciji u Novom Sadu George Gabriela Visanu, komercijalnog direktora Luke Konstanca i njegove saradnike, sa ciljem unapređenja buduće saradnje i produbljivanja poslovne povezanosti Elixira i Luke Konstanca.

Povezani članci