Naše kolege deo projekta ,,Inovacije u oblasti cirkularne ekonomije”

Naše kolege Ljiljana Stanojević, Slavica Bogdanović, Nemanja Tošković i Mijodrag Martić učestvovale su na prvom treningu Akceleratora cirkularne ekonomije sa temom ,,Ponovna upotreba otpadnih baza i kiselina” u okviru projekta ,,Smanjenje ugljeničnog otiska lokalnih zajednica primenom principa cirkularne ekonomije u Srbiji”.

UNDP uputio javni poziv za inovacija u oblasti cirkularne ekonomije.

Program Ujedininjenih nacija za razvoj (UNDP) otvorio je javni poziv za inovacije u oblasti cirkularne ekonomije sa ciljem podsticanja razvoja rešenja i poslovnih modela koji će doprineti smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte i ublažavanju klimatskih promena.

Rad naših kolega stekao uslov za učešće u projektu.

Projekat na kom su kolege radile prošao je nezavisnu tehničku i ekspertsku evaluaciju i time stekao uslov da učestvuje u radu projektnog akceleratora.

U procesu akceleracije svaki tim ima mentora sa kojim se  radi na daljoj razradi predloga projekta. Imamo mogućnost da učestvujemo u radionicama sa posebnim temama koje su relevantne za cirkularnu ekonomiju, a dostupni su i eksperti iz zemalja Evropske Unije.

Ljiljana Stanojević, savetnik direktora društva za regulatorne poslove
Naše kolege na prvom treningu Akceleratora cirkularne ekonomije

Najbolji radovi dobiće podršku za realizovanje projekta.

Autori predloga koje ekspertski žiri odabere kao najbolje dobiće pored mentorske i stručne podrške i finansijska sredstva u iznosu od 200.000 dolara za sprovođenje projekta u praksi.

Naš tim čine profesionalci koji svoje stavove zasnivaju na kompetencijama i znanju.

Naše kolege učestvovale su na velikom broju konferencija i panela posvećenih cirkularnoj ekonomiji i održivom razvoju tokom prethodnih meseci. Sve to dopinosi jačanju kompetencija našeg tima i daljem unapređenju procesa rada. Čestitamo na dosadašnjim rezultatima i želimo mnogo uspeha u svim daljim aktivnostima na ovom projektu.

Povezani članciNastavak saradnje EZ - Metaloplastika Elixir

Elixir Zorka sponzor Metaloplastike i u ovoj sezoni – nastavak uspešne saradnje

U okviru obeležavanja 85 godina od osnivanja HI Zorka Šabac, Elixir Zorka obnovila je ugovor o sponzorstvu sa RK Metaloplastika Elixir. Stefan Komazec, direktor Elixir Zorke i Branislav Đurković, predsednik RK Metaloplastika Elixir, potpisali su ugovor o nastavku saradnje prilikom posete predstavnika i igrača kluba našoj fabrici.