Naše kolege deo projekta ,,Inovacije u oblasti cirkularne ekonomije”

Naše kolege Ljiljana Stanojević, Slavica Bogdanović, Nemanja Tošković i Mijodrag Martić učestvovale su na prvom treningu Akceleratora cirkularne ekonomije sa temom ,,Ponovna upotreba otpadnih baza i kiselina” u okviru projekta ,,Smanjenje ugljeničnog otiska lokalnih zajednica primenom principa cirkularne ekonomije u Srbiji”.

UNDP uputio javni poziv za inovacija u oblasti cirkularne ekonomije.

Program Ujedininjenih nacija za razvoj (UNDP) otvorio je javni poziv za inovacije u oblasti cirkularne ekonomije sa ciljem podsticanja razvoja rešenja i poslovnih modela koji će doprineti smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte i ublažavanju klimatskih promena.

Rad naših kolega stekao uslov za učešće u projektu.

Projekat na kom su kolege radile prošao je nezavisnu tehničku i ekspertsku evaluaciju i time stekao uslov da učestvuje u radu projektnog akceleratora.

U procesu akceleracije svaki tim ima mentora sa kojim se  radi na daljoj razradi predloga projekta. Imamo mogućnost da učestvujemo u radionicama sa posebnim temama koje su relevantne za cirkularnu ekonomiju, a dostupni su i eksperti iz zemalja Evropske Unije.

Ljiljana Stanojević, savetnik direktora društva za regulatorne poslove
Naše kolege na prvom treningu Akceleratora cirkularne ekonomije

Najbolji radovi dobiće podršku za realizovanje projekta.

Autori predloga koje ekspertski žiri odabere kao najbolje dobiće pored mentorske i stručne podrške i finansijska sredstva u iznosu od 200.000 dolara za sprovođenje projekta u praksi.

Naš tim čine profesionalci koji svoje stavove zasnivaju na kompetencijama i znanju.

Naše kolege učestvovale su na velikom broju konferencija i panela posvećenih cirkularnoj ekonomiji i održivom razvoju tokom prethodnih meseci. Sve to dopinosi jačanju kompetencija našeg tima i daljem unapređenju procesa rada. Čestitamo na dosadašnjim rezultatima i želimo mnogo uspeha u svim daljim aktivnostima na ovom projektu.

Povezani članci

Elixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.


Elixir Zorka demantuje prekoračenje vrednosti hlorovodonika na svom emiteru i podržava formiranje radne grupe za rešavanje ovog pitanja

Demantujemo neistinite navode da je Elixir Zorka odgovorna za navodno prekoračenje vrednosti hlorovodonika (HCl) u vazduhu u Šapcu, u periodu od 19. do 25. marta 2024. godine, koje je objavilo udruženje građana Mame Šapca i snažno podržavamo inicijativu za osnivanje radne grupe koja će transparentno utvrditi da li postoje navedena prekoračenja i šta je njihov uzrok.