Mentorstvo Elixir tima dovelo mlade do prve nagrade na Youth Speak Forumu u Nišu

Održivi razvoj i mladi bila je tema šestog Youth Speak Foruma održanog u Nišu. Naš tim, na čelu sa Bojanom Milutinović, pomogao je mladima da razumeju kako mogu da doprinesu ostvarenju Ciljeva održivog razvoja koji su definisani Agendom 2030 Ujedinjenih Nacija. Zahvaljujući znanju naših koleginica, tim koji su mentorisale osvojio je prvo​ mesto u studiji slučaja posvećenoj ovoj temi. ​

Koleginica Bojana Milutinović, specijalni savetnik za održivi poslovni razvoj, otvorila je i Panel diskusiju #TičeTeSe na kojoj se govorilo o mentalnom zdravlju u toku pandemije, neinformisanosti mladih i životnom standardu u Srbiji. Bojana i ostali učesnici panela pokušali su da približe mladima zašto je mentalno zdravlje bitno i kako utiče na naš život i karijeru. Kako mladi danas dođu do informacija koje su relevantne i kakav je uticaj društvenih mreža na informisanost i mentalno zdravlje takođe su bile teme ovog razgovora. 

U takmičarskom delu posvećenom studiji slučaja, Elixir tim jednoglasno je izabran za pobednika od strane kompanija Nelt, Johnson Electric i Aptiv lime. Mentor ekipe koja je odnela pobedu bila je naša Bojana Milutinović, a podršku su joj pružile koleginice iz HR tima. 

Bojana Milutinović otvorila je panel diskusiju „Tiče te se“ posvećenu mentalnom zdravlju, uticaju medija i životnom standardu mladih u Srbiji

Bojana, računamo na tebe za sve buduće akcije kojima privlačimo najbolje kadrove da ojačaju naš Elixir.

Ivan Bakić, direktor HR sektora Elixir Group

Koleginice Jovana Karahoda, Maja Stanojević i Jovana Stojanović iz HR, sprovele su i networking sa delegatima, gde su imale prilike da ih bliže upoznaju, povežu i ostvare dobre kontakte. 

Naše koleginice na Yout Speak Forumu u Nišu

YouthSpeak Forum je jedan od AIESEC-ovih globalnih projekata koji organizuju mladi za mlade, a Elixir Group je događaj podržao kao zlatni sponzor.  Sintagma ,,naša misija je da uspeš“ prepoznata je od strane mladih kao realno obećanje koje nudimo budućim profesionalcima, pa su i impresije učesnika više nego pozitivne. 

Ostavili ste jako dobar utisak na mene i moje drugare, vidi se da je tim dobro uigran, Bojana je dala dosta korisnih, konciznih i jasnih informacija na panel diskusiji. Baš je sve bilo odlično.

Podelila je sa nama jedna od učesnica Konferencije na našim društvenim mrežama

Povezani članciElixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.