Margareta Musić, upraviteljka Elixir Fondacije na listi CSR Profesionalaca Srbije

Forum za odgovorno poslovanje u saradnji sa Smart kolektivom, agencijom Represent Communications i magazinom BIZlife, pokrenuo je inicijativu CSR profesionalci, a naša koleginica Margareta Musić, upraviteljka Elixir Fondacije i direktorka sektora korporativnih komunikacija, našla se na listi nevidljivih heroja današnjice.

Lista CSR profesionalaca formirana je otvorenim javnim glasanjem i okuplja pojedince koji ulažu svoje znanje, vreme i energiju kako bi u svojim kompanijama inicirali i sproveli projekte koji ostvaruju pozitivan uticaj na društvo. ​

Margareta je prethodnih godina aktivno učestvovala u projektima koji doprinose razvoju društva i očuvanju okruženja. Kroz aktivnosti Elixir Fondacije pokrenula je i podržala projekte koji su značajno promenili kvalitet života ljudi, učestvovala u rešavanju važnih infrastrukturnih pitanja, socijalnih problema, unapređenju obrazovanja i aktivacija upravljanja otpadom. Kao direktorka korporativnih komunikacija Elixir Group, Margareta svakodnevno podržava građenje kulture zajedništva i podstiče koleginice i kolege na dobročinstvo.

Čast je biti u ovakvoj ekipi dobrih i plemenitih ljudi. Hvala Forumu za odgovorno poslovanje na inicijativi i pažnji koju poklanjaju ovakvom radu. Elixir Group gradi partnerstva i dobre veze sa zajednicom i ljudima, jer verujemo da #peoplefirst #peoplemakethedifference. Sintagma #csr profesionalac za mene je merna jedinica za spremnost da čujemo i razumemo druge, vreme, sebe. Ništa smo i ništa ne možemo bez ljudi, zato sve što radimo mora biti za ljude. Voleti ljude znači dati im deo sebe. Hvala svima vama koji te delove mene čuvate kao svoje, znam da su na sigurnom.

Margareta Musić, upraviteljka Elixir Fondacije i direktorka sektora korporativnih komunikacija Elixir Group

Naša Margareta nalazi se među 58 nevidljivih heroja današnjice.

​Na listi CSR profesionalci su pojedinci koji svojim radom i zalaganjem doprinose sprovođenju dobrih poslovnih praksi sa pozitivnim i merljivim društvenim uticajem u oblastima poput zaštite životne sredine, ljudskih prava i etičkog poslovanja. 58 nevidljivih heroja današnjice, koji se nalaze na listi CSR profesionalaca, rade na različitim pozicijama u različitim poslovnim kompanijama sa jednim ciljem – bolje društvo za sve. 

Forum za odgovorno poslovanje planira da širi listu CSR profesionalaca.

Neven Marinović, direktor Foruma za odgovorno poslovanje čestitao je CSR profesionalcima i iskazao veliku zahvalnost što svojom kreativnošću, humanošću i zalaganjem prepoznaju potrebe zajednice i svakog pojedinca.

– Želim da čestitam svima koji su se našli na listi ‘CSR profesionalci’  i najavim da listu planiramo da širimo, tako da će poziv za nominacije i prijave ostati otvoren do daljnjeg, a svake godine ćemo posvetiti kampanju promociji novih članova ove liste – kazao je Neven Marinović.

Čestitamo Margareti i ostalim herojima na priznanju, želimo im mnogo uspeha u daljem angažovanju!​

Ko se sve našao na listi CSR Profesionalaca možete pročitati na linku: CSR Profesionalci ​

Povezani članciElixir Grupa na Beogradskom energetskom fourmu 2024. na temu dekarbonizacije 

Dekarbonizaciju proizvodnje i investicioni ciklus Prahovo 2027 predstavio je Matthias Predojević, potpredsednik za korporativni razvoj Eliksir Grupe u okviru panela „Dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2“, na otvaranju Beogradskog energetskog foruma 2024.